Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tilla311

    tag

    válasz tilla311 #65395 üzenetére

    Tipikus joghurt-stratégia! :DDD

    Hogyan lőjük be, hogy mi az a legmagasabb ár, amin a legmagasabb fajlagos hasznunk van egy terméken?

    Fogjuk a közértben a joghurtot, és levisszük irreálisan alacsonyra az árát, és megnézzük, mennyien veszik. Ha ettől hirtelen sokszorozódik az eladott mennyiség, akkor megérheti ilyen alacsonyan adni. Következő héten ugyanannak a joghurtnak felvisszük irreálisan magasra az árát, és megnézzük, hányan veszik meg így is. Ha nem csökken túl nagyot az eladás, és az árkülönbözetből adódó bevételtöbblet magasabb, mint a kiesett forgalomból eredő veszteség, akkor marad drágán. Ennyi.

    De mert eBay tapasztalatok a topic neve, ezért elmesélem egy mai eBay tapasztalatomat is, hogy miként vidítottam fel ma a postásomat. :))

    Jön délután a postásom, kezében a szokott napi anyagmennyiség, borítékokból összegyúrt amorf labda formájában, három-négy gumival jól összegumizva. Nézem, hát az egyik boríték egy világos fehér színű papírboríték, olyan belül buborékos, kellően áttetsző, s úgy villog, olyan színjátéka van, mintha valami eltévedt ufót rejtettek volna el benne. Nézzük-nézzük. Szóval multifunkciós LED-lámpa volt, de percekig röhögtünk rajta a postással, mert fényben játszó csomagot eddig még sosem kézbesített. Én meg arra gondoltam, milyen jó, hogy nem a reptéren kaszálták el, állandóan minden eladó azt szajkózza, hogy lítium akkuk nem mehetnek a repülőre, aztán valahogy mégis eljön mind, ha tényleg elküldik.

    Szép estét mindenkinek! :)

Új hozzászólás Aktív témák