Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • motorhead

    aktív tag

    Egy kis ízelítő abból, milyen sebességgel megy jelen idő szerint egy vámeljárás.

    USA-ból rendelt csomagom, másfél hét alatt ide ért kis hazánkba (Priority Mail). Ez Jan 18-volt, péntek.
    Szombat és Vasárnap kilőve, csak várakozni tud az ember. Ismerve az eljárás menetét, én hétfőn (Jan21)
    azonnal email-en eljuttattam a szükséges dokumentumokat a vámeljáráshoz, had menjen gyorsan a dolog.
    Erre válaszlevélben közölték másnap, hogy minden rendben intézik a vámot. Csütörtök környékén (Jan24) érdeklődtem a postai számon,hogy tart e még a vámeljárás, mire lehet számítani. Nem sok nap telt el ugyan de az elmúlt években 3 nap alatt lezajlott az ilyesmi beleértve a kikézbesítést is.
    Akkor ott az ügyintéző azt mondta, ezen a héten szerdáig megkapom a csomagot. Hát mondom az még belefér, de az is egy hét ha belegondolok. Természetesen szerdáig nem jött csomag, sőt csütörtökig sem.
    Ekkor elborult az agyam, és őrült telefonálgatásba kezdtem, aki ismeri tudja milyen nehéz bárkit elérni telefonon. Gyakorlatilag a vámot egyáltalán nem lehet telefonon elérni. Tehát a 297-2323 számot soha nem veszi fel senki, ne is hívjátok.
    Kizárólag levelezni lehet velük, de arra gyorsan válaszolnak.Így is történt, válaszlevélben közölték, hogy a vámeljárás befejeződött a kézbesítés folyik. Na akkor megint hívtam a postát ahol azt mondták, még folyik a vámeljárás.Itt már elgurult a gyógyszerem :) Megint levélírás a vámnak. Ott ismét gyorsan reagáltak, hogy türelem, megtörtént a vámolás, ennyi és ennyi az összeg amit fizetnem kell, körülbelül 2-3 nap alatt megkapom a csomagom. Mivel holnap péntek, így már ennek megint harangoztak, tehát csak jövő hét ami
    szóba jöhet. És ismerve a kényelmes Magyar postát, ez megint kb szerda.

    Összegezve: Egy Január 2-ás kifizetett, 8-án feladott küldemény Február 2-3 án ér célba mindennek fényében.Az egy hónap. Mindezt csak azért írtam le, mert évek óta ez a leghosszabb ilyen tortúrám, a legrövidebb vámmal együtt 2 hét volt.
    Tehát ha valaki számolni akar, sajnos bele kell kalkulálni egy ilyen hosszú kimenetelű vásárlást is.
    Nem írtam le természetesen összesen mennyi idő telt el telefonálgatással, mert itt valamikor 10 percig csak a zenét hallgatja az ember. stb..stb..szerintem órákban lehet mérni.

    ..--OLDSCHOOL FOREVER--..

Új hozzászólás Aktív témák