Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HUNpusi

    csendes tag

    Üdv Mindenkinek!

    Egy történetet és egy kérdést írnék, kezdem is.

    Találtam egy jó kis kínai webshopot, myefox.com, elég sok árujuk van, gondoltam tesztelésként rendelek egy napszemüveget. Május 20. án megvettem, paypal-al utaltam, 26. án rakták postára, júni 6. án megérkezett Magyarországra. 8. án vám elé állították. Azóta várok. 14.-e van, ülnek rajta már majdnem egy hete, egy 10 dolcsis napszemüvegen... ez azért hihetetlen, nemtom hogy írta rá az eladó, de sehogyse vám, áfa köteles. Valakinek volt már ilyen, hogy tökölnek rajta sokat?

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Megjegyzés a VÁM, ÁFA-ról: (http://www.vam.hu/viewBase.do?elementId=13149)

    A feladótól és a címzettől függetlenül vámmentesek azok az elhanyagolható értékűnek minősülő küldemények, amelyek összértéke a 150 EUR-t (2010. évben 40 000 HUF) nem haladja meg. Meg kell azonban jegyezni, hogy ebben az esetben az említett érték kizárólag a vám megfizetése alóli mentességet jelenti, az ÁFA fizetés alóli mentesség kizárólag 22 EUR (2010. évben 6 000 HUF) összeghatárig alkalmazandó.

Új hozzászólás Aktív témák