Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LittleBiG007

    Topikgazda

    válasz szkaroly #16983 üzenetére

    Akinek rosszabb a szeme (és ez mindenkivel bekövetkezik egy idő után, csak ki kell várni), az nagyobb betűméretet fog beállítani, ez a lehetőség az egyik legnagyobb előnye a könyvolvasónak a papírkönyvekkel szemben. De hiába tehető ez meg 6 colon, a szöveg mennyisége egy oldalon kényelmetlenül kevés lesz és nem a lapozás lesz a problémás, hanem a szemed fog elfáradni attól, hogy viszonylag sokszor kell visszaugrania a kijelző tetejére.

    Egyébként természetesen mindegyiket meg lehet szokni, ez nem is kérdés. Amid van, az a jó. Az érdekesség ott kezdődik, amikor mindegyik hozzáférhető számodra. Kiijelzőméretet tekintve, amikor megvettem a 7 colos Oasis-t, hihetetlen jó érzés volt a nagyobb kijelzőn olvasni. Alig egy-két óra olvasás után a 6 colos Voyage-hoz visszatérve már kényelmetlenül kicsinek tűnt a kijelző. Akkor rádöbbentem, hogy nem is tudom, milyen forradalmi újdonságnak kellene egy olvasóban megjelenni, hogy valaha még egyszer 6 colost vegyek mindennapi olvasónak. Aztán 8 colos olvasón olvasva már nem annyira látványos a különbség (annak ellenére, hogy a fényképen látható, mennyivel több szöveg fér el rajta, ez részben persze a KOReader-nek is köszönhető). Bármikor kényelmes a váltás a 7 és a 8 col között, de a 6 coloshoz mindig lassabb visszaszokni.
    De valami mégsem stimmelt a 8 coloson olvasáskor. Majd több óra olvasás után jöttem csak rá, mi a probléma. Függőlegesen már túl nagy. Vízszintesen nincs gond, kényelmesen belátható a 13 cm-es terület, de a 19 cm lefelé már sok. Vagy a fejemet kell mozgatni szép lassan lefelé, vagy a könyvolvasót egy picit felfelé, ahogy haladok a sorokon. Szóval nekem az arany középút jött be legjobban. Teszteltem a 8 colt egy idős emberen, akinek már szemüveggel is fárasztó a papírkönyv. Neki jóval nagyobb betűméret kellett a kényelmes olvasáshoz, de még így is megfelelő mennyiségű szöveg maradt a kijelzőn (huszonegynéhány sor).

    Egyébként a 7 colos Oasis eddig nálam mindent visz. Minőségben, hordozhatóságban, sebességben, világításban (erősebb, egyenletesebb és fehérebb, mint bármi, amivel eddig találkoztam), ergonómiában nincs párja. Az Inkpad 3 a mindössze bemásolást igénylő KOReaderrel viszont nagyon ütős párost alkot. Csak az a kár, hogy még mindig nagyon sok benne a szoftverhiba, valamint a smartlight-ot sem kezeli, ennek ellenére azért lehet használni (pár éve a Kobo-n gyakorlatilag folyamatosan lefagyott, azért ez mára már sokat javult). Amikor kapsz egy rosszul formázott epub-ot, mondjuk pbsync-es email-ben és a "Style tweak" menüponttal pillanatok alatt olvasáshoz tökéletes szöveget tudsz belőle készíteni anélkül, hogy gépre másolva Calibre-ben kellene átszerkeszteni, majd visszarakni az olvasóra, na az nagyon menő. És ne feledjük, az Inkpad 3 ha nem is tökéletes, viszont egy nagy kijelzőjű olvasó, megfizethető áron.

    [ Szerkesztve ]

    Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

Új hozzászólás Aktív témák