Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    válasz jeffo #7642 üzenetére

    Sajnos továbbra is rontja a Philips lemezeket az íróm. Mindig 1 fájl crc hibás lesz. Az előbb amit írtam, arra újra rátettem egy xvid filmes könyvtárt, aminek a régebbi lemezen a cd2.avi lett rossz, erre a mostanin meg a cd1.avi-t rontotta el.
    Visszaraktam HDSentinel-ből a régebbi verziót, de az előbb az írás idejére kiléptem belőle. Visszaraktam a NOD32 Antivirus-ból a 4.2.71 verziót, mivel az 5-ös minden 2 alkalommal fagyasztotta a gépet az USB-s külső merevlemez csatlakoztatásánál. Egy fórumban írták, hogy WinXP alatt a régi NOD verziót ajánlott használni, mivel az 5-öst jobban Win7-re optimalizálták, ill. jelenleg nem foglalkoznak a régebbi Win-ek alatt fellépő hibajelenségek javításával, tesztelésével, ezért elképzelhető, hogy sokára lesz kijavítva ez a fagyásos dolog.
    Ezenkívül lefuttattam az Advanced SystemCare 5 progit, és mintha gyorsabb is lenne a rendszer, de ennek ellenére a probléma nem szűnt meg. Ja, és NOD-dal víruskeresést is csináltam, talált is sok mindent, de többnyire csak ilyen gyanús elemeket egyes telepítőkben, crackben vagy keygenekben, le is tisztíttattam ezeket vele.

    Mindjárt megnézem, mi fut még rezidensen, vagy esetleg a jövőben úgy írok, hogy netről lelépek, vírusírtó és tűzfal program kikapcs, habár régebben ment nettel együtt is az írás, és mindig hibátlan lett. Megnézem a gép belsejét is, hátha valami kábel kimozdult vagy ilyesmi, amikor beszereltem próbára az IDE-s LG írót a Plextor helyére.

    Szerintetek elronthatja az írót, ha beleteszek egy olyan lemezt, ami incomplete lett? A Pioneer-rel csak lekérdeztem ImgBurn-nel a lemez infót, a Plextor-ral pedig sikerült ráírni a szabad helyre, lezártam az 1. tracket, sessiont, utána Nero-val Start Multisession módban engedte. Ez azokból a lemezekből volt, aminek az írása elején kiakadt az LG író az ismerősömnél. Nem akartam kidobni, ha látni rajta, hogy van szabad hely, ami kis híján a teljes lemezkapacitás. De hát szerintem csak tudnia kellene kezelnie egy normális írónak egy ilyen helyzetet, és volt már régebben is, hogy beletettem részben olvashatatlan lemezt. Képtelenség, hogy beleteszem a lemezt mindkét íróba, és utána szarul ír mindkettő.

    Ennek ellenére ugyanezen Philips hengerből amire a Panasonic dvd felvevővel írtam direktben vagy a merevlemezesről gyorsmásolással, tökéletesen visszaolvassa a Plextor. Tehát szerintem nem a lemezben van a probléma.

    Lehet, hogy még megpróbálom a nod-os víruskeresést egy SysRescue lemezről, mert van ilyen nekem valahol. Vagy talán fel kéne húzni egy friss rendszert valamelyik partícióra, és azon kipróbálni az írást...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák