Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zirowe

    nagyúr

    Sziasztok, tegnap sikerült végre beszereznem egy olasz tivúsat kártyát, hogy a kódolt olasz adókat is tudjam látni a hotbirdön.

    Viszont problémába futottam.
    Először is azt hittem, hogy a műholdvevőmben már van alapból egy kártyaolvasó, és azon kívül egy CI foglalat.
    Nagy meglepetésemre, amikor bele akartam rakni a kártyát az olvasó nyílásba, kiderült, hogy az csak egy "dísz" nyílás, nem jó semmire, ezért csak a CI foglalat használható.
    Viszont nem volt otthon cam olvasóm, csak az, amit a dvb-t-hez használok, egy wayteq conax cam ca-module olvasó, de ha abba berakom a kártyát és az egészet a műhold vevőbe, akkor azt írja ki nekem, hogy kártyahiba.

    Elvileg a kártya nagravisiont használ, talán a 3-as verziót, illetve ha a hd csatornákat is szeretném látni, akkor CI+ is kell, bár ezt még mindig nem sikerült megértenem, hogy miért lenne szükség csak a hd adások miatt egy újabb modulra, ha a műholdvevő kompatibilis a hd adókkal.
    Viszont, ha nem akarom a hd adókat (amiből amúgy is csak kettő van), akkor elég egy sima smarcam.

    Az lenne a kérdésem, hogy vajon elég beszereznem egy ilyen smarcam ci+ olvasót a műholdvevőbe és minden menni fog, vagy mindenképpen új műholdvevő kell?

    Jelenleg egy skymaster dchd 9000 típusú vevőt használok.

    Nézegettem a ci+-os vevőket, de eddig az "emberi ár" kategóriában csak a strong SRT 7300 CI+, ami ha jól látom, borsos ára ellenére nem tartalmazza az olvasót, csak alkalmas annak befogadására.

    We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Új hozzászólás Aktív témák