Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz vegyszer #5771 üzenetére

    Az analóg lekapcsolás jelenlegi állása Európában: [link]. Tehát a kontinens "gazdagabbik" fele már megszűntette az analóg földfelszíni sugárzást nem csak az USA. A jelenlegi magyar helyzetet és a várható "bizonytalanságokat" GBogyó leírta az #5770-es hozzászólásában.

    Amúgy a GE06 a digitális frekvencia elosztás / adók / adóteljesítmények kijelölését szentesítő öszeröffenés volt. Az adóteljesítmény szempontjából biztosan túlhaladta az idő, mivel Magyarország számára a GE06 max 50 KW horizontális / 50 KW vertikális ERP adóteljesítményeket engedélyezett. Mint tudjuk Szentes jelenleg 100 KW horizontális ERP-vel sugároz. Nyilván közben megy az ITU / tagotszágok közötti egyeztetés és változtatás. Talán a maximális 200 KW adóteljesítmény limit sem él már ...

    Az EU csak ajánlást tett a műsorszórásnál MPEG4 / DVB-T2 rendszerre, míg a frekvenciakészlet specifikus felosztása bukni látszik. Tudod a piac "technikai kitakarítása" (analóg lekapcsolás) és a digitális sugárzás többlet kapacítása új helyzetet teremt, amelyben sokan nagy business-t látnak. Ez néha nem mindenhol jön be: magyar DVB-H (mobiltv) megbukott, míg a korei megfelelője virágzik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák