Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Capella

    senior tag

    válasz zhagyma #4228 üzenetére

    Azt meg nem mondom neked, hogy ez a DVI-HDMI kapcsolat GMA 4500HD esetén hogyan van, vagy ami itt van, az mennyire hasonlatos a többi videokártyával.
    Az viszont biztos, hogy az ATI 3000 sorozatú kártyáknál nagyon nem volt mindegy, hogy milyen a DVI-HDMI átalakító. Nekem 2 típussal se ment a hang, ebből egyik a hozzáadott volt.
    Az ATI-nál ahogy tudom egy speciális 'aktív' DVI-HDMI átalakító kell a hangátvitelhez, sőt ami jó a 3x kártyákhoz az nem jó a 2x-esekhez. Legalábbis egy termékismertető weboldalon ezt írták.
    Hogy az ATI 4x kártyáknál pontosan mi van, azt szintén nem tudom, de mintha azoknál már a legtöbb cég megfelelő átalakítót mellékelne, talán egy-két kivételtől eltekintve.
    Vagy mégnagyobb szerencsére terjed a natív HDMI kimenet.

    A megfelelő átalakítón kívül kellett még a hozzávaló driver telepítése is, mert gyakorlatilag az ATI kártyák tartalmaznak egy külön hangkártyát erre a célra.
    Ha a DVI-HDMI átalakító nem megfelelő, akkor Vista/Win7-en lehet látni hogy van hang a digitális kimeneten a hangbeállításoknál a kivezérlésjelzőn, viszont a kapcsolat ikonján meg az látszik, hogy nincs kapcsolat, mert tényleg nincs. Így meg hang se megy tovább a tévére.
    Hasonló a Realtek HD audio drivernél, amikor nem a Vista/Win7 saját drivert használjuk, hanem telepítjük a Realtek ATI HDMI audio drivert. Ez grafikusan belerak egy HDMI kimenetet a Realtek vezérlőpultba, de ez teljesen inaktív megfelelő kétirányú kapcsolat hiányában. Szerintem.
    A Realtek központ környezetérzékeny, ha bedugsz pl. egy mikrofont, csak akkor jelenik meg a vonatkozó rész.
    Hogy mi volna, ha jó volna az átalakítóm azt azóta se tudtam kipróbálni, mert nem jártam tovább megfelelő beszerzése után. A tévéhez meg egyébként se nagyon hurcolnám oda a PC-t, nem létkérdés.
    Ellenben járt nálam egy hasonló Intel GM4500 alaplapi vezérlős gép HDMI kimenettel és természetesen kipróbáltam HDMI kábellel összekötve. Úgy persze átvitte a hangot is a tévére.
    A hosszú körítés után nálad is a DVI-HDMI átalakító körül vizsgálódnék elsőként, hogy ott milyen kell.
    A másik meg, ha nincs natív HDMI kimenete a laptopnak, kérdés hogy az Intel driver felrakja-e azt a részt, ami a DVI-n keresztüli hangátvitelhez kell, vagy ott hogyan van ez megoldva. Valószínűleg ott nincs erre külön hangchip.
    Persze ha fel kellene rakjon valamit azt meg nyilván felrakja, mert különben hiba volna az Eszközkezelőben.

Új hozzászólás Aktív témák