Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) aeroxr válasza fokukac (#150) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Ha van egy vga-d ami hardveres gyorsítással kezeli a h.264-es videokat akkor van rá esély hogy elég egy athlonxp.

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#152) fokukac válasza aeroxr (#151) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

radeon 9200-asom van :)

amúgy a 1280*720-as videókat lejátssza.

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#153) DarkByte válasza bzoley (#149) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi szépen. :R Ez aztán a képminőség, pedig csak 720p -ig natív a monitorom :Y Megjegyzem a gépemet még mindig megeszi reggelire, úgyhogy csak átkódolás után tudtam megnézni folyamatában. :)
#150: az adatlapomon lévő gép kevés neki, és kb. egy korú a tiedével. Igaz a VGA -m nem tud HD gyorsítást.

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#154) aeroxr válasza fokukac (#152) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

hát ezzel felejtős

(#155) bzoley válasza DarkByte (#153) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Igen, elég látványos, nekem szerencsére pont megegyezik a képméret a monitor felbontásával, így nem ront rajta semmit :)
A vga nálam sem segít sokat, de szerencsére nem okoz problémát. Láthattad a korábbi képet :)

(#156) Savanya válasza aeroxr (#147) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Köszönöm :R BlazeDTV az egyetlen ami normális ASUS-ra , de sajna a digital adások szaggatva jönnek be ,vagy hang nélkül .

(#157) bzoley

bzoley
(PH! kedvence)

Elkezdődött az olimpiai megyitó. HD adás az m1 HD-n, valószínűleg az m2 HD-n is.

(#158) Richie18 válasza bzoley (#157) üzenetére

Richie18
(újonc)

én asztali vevöt szeretnék venni, de sajna nem tudom hogy hol elérhetö a DVB-T
Siófok környéki vagyok, itt adják már a digitális földi adást? :R

(#159) bzoley válasza Richie18 (#158) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ebből tájékozódhatsz:[link]

(#160) Tesztelo.hu

Tesztelo.hu
(fanatikus tag)

Mi lehet az oka annak, hogy semmilyen prg-mal nem sikerül befognom a DVB-T adást? Bp. XVII. kerületben vagyok. Próbáltam asztali és tetőantennával is. Egyébként még az asztalival is bejönnek az analóg adások.
Geniatech T718-as USB vevőm van (drivere megfelelően telepítve):
[link]

[ Szerkesztve ]

Tesztelo.hu - Hardver, mobiltelefon, autó...

(#161) bzoley válasza Tesztelo.hu (#160) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Egy erre alkalmas szoftverrel(pl. TSReader) ellenőrizd, van-e egyáltalán megfelelő jel. Remélhetőleg bda drivert használ a tunered.

(#162) aeroxr válasza bzoley (#157) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Igen, mindkét HD csatornán a megnyitó van, már ezért megérte beszerezni ezt a tunert.
Egyébként olimpián kívűl nem lesz más HD anyag nov-dec előtt?

(#163) Tesztelo.hu válasza bzoley (#161) üzenetére

Tesztelo.hu
(fanatikus tag)

Igen, BDA driveres. A TSReader 0 és 10% között ugrál, de még a tetőantennával is. Lehet kábelezési gond? (kb. 10 éve nem használjuk a tetőantennát a kábeltv miatt)

(#164) aneurysm válasza aeroxr (#162) üzenetére

aneurysm
(kvázi-tag)

Talán a motorversenyek? Ha nem is HD-ban, de legalább szélesben, felkonvertálva.

Amúgy megy az EPG, pedig eredetileg úgy volt hogy az nem lesz.

(#165) aeroxr válasza aneurysm (#164) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Uhh, de megnézném Rossit a yamahán, meg persze Gábort, nekem az epg a megnyitó előtt még nem működött

(#166) aeroxr válasza Tesztelo.hu (#163) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Asztalit tedd ki ablakpárkányra vagy ilyesmi ha tudod!

(#167) bzoley válasza Tesztelo.hu (#163) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Az nagyon kevés, sőt 90% alatt már rossznak mondható, bár függ a jelminőségtől is. Lehet kábelezés gond, vagy csak nagyon le van árnyékolva. Van középen két error mező, addig kábelezz, amíg nulla nem marad. Én takarásban vagyok, és csak egy darab kábelt használok, de stabil, hibamentes a vétel.

(#168) bzoley válasza aneurysm (#164) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nem lehet, hogy az EPG csak "áttévedt" a másik adóról? Először meglepődtem én is, aztán átkapcsoltam a másik HD csatira, ott semmi, majd ugyanannak az SD változatára, újból vissza, és már ott is volt. TSReader megmondaná, de azt most nem tudom elindítani.

(#169) Lala6

Lala6
(őstag)

Sziasztok!

Melyik progit tudjátok ajánlani a Leadtek USB dongle hybrid kártyához DVB-T vételre? A Prog DVB-vel próbálkozom, de sajnos sikertelenül, a hozzáadott progi csak analóg adókat akar keresni.

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#170) bzoley válasza Lala6 (#169) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Ez most komoly?! PVR2-t, mi mást!
A PVR2 analóg módban csak analóg csatornát keres, ez nem meglepő.

[ Szerkesztve ]

(#171) Lala6 válasza bzoley (#170) üzenetére

Lala6
(őstag)

Na bejött mindennel... gyenge a vételem, ez volt a baj.

Márcsak annyit kérdeznék, hogy milyen kodekeket rakjak fel az m1 és m2 HD-hoz?

(#172) bzoley válasza Lala6 (#171) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

PVR2 esetén semmilyet, elég a gyári ArcSoft.

[ Szerkesztve ]

(#173) Lala6 válasza bzoley (#172) üzenetére

Lala6
(őstag)

Valamiért nincs kép és hang. A csatornákat megtalálja(m1, m2 HD), jó már az erősség is.

(#174) bzoley válasza Lala6 (#173) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

De ugye a 2.0.3.10-es van fenn?!

(#175) Lala6 válasza bzoley (#174) üzenetére

Lala6
(őstag)

Nem, csak amit a CD-n adtak, de már keresem is az újabbat.. Köszi :)

(#176) bzoley válasza Lala6 (#175) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Így ne is csodálkozz. Hát nagyon nehéz megkeresni az újat, nem mondom :D

(#177) Lala6 válasza bzoley (#176) üzenetére

Lala6
(őstag)

Valamiért eszembe sem jutott, hogy keressek új drivert, ráadásul Vistát használok... :)

No, most töltögetek, aztán kipróbálom, remélem jó lesz.

Egyelőre csak a hozzáadott botantennát tettem ki az erkélyre, jövőhéten veszek valami kültéri dvb-t antennát, erősítőset a biztonság kedvéért.

(#178) vzs

vzs
(tag)

Hali, milyen hardver kell a HD adások folyamatos tökéletes lejátszásához?

Felraktam a legújabb pv2 beta-t, ezzel már viszonylag türhető, 1-2mp-nként megakad egy kicsit és a képe is gyengébb, mint az előző pvr2-é volt, viszont az 1-2 kockát adott mp-nként.

Milyen beállításokkal megy nektek?

pentium D 3ghz, 2*2mb cache, 2gb ram, 7600gt videokárty pvr 2000 H kártya

(#179) bzoley válasza vzs (#178) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nálam E8200-zal semmi gond. Az előző PVR2-vel folyamatosan akadt, de az újjal még két adás nézésekor is folyamatos.

(#180) vzs válasza bzoley (#179) üzenetére

vzs
(tag)

Akkor betudom a proci gyengeségének, a tied jobb, mint az enyém. Nagyságrendekkel jobb mint volt, de nem folyamatos sajnos nálam. És a képminőség mien nálad a korábbi verzióhoz képest?

(#181) bzoley válasza vzs (#180) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

A képminőség nem nagyon változhat. A cpu terheltségét nézted?

(#182) Lala6 válasza bzoley (#176) üzenetére

Lala6
(őstag)

Nem tudom mit rontok el már megint.
Most csak az mpeg2-es régebbi sd adások jönnek be (m1,m2,dunatv,duna 2). Az m1,m2 HD-t valamiért nem találja meg, pedig korábban megvolt, csak nem ment.

(#183) vzs válasza bzoley (#181) üzenetére

vzs
(tag)

Egyik proci fullon van, a másik kb 3/4-en megy. Hát pedig nekem határozottan gyengébbek a szinek, és szemcsés a kép ezzel a változattal, viszont folyamatosabb a gép. Lehet emiatt gyorsabb, mert a szinek rosszabbak.

(#184) bzoley válasza vzs (#183) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Vagy azért rosszabb a kép, mert a gép már nem bírja. A full az már nagyon sok.

(#185) vzs válasza bzoley (#184) üzenetére

vzs
(tag)

Az is lehet. Na mindegy, annyira nem gond, ha nem megy. Egyenlőre úgyis csak érdekesség.

(#186) vzs

vzs
(tag)

Viszont örömmel látom, hogy az időcsúsztatás indulása szinte egyből megtörténik és nem kell kb 5-6mp-t várni rá. Viszont miért halkabb az időcsúsztatás hangja? Ezt lehet valahol állítani? Ez korábban is halkabb volt.

(#187) marchellow

marchellow
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nem tudom vannak-e itt Macesek, remélem akad 1-2.
Elgato Hybrid-et használok, EyeTV 3-as szoftverrel. A vas az egy első generációs MacBook (2.0 GHz-es Intel Core Duo). Ma sikerült befogni vele az M1, M2 HD adásokat.
Meglepően jó az eredmény, botantennával.
A szobámban a jelerősség 63% (érdekes a teraszon kisebb, olyan 59%).
A jel minősége 100%-os.
A két magnak kb a 130-140%-át használja, tehát az egyik magot teljesen, a másiknak egy részét leköti. Tehát eszi rendesen, a ventillátorok sebessége ilyenkor 6200 RPM (alapjáraton 1500). Igen hangos, de hát ha a proci 82 fokos azt hűteni kell.
Megnéztem felvétel közben is: a proci kihasználtság ilyenkor 170-180%.
Stream adatok:
Video: H.264, 1920x1080, 10.24 Mbps, 25 fps
Audio: MPEG-1, 48 kHz, 384 kbps
A bitráta mindig 9-11 Mbps között ingadozik, az fps az érdekes. Elég sokszor előfordul, hogy 12-25 között ingadozik, ilyenkor természetesen beszaggat, néha be is kockásodik.
Most viszont fél órája konstans 25 fps és teljesen élvezhető.
Van még egy iMac is a közelben, ami jóval erősebb (2.8 GHz Intel Extreme), szerintetek az jobb eredményt tudna produkálni az fps ingadozást tekintve, vagy ez inkább a jel miatt van?
Ti is tapasztaltok ilyen ingadozást?
Köszi!
marchello

(#188) bzoley válasza vzs (#186) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Nálam ugyanakkora a hangerő. Esetleg a felvételi hangerő állítgatása?

(#189) aeroxr válasza marchellow (#187) üzenetére

aeroxr
(fanatikus tag)

Vannak. Néha nekem is szaggat, sajnos wines tunerem van, de betudom annak h messze vagyok Bp-töl és csak egy botantennám van.

(#190) aeroxr

aeroxr
(fanatikus tag)

Lehet valahonnan tudni h mikor van HD adás m1, m2 HD-n?

(#191) bzoley válasza aeroxr (#190) üzenetére

bzoley
(PH! kedvence)

Elvileg minden pekingi közvetítés, de majd kiderül.

(#192) cigam válasza marchellow (#187) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Haliho!

Vannak :)

Nekem is első generációs 2GHz-es mb van. Bár nálunk nem fogható a HD adás, és tunerem sincs, de hasonlókat tapasztaltam, mikor egy HDtrailer-t néztem.
Mivel az integrált VGA-ban nincs h.264 gyorsítás, mindent a proci végez, így 120-140% a terhelés. Nincs ez másként a dvb-t vétellel sem. A kártya a h.264-es stream-et átadja a gépnek, az meg dekódolja ahogy tudja.
Az iMac-el jobb eredményt tudsz elérni a gyorsabb proci miatt.

Nemtudom milyen VGA van benne(ATI, vagy nVidia), ill azt sem, hogy az eyetv képes-e kihasználni a vga gyorsítók képességeit dekódoláskor. Egy próbát mindenképpen megér.

[ Szerkesztve ]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#193) cigam válasza cigam (#192) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+1 dolog eszembejutott, csak már lejárt a mod. idő:

Az is okozhat frame dobást a felvételben, mert relatíve lassú 5400-as winyó van benne alapból. Ez a 10-16Mbites folyamatos adatfolyam megakadhat a torkán.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#194) daa-raa válasza cigam (#193) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ahhoz nagyon réginek kell lennie annak a vinyónak. Az a 2MiB/s lótúró. Még ha tömörítetlen RGB32 jel lenne, azt mondom OK, tényleg problémás lehet.

Si vis pacem, para bellum.

(#195) cigam válasza daa-raa (#194) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 2Mbit valóban az, de a HD adás ennek a többszöröse. +Ha rendszerwinyóra menti a stream-et, akkor sok más program is ír/olvas ugyanarra a lemezre.

(#196) Rick4

Rick4
(PH! nagyúr)

kb így nézne ki egy 1080i-s adás az olimpiáról:[link]

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#197) marchellow válasza cigam (#192) üzenetére

marchellow
(kvázi-tag)

Helló Cigam!

Téged szoktalak látni beszmacen is :) Ott is van egy DVB-T topic, de gondoltam ide is beírom, hátha gyorsabban áramlik így az info.
Egy próbát mindenképpen megérne és már ki is próbáltam volna ha lehetne, de sajnos nem lehet. A MacBook-ról képtelenség feltenni az iMac-re a szoftvert, mert csak egy gépen futhat. Meg kéne venni még egyszer, amit még meg is tennék, ha biztosan tudnám, hogy jobb lesz, de így "látatlanban" nem merem.
Szerintem amúgy nem lenne jobb, mert a MacBook-on akadnak akár fél órák is amíg kifogástalan a minőség, ebből arra következtetek, hogy a jellel lehet valami bibi. De igazából nem tudom, csak tippelek.
iMac-ben ATI Radeon HD 2600 Pro van, de hogy tudja-e hasznosítani valamire a szoftver azt nem tudom.
Van még egy Elgato Turbo.264 stickem, ami pont arra hivatott, hogy x.264 kódolásnál levegye a terhet a prociról, de ez sajnos csak videó átkódolásnál működik, real-timeban nem képes ilyesmire, amit nem is értek, hogy miért nem...
Na, majd még jelentkezem, ha lesz valami fejlemény.
M

[ Szerkesztve ]

(#198) Rick4 válasza Casoli (#135) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

én a dvbdream satkártyás (skystar2) megoldását használom lassan egy éve, csak a filtereket kellene feltenni, és tutira megy, meg ugye utána a video-audio kódolókat kellene kiválasztani. ;)

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#199) cigam válasza marchellow (#197) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsi a világ :)
Nekem is egyből beugrott ez az USB-s kütyü amikor kiderült, hogy h.264-ben kódolják az adást, de sajna csak kódoló van benn, dekódoló nincs.

(#200) Tesztelo.hu válasza aeroxr (#166) üzenetére

Tesztelo.hu
(fanatikus tag)

Az a baj, hogy az ablakom a déli irányba néz, a Szabadság-hegy meg pont északra van innen... Viszont felmentem a padlásra, ahonnan rálátok a toronyra (egy magasságban vagyunk a Gellért-heggyel), de ott is csak 0-10% között van a jel a botantennával, és az a fura, hogy a tetőantennával is, pedig közvetlenül az antennából lejövő kábelt dugtam be. Én csak azt nem értem, hogy miért gyengébb ennyire a digitális jel, mint az analóg, hiszen az analóg adás teljesen jól bejön ezzel a kis botantennával. Vagy még nem üzemel a torony teljes teljesítménnyel?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.