Hirdetés

Aktív témák

  • mandroo

    tag

    Hozzászólásommal azoknak szeretnék segíteni, akik nem tudnak dönteni. U...P...C..Direct vagy DigiTv.
    Egyik szolgáltatóhoz sincs semmi közöm.
    Több mint 1 évig volt U...P...C-m. Most február közepe óta van DigiTv-m.
    Képminőség: Mivel nem tudom egymás mellett összehasonlítani őket, így a U...P...C-re csak visszaemlékezve, azt mondhatom, hogy nincs jelentős különbség. Egy kicsit kockás ez is, meg az is. Talán némelyik csatornánál, mintha a DigiTv egy kicsit kockásabb lenne, de nem annyival, hogy ne lehetne nézni vagy zavaró lenne. Tehát nem tudok igazán jelentős különbséget mondani a képminőségben.
    Hangminőség: A U...P...C-nek jobb volt a hangja. A DigiTv-nél vannak hangerő különbségek a csatornák között, némelyik hangosabb a többinél. Ez inkább este zavaró. A DigiTv-nél néhány csatornának nem túl jó a hangminősége. Van amit menetközben már kijavítottak. Volt, hogy egy csatorna jó hangja elromlott egyik nap, aztán másnap már megjavult.
    Kép-és hangminőség terén nagyon kicsi az eltérés a két szolgáltató között. Ez a gyakorlatban teljesen elhanyagolható. Az ilyen jellegű hibákat a szolgáltatók úgyis igyekeznek minél hamarabb kijavítani.
    Ami inkább problémás terület, az a DigiTv beltéri egysége. Nekem egy Strong 4500-as beltérim van régebbről. Ahhoz képest ez a Hyundai visszalépés. De....az a beltéri 2 évvel ezelőtt 50 000.- Ft volt, ez viszont nem is kerül annyiba. A software frissíthető, valamennyit javíthatnak rajta. A U...P...C által adott beltérit (-riket) nem ismerem. Lehet szolgáltatásban valamivel többet tudnak, de.......Ha jól tudom, az ő beltérijükből ha kiveszem a kártyát, akkor nem működik a beltéri, vagyis nem használhatom szabadon. A DigiTv beltérije viszont a kártya kivétele után egy teljes értékű beltéri marad, mintha ha boltban vettem volna egyet, szabadon használhatom. Nincs letiltva.
    Ami még probléma, a csatornák szolgáltatásai nagyon hiányosak. Nincs teletext, nincs program információ (EPG). Ez is javítható. A U...P...C-nél ezek azért valamennyire jól működtek.
    Eddig a U...P...C felé billen a mérleg serpenyője. De olyan dolgokban jobb, amik abból adódnak, hogy már több éve működő szolgáltató. Ehhez képest a DigiTv magas szintről indítja a szolgáltatását. Nem sok dologban van lemaradva, amit idővel remélhetőleg kijavít majd. Esetleg felül is múlja a másikat.

    Ahogyan meghoztam a döntést:
    Digi tv: 2 160.- Ft x 12 hónap = 25 920.- Ft az első évre ( részletre vettem )
    2 700.- Ft x 12 hónap = 32 400.- Ft a második évre
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    összesen : 58 320.- Ft -ot fizetek ki a 2 év alatt
    Ezen idő alatt nézem a rengeteg magyar nyelvű tv műsort, ami ennél csak több, meg minőségileg jobb lesz. Mivel egy ilyen szolgáltató csak előre fejlődhet. Van egy teljes értékű beltérim (ezért a minőségért az ára reális), tányérom, meg 0,3 Db-s fejem. ez a sajátom, tehát az összeg ezek értékével csökken.
    U...P...C : nem írok pontos értékeket, mert nem fontos
    5 000.- Ft x 12 hónap = 60 000.- Ft az első évre
    Nem is folytatom tovább, mert már ez is több mint az 58 320.- Ft. És még nem is az enyém a beltéri, a tányér, meg a fej. Valamint nincs is annyi csatornám, meg csak 1 év.
    Ez az ár akkor volt amikor még köttettem be.
    Most úgy tudom, hogy a U...P...C -nél is van akció. A pontos részleteket nem tudom.
    3 900.- Ft -ért van nekik valamilyen csomag. Ami 2 évre 93 600.- Ft. Itt megint megállok.
    Úgy gondolom, hogy semmi képpen sem nyújt ennyivel jobb szolgáltatást a U...P...C, mint a DigiTv, hogy ilyen sokkal kérjen többet.
    Fogalmazhatok úgy is, hogy a DigiTv ezért a pénzért nagyon jó szolgáltatást nyújt, ráadásul csak fejlődni fog. Csak nyerhetek ezen az üzleten.
    A DigiTv-nek csak haszna van. Aki őket választja az jól jár, mert alacsony áron jó szolgáltatást kap. Aki a U...P...C -nél maradt, az meg most már kevesebbet fizet.
    Ár-teljesítmény viszonylatban a DigiTv magasan veri a U...P...C-t, még a csökkentett ár ellenére is.

Aktív témák