Közben rájöttem, hogy nem pirosas az a fesz, hanem rózsaszín... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Azt is észrevettem, hogy így tuningolva a proci hatással van a gépre azáltal, hogyha resetelem a winből akkor kikapcsol, vár már másodpercet és utána újra bekapcsol... LOL 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
warrior28
(fanatikus tag)

Zull
(senior tag)
P5B-t nemvagom, csak azt hogy viszi a 400-450FSB-t az johir
Nekem P5WD2 Premiumom van, de nagyon inteligens lap, qurvajo tuningbiosza van... Sztem 1.475-ot adhatsz neki nyugodtan... AMugy egy tipp... kapcsold ki az ati quiet-et, es utan az eist-et allitsd minimum speedre, majd fsb-t told fel 266-ra, memokat oszd vissza eredeti orajelukre, adj a cpu-nak feszt, ezesetben a nalunk adhato maximalis 1.475V-ot, es mehet a save...
[Szerkesztve]

Benyoo1
(kvázi-tag)
Ha terhelés közben(játék) akarom megnézni a cpu hőt akkor wingomb és everest! Ez jó megoldás, vagy már így is hűl???
ABIT KN9 SLI, 6400+ X2@ 3,4Ghz, 2GB OCZ SLI 1066 @ 840 3-4-4-8, Club3d 3870X2 1GB, Chieftec GPS 450W 12cm..UnDeR CoNsTrUcTiOn..

Calibos
(PH! addikt)
Everest csak a pillanati hőmérsékletet mutatja, ha az elmúlt egy órában vissza akarod követni a hőmérsékletet, akkor más progi kell!
Northwood 3.2 HT, Zalman cnps7000b: max 40 fok, nyáron lesz ez több is, de belefér 

Zull
(senior tag)
Systool a te baratod! Amugy igen, addigra leesik rola a terheles es pikkpakk esik 5-6-7 fokot...

warrior28
(fanatikus tag)
Ezek micsodák és hol tudom őket állítani (a bioszban nemtaláltam...)? Amúgy 1.475V-on már extra stabil, köszi! 

warrior28
(fanatikus tag)
Csak még azt nem értem, hogy resetnél mér kapcsol ki a gép és csak azután be (már megin')... 

Zull
(senior tag)
Minden uj asus lap ien, az enyem is, nem kell megremulni, sot orulj neki mert ''tudtommal'' ez egy fícsör, mert oan a lap hogy ha elbaszod a tuningot, akkor kov restartnal ujra stock beallitasokkal indul a lap, es gondolom epp ez a rovid leallitas az az ido ameg nezelodik hogy mi jo es min nem a lapon...

warrior28
(fanatikus tag)
Értem, köszi
! Amúgy a max. amit eltudtam érni hiba nélkül az a 3750Mhz... De több, mint a semmi! Köszi a segítséget, talán egy jobb hűtővel többre leszek képes...

Zull
(senior tag)
En 3.78-on rostokolok, bar ma ment 4ghz-en is 1.5V-al, de tobb kene neki, ha meglesz vegre a vizhutesem akkor adok neki 1.7V-ot azt szettepem a farancba 

warrior28
(fanatikus tag)
Tehát, ha beszerzek (tervezek
) egy vízhűtéses rendszert, akkor emelhetem bátran a feszt? Nem vágja tönkre az a marha nagy feszültség? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]

Zull
(senior tag)
Hat figyelni kell akkor a tobbi komponens hutesere, mert azok nem kapnak akkor levegot, mert nincs legmzgas a hazban... En foleg a PWM-ekre gondolok ienkor, a CH-t nem feltem, meg tuningolva es max feszelve is boven 60 fok alatt van...

warrior28
(fanatikus tag)
Természetesen a 4-5 légszállító ventimet azért meghagynám
!

Zaphire
(újonc)
Szasztok!
Az lenne a kérédésem problémám hogy van egy Intel Pentium D 3,4 ghz es ( dual core os) procim és pl a ''hideg'' procinak egyből inditás után ien 85 °C fokokat ír ki . FElraktam az mbm-t és az is menet közben 60-65 fok között mozog. Ez normális?? vagy mit egyek mert sztem egy kcsiit meleg. JA és nincs se húzva se semmi és gyári hűtő van rajta. Szal vmi tipp?

Fekete Fény
(fanatikus tag)
Hello
Én három dolgot tudok elképzelni vagy a proci hüttő nem jó,progi amivel méred de lehet az is a biosban kell állitani. normál körűlmények között 40 fok 5fok plusz minusz.A házadnk ahűttése milyen?Minden esetre ez az érték nagyon magas.

Fekete Fény
(fanatikus tag)
Ja igen nekem 3800x2 am2 van és inditáskor 39 fokos és most húzva (2000-2600) megterhelés alatt 59 fokos. A te intelednek már írtam max 40 fokosnak kellene lennie.És még valami elindítás után 60 fok az óriási hőmérséklet még arra gondotam nincs jól felrak va a hűttőborda(olyan mintha borda nélkűl menne). a házadba egy két belső coolert is beszerelnék had forogjon a levegő benne.

Zaphire
(újonc)
Szasz! Van benn egy Ház hűtő meg le van véve a gép oldala. Bár azon gondolkodtam hogy itt vmi mérési hiba lehet mert működik prímán meg asszem van vmi olyasmi is hogy ha 70 fok fölé meg y akkor leállí vagy újraindul... ja meg megnéztem hogy mégis mennyire meleg a borda meg ott körülötte a cuccok és igaz csak ''tapizás '' módján csekkoltam le de egyáltalán nem éreztem melegnem a dolgokat. Az jutott még eszembe hogy az elképzelehető hogy a biosz vagy a progi nem jó kezeli a 2 magot és összedja a hőméréskleteüket? mert pl ha 80°C inditáskor akkor a 40 az még egész reálíis is lenne.

ssolitude
(őstag)
Ha a hűtő a procin nem meleg (egye fene:forró), akkor az a hűtő nem jól van feltéve, gyak. nem hűt.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
A procihűtő biztosan jól van fent? Mert ha 85 fokot mér a lap, a borda pedig 'tapizható' akkor az valszeg rosszul fekszik a procin, vagy valahova nem jutott paszta (úgy, ahogy a vidkarim gyári hűtője alatt is szarul volt elosztva).
Üdv.
MOD. Megelőztek!
[Szerkesztve]
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
(#221) Fekete Fény válasza elfelejtette (#220) üzenetére

Fekete Fény
(fanatikus tag)
Mint ahogy írtam én is bordával van a gond. Nem mindegy ám meddig bírja ilyen nagy hőmérsékleten a proci ha meglenne húzva akkoris magas húzva max 60fok.

Veriakilis
(őstag)
E6300 proc., és ASUS P5W DH Deluxe alaplappal milyen hőmérsékleteket kaptok (akinek ez a kombináció van)?
Gyári proc. hűtővel.
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

warrior28
(fanatikus tag)
Ameddig rózsaszín a feszültség (értem ezt 1.475V fölött...), addig lehet a hűtőmmel följebb vinni? Vagy még a pirosban is?

Zaphire
(újonc)
Köszi az ötleteket. Hát akkor megnézem mindenképp hogy hogy van jól van e fenn. A paszta nem lehet gond mert az nincs rajta ien nem is tom gyurmához hasonló hővezető anyag van az alján helyette ( gyárilag).

Zull
(senior tag)
Addig viszed ameddig jolesik csa pirosban sipakolni fog minden inditaskor, ienkor hardware monitoringba allitsd ignore-ra a cpu feszt, es akkor nem nyavikol...

Zull
(senior tag)
Azt nezd meg hogy be van e pattintva rendesen mind a 4 lab... AMugy nagyon melegszik a 850... vagy 950ed van?

warrior28
(fanatikus tag)
De 1.475V fölött már rizikós, nem?

Zull
(senior tag)
Hat attol fugg... En momentan a ventit feltem, en beinditotam 1.6Val is de amikora venti mar 4400rpm-el ment en kezdtem felni hogy meghal... marmint a venti.
az a gyurma elég - khm-khm - sz@r. egy alapos törlés és újrapasztázás, valami jobb fajta pasztával valamit segíthet a gondodon.
és még valami: ha nem a legújabb a BIOS, akkor érdemes frissíteni - általában a rossz monitorozás a probléma
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
az még a jobbik eset. az a para, ha a gép kirepül tőle az ablakon 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
minden túlhúzás rizikós és rövidíti a wh élettartamát de megfelelő körülmények között tartva jobb eredmény elérhető vele, mint akár egy drágább cuccal (ami nincs megrántva)
jobb hűtés, de legalább megfelelő légmozgás kell
nekem a fesz emelgetésével sose volt szerencsém, minden túlélte de nem tudtam megfelelő stabil rendszert kihozni még a telekondis Nw-omból se 
a mostani 2,66@3,34 is feszcsökkentéssel megy 

Dudvarek
(lelkes újonc)
Hali! Azért írok, mert szokott fagyni a gépem (kékhalál, újraindulás), holnap veszek a noname 300W-os tápom helyett egy 650W-os Q-tec-et.
Az jutott most eszembe, hogy lehet az az oka a fagyásnak, hogy túl ''hideg'' a CPU?? Elég jó kis hűtő van rajta. Arctic Freezer 64-es, és nem húzom a procit. Általában olyan 31-35 fok körül áll az Everest szerint. Hosszú működés után sem megy 35 fölé. 3700+ San Diego-s procim van. Lehet, hogy ez nem jó üzemi hőmérséklet? Köszi előre is!
ha ezt az antarktiszról írod -45 fokban akkor aztmondom van üzemi hőmérséklet amit nem érsz el, de ebben az esetben nálad ez nem játszik... inkább táp és/vagy memória vagy akármi
Neeeeeee, ne q-tec-et, inkább minőségi 400W-os tápot csak ne q-tec-et... 

biga
(senior tag)
noname 300-as helyett noname 650-est? (ami egyébként amúgy is erős túlzás
)
Ahogy előttem szóló mondja: egy 400-as OEM FSP-t megkapsz 10-12e körül. Sokkal jobban jársz vele.
Szerk.: OFF
[Szerkesztve]
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

Dudvarek
(lelkes újonc)
Azt hittem a q-tec a márka. Megszívtam? Tudtok mondani olyan tápot, amit 8-8,5K bruttóért megkapok?

Zull
(senior tag)
1. LOOOOOOOOOOOOOOOL, neked jot tesz ha hideg a proci, mert nem hangos a ventid, tudsz tuningolni, meg fesztemelni.
2. Minel hidegebb egy proci annyal jobb a teljesitmenye, persze ez ekkora meretekben nem laccik meg, de pl ha letudnad huteni annyira hogy szupravezetove valjon belul a proci, akkor nem lenne ellenallas a procin belul, amitol szepen megugrana a teljesitmenye.
3. Ha nincs sok zs-d ra akkor FSP-t vegyel, mert jo ar/ertek arannyal rendelkezik, egy 400as FSP jo mindenre...

Dudvarek
(lelkes újonc)
Nézem az FSP-ket, a 350-400W-os sajna már 11-12eFt, A Coolinkeket nézem még, azoknak barátságosabbak az áruk, pl. a 400W-os 10eFt. Lehet, hogy ez lesz a vége, mert a 300-350W-osokat nem látom egy bolt árlistáján sem. Köszi a tanácsokat, éljen a szupravezetés
, és mostmár húzok a tápos ügyeimmel a topicból 

Zull
(senior tag)
Figy, inkabb ket napig ne egyel annyit mintsem hogy a tapon sporolj... a tap nagyon fontos a gep szempontjabol, nem erdemes rajta sporolni... Vhonnan kerits egy kis penzt es utana irany a bolt... Ajanlom nezz korul itt ph-n az aprohirdetesek kozt is, pl gianni vagy serrano, hatha vmeikuk arul iet, es ok nettoban adjak, es az szamit...

warrior28
(fanatikus tag)
Tehát akkor ''csak'' a venti mehet tönkre, a proci nem, ugye?

Zull
(senior tag)
hat sztem 1.7V nem tenne jot mar a mosfetnek/pwmeknek, de a proci tuleli, max nagyon hamar leallitja magat, mindenesetre 1.6V fole semmikepp ne menny gyari coolerrel... es a hofokcsokkento fícsöröket meg kapcsold be (huhdegaz hirtelen nemjutnak eszembe, marmint a neveik :S:S:S)

warrior28
(fanatikus tag)
Köszi, de olyan magasságba már csak akkor lépek, ha meglesz a vízhűtés! 

Zaphire
(újonc)
Szasztok! na sikerült megoladni a melegedést
gazatok volt a gyurma egy kalap **** . mondom megnézem hogy jól e fenn és mikor leveszem a hűtőt az a gyurma lap össze volt zsugorodva megkeményedve és .. pf szal totál kész volt az anyag. Akkor fogtam lekaprtam jól megkentem Pasztával és azátó jó. alapjáraton on 45-47 fok terhelés alatt igaz felugrik 55-58 ra ( ez még belefér szeritetek) mondjuk aztán ha nem terhelem szép lassacskán vissazhűl 45 re..

Zull
(senior tag)
Es mennyire raktad vastagon a pasztat? Minel vekonyabban van rarakva annal jobb, hidd el, volt akik a notijat szetszedte es ujrapasztazta es azta 20 fokkal kisebb a homerseklete, lol mi?

Zaphire
(újonc)
Hm.. érdekes.. Hát szóltak előte nekem is hogy hogy egy tasak pasztának a fele bőven elég rá. szal így jártam el... Mondjuk a hőméréskel már sztem egész jó . Alapjáraton: 45-47 terhelve max 55. szal ahhoz képest ami volt azzal a gyurma csodával... alapjáraton 65 körül.. hát ezt a cuccot eléggé eltolták az intelnél.
az én A64 3000+-om 1998 Mhz-en 24 fokos Xp alatt, játékban pedig 30-33 fok. ez nem tom mennyire számít jónak (nem vagyok ey proci guru
)

Zull
(senior tag)
Jok, de amd-tol nemnagyszam, marmint a 64-es szeriatol
, sztem rangasd meg piciket az a procit, van benn tartalek boven...
eddig még csak a gyári progit használtam húzásra BIOS-ban még nem próbáltam az új deszkával de remélem egy jó kis 2200Mhz kihozható belőle
most így első nekifutásra 2160 Mhz-ig húztam feszemelés nélkül