Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Mercutio_ #71843 üzenetére

    [link]

    a fülszöveg szerintem nem adja vissza a könyvet, ez alapján én nem olvastam volna el, azért futottam bele, mert ajánlották.

    eredetileg nem akartam róla semmit írni, hogy ne srófoljam fel a várakozásokat, ha valaki belekezd, de a fentiek miatt mégis csak pár sor illik ide, mindenki ossza el kettővel-hárommal, tegnap tettem le még a hatása alatt vagyok.

    azt emelném ki, hogy egy lebilincselő főhajtás a '80-as évek amerikai popkultúrája és a mindenkori geek közösség előtt. egyáltalán nem belterjes, a regény szerintem "szárazon" is remekül fogyasztható, simán oda fogom adni Elnök úrnak is 10 év múlva. látszik az író rajongása a témáért, és nemigen tud hibázni. féltem tőle, hogy egy idő után ki fog lógni a lóláb, és kiderül, hogy az író outsider, és csak utánozza ezt a közeget, de végig hiteles.

    azért szerettem, mert a megteremtett világ érdekes volt, meg akartam ismerni, az említett nosztalgiafaktor visszahozta a gyerekkori emlékeket, abszolút ismertem az utalásokat, vagy legalább is el tudtam helyezni, és tudtam kötődni (még ha 5-10 évvel "korábbi" dolgokról is volt szó, beszivárgott annak idején, és ide úgy is több éves késéssel érkeztek a dolgok), a sztorivezetés szuper, vitt magával (még akkor is ha nagy meglepetések nem voltak benne). helyenként erősen zsáneres, de abszolút jól áll neki, illik hozzá, stílusosan használja.

    otthon éreztem magam benne, lubickoltam a világban, minden a helyén volt. a kritikák alapján ezzel nem vagyok egyedül, egyértelműen pozitív fogadtatást kapott mindenhol, megkockáztatom, hogy ez a geekek számára alapmű lesz. vagyis már az.

    @Saint_: nevettem. nem. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák