Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raynes

    tag

    válasz SunMount3r #17485 üzenetére

    De hiába írtad, ha nem erről van szó. Amikor lecsatolod a külső HDD-t, akkor figyelni kell, hogy a torrentkliens rendesen leálljon, már ne fusson (a torrenteket nem muszáj benne leállítani), az USB eszköz eltávolításával a rendszerértesítési területen (ami a Tálcán van az óra mellett). Azt is meg kell várni, hogy kiírja, hogy az eszköz biztonságosan eltávolítható. Csatoláskor pedig várd meg, hogy tényleg rendesen felcsatolja, legyen a partíciónak betűjele, és csak utána indítsa a torrentklienst.

    A külső HDD-n mindenképp futtass le egy chkdsk-t, jobb kattintás az adott partícióra (Sajátgépben, vagy Intézőben), ott Tulajdonságok menüpont, Eszközök fül, ott mindjárt alatta, hogy Lemezellenőrzés, de a fájlrendszer hibáinak automatikus javítása, és a rossz szektorok utáni kutatás is legyen bekapcsolva. Lehet nem a pontos magyar elnevezéseket írom, lokalizálatlan amerikai Windowsom van, és pár nap múlva pedig Arch Linux megy fel, de meg fogod ismerni miről van szó. Itt nem a SMART a lényeg, az a lemezmeghajtó fizikai állapotáról tájékoztat (és arról sem megbízhatóan sajnos), itt pedig fájlrendszerbeli-logikai hibákról van szó.

    Egyébként pedig annyiból mindegy, hogy legalább egyszer meg kell hogy várd, hogy végigellenőrizze. Vagy esetleg újra egyenként seedbe teszed a torrenteket a .torrent fájl újbóli letöltésével, és egyenként beállítod, hogy az ellenőrzést hagyja ki seedelés előtt. Mindegy melyiket választod, mindkettő elég hosszú művelet sok torrentnél.

Új hozzászólás Aktív témák