Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bolbatiku

    tag

    válasz moon73 #4405 üzenetére

    Akkor már csak az a kérdés hogy tudsz-e erre megoldást? Létezik-e egyáltalán?

    A Bitcoin a kriptopénzek úttörője, de csak egy a sok közül. Tulajdonképpen csak egy Proof of Concept, bizonyítja hogy a rendszer működhet.
    Eddig elképzelhetetlen lehetőségeket rejt, de még mindig nem derült ki hogy mik a hátrányai, milyen buktatói vannak, mit kell rajta alakítani hogy jobban megfeleljen egy adott célra.

    Több tucat kriptopénzt létrehoztak már a mintájára, az elsőnél pont az volt az egyik fő szempont hogy ASIC-al ne lehessen bányászni, mert sokan hátránynak látták ezt ugyanúgy mint te. Úgyhogy alakítottak egy kicsit a Bitcoin kódján és máris megszületett egy másik kriptopénz, a Litecoin.
    Majd meglátjuk mire jutnak vele, senki nem tudja előre.

    Amúgy az sem elképzelhetetlen hogy eljön még az az idő amikor az ASIC-ok is széles körben elérhetővé válnak, és a teljesítményük közt sem lesz nagy különbség, ugyanúgy ahogy a számítógépeknél, volt idő mikor egy C64 is nagy dolognak számított és elérhetetlen volt sok ember számára, most meg bármyilen gépet megvehetsz és nincs köztük milliós különbség.
    Szóval lehet csak idő kelll hozzá hogy csak a boltba kelljen menni egy bányászgépért és csak a pénzed határozza meg mennyit vehetsz.

    De még így is az fogja irányítja a piacot akinek több a pénze, ez mindig is így lesz.

    Egyébként attól hogy egy szűk kör kezébe kerül a bányászat még nem tudnak annyi bitcoint létrehozni amennyit akarnak. Double spendnek meg nyoma van a blokkláncban, bárki láthatja. Azt hiszem volt is már olyan bányász pool ami elérhette volna az 51%-os többséget de inkább nem vett fel több bányászt.

    Jópár olyan gazdag ember van a világon, a cégekről nem is beszélve, akik gyakorlatilag az összes bitcoint felvásárolhatnák, de enélkül is úgy rángathatják az árfolyamot ahogy akarják. Ez minden kis piacnál így van.

    És még ha teljesen a bankrendszer, az állam, vagy valami más szűkebb csoport irányítása alá kerül is a Bitcoin vagy egy másik kriptopénz, még akkor is rengeteg előnye lenne a mai pénzrendszerrel szemben.

    Tökéletes rendszerek meg nincsenek egyébként, ed ha mégis akkor az egy másik szempontból nézve biztos hogy tökéletlen.

Új hozzászólás Aktív témák