Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bedohazi
aktív tag
Leirom en is, hogy mit csinaltam es rendbejott. A nyomtatom hp deskjet f2492 tipusu.
A patront eloszor betetettem egy najlonzacsiba es jol megfujtam a jukon ahol ujraszoktam tolteni azutan beletettem meleg vizbe annyira hogy a fujokat jol leppje el (nem forro forroba mert nem mertem a muanyag lemez miatt) 5-10 percre, azutan kekszeszbe ugyanugy kb 5-10 percre, azutan megint megfujtam es rendbejott, szepen nyomtat. -
beric
csendes tag
Sziasztok!
Négy éve vásároltam egy EPSON R240-es nyomtatót.Egy hónapig használtam és kifogyott a patron amit utána az ára miatt nem vásároltam.Állt négy évig a nyomtató.Most egyre gyakrabban szükségem van rá ezért elkezdtem vele foglalkozni.Találtam hozzá négy szint 1500Ft-ért gondoltam kipróbálom.Természetesen nem működött.Mindenhol azt olvastam,hogy ennyi idő után kuka.Majd vásároltam egy tisztítófolyadékot(800Ft) amivel kétszer átmostam és működik.Fényképeket nyomtatok vele és nekem tökéletes.Nem reklámozni szeretném a terméket,de úgy gondolom 800Ft-ot megér egy próba.
Üdv. -
beric
csendes tag
válasz motorolatom #153 üzenetére
Üdv!
Két helyen lehet kapni Budapesten.A www.patrontöltés.hu oldalon megtalálod.
Remélem segíthettem. -
Andor111
csendes tag
6500A nyomim van, és az a probléma hogy az 1-röl ,a 2-re a piros és a kék szín nem indul ki bélölle.
Persze már jó pár utántöltést meg élt.
Papír zsepiztem is de mind hiába,ugyan annyi történt hogy a zsebkendőbe a színek nyomot hagytak de mikor össze szereltem nem indult..
Arra gyanítok hogy a patronok nem engedik át a tintát megfelelően.?
Ezek demó patronok ,ha esetleg van ellenérv,mivel olvastam valahol hogy ezeket nem igazán szokták után tölteni....
Fekete és a sárga tökéletesen működnek.
Javaslatot,vagy tapasztalatot szívesen elfogadnék!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
missgrace
csendes tag
Hali!
Nekem egy régi Epson stylus nyomtatóm van, amivel eddig semmi gond nem volt. Ma nyomtatás közben a fekete bedobta az unalmast. Pedig nem volt üres, nem rég lett kicserélve.. Olvasgattam fórumokat, mindent v. semmit alapon szétszedtem, áztattam, visszatettem, mire a fekete led üreset jelzett. Oké kicseréltem, még mindig jelez. Tűvel átmostam egy kis acetonnal, vissza, még mindig semmi. Ja és se nyomtatás, se a fejtisztítás nem indul el. Ez a festék hibajelzés miatt lehet, vagy vmit nem jól tehettem vissza? De nem hiszem, hogy az utóbbi, mert bekapcsoláskor jár oda-vissza, és fura hangokat sem ad. -
Andor111
csendes tag
válasz Andor111 #156 üzenetére
Vettem új utánagyártott patronokat ,olyat ami üres volt.
Házilag megtöltöttem ,az eredmény sajnos rettenetes csíkozás lett.A sémitől igaz ,1 kicsivel jobb,de nem ezért vettem meg az új patronokat.
A patronok chip nélküliek voltak ,így átraktam a régiről (demo) .Most dilémába vagyok ,hogy mi is a gáz.
A chipek okozhatják a csikózást ,vagy meleg-vizes áztatást kockáztassak meg?
A fekete,sárga továbbra is elfogathatók ,a dillema ezért van.A fej is 50euro körül mozog nem szeretném jobban tönkre tenni.
Mit tanácsoltok?
/dl/upc/2013-03/04/315723_tmagw4sr3xllcajp_scan0006.jpg[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
válasz Andor111 #160 üzenetére
Valószínűleg az utángyártott festék minőségével van a gond. Mosd ki a nyomtatófejet, lehet próbálkozni akár direkt erre kitalált folyadékkal is, vagy azt is lehet, hogy eredeti patronnal megpróbálod használni, hátha az eredeti festék oldószere még ki tudja mosni a fejet.
Én eddig minden utángyártott tintával és patronnal így jártam előbb-utóbb, de inkább előbb. Csak az eredeti patron a tuti. -
ricsike81
aktív tag
Tudnátok segíteni ?Canon mg 6150 nyomtatóm a nagy fekete patron nem nyomtat egyedül.Beszáradt a ferj, mert cseréltem patront de hiába. Hogyan tisztítsam ki a fejet ?
Nem lehet valami spéci tisztító kelléket venni a fej tisztításához ?
Várok ötleteket!
Köszönöm!
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
HP 51645 félig beszáradt patronnal küzdök .
Eredeti gyári töltésű patron, tele van, csak egy kissé elszállt felette az idő .
Ha beáztatom ~15 percre forróvízben a fej részt, akkor egy negyed oldalt kinyomtat, majd TESCO gazdaságos módra áll, és nem ad több festéket .
Áztatáskor a vízbe is szivárog valamennyi tinta, tehát nincs teljesen eldugulva .
Vagy nem vízzel kellene az oldást próbálgatni ?
Mit művelhetnék vele, hogy kinyomja magából a többi összes tintát ?
Esetleg ha teafőző gőzsugarába tartanám, mivel gőztisztítóm nincs, lehetne eredményt elérni ?
Vagy rázogatni kellene ?
Miért lehet az, hogy áztatás után valamennyit nyomtat, aztán sztrájkol ?
Ezt többször ismételve is ugyanígy megy .
Üdv.
Astra
-
jeni
félisten
Üdv
Van egy tökéletesen működő HP Photosmart Wireless e-All-in-One Printer - B110a gépem. A kérdésem az lenne,hogy hogyan lehet a tintafejeket kitakarítani,hogy olyan állapotba lehessen helyezni mintha még a kibontás előtti gyári állapotba kerüljön minden beszáradása nélkül?
Lézeresre váltanék.
Van egy kombis HP Deskjet F4580 All-in-One Printer de az nem érdekes ilyen téren mert annál nem gond,mert köztudottan egybe van építve a tintatartállyal a nyomtatóegység. Ennél a kisebb modellnél nem érdekes a járulékos kár ilyen téren. -
atideath
tag
Sziasztok!
Van egy Epson SX600FW nyomtatóm amin full beszáradt a nyomtatófej. Esetleg tud valakit aki vállal ilyen probléma megoldását? Nyomtatófejet nem akarok cserélni mert irtó drága és nem lenne költséghatékony. Vagy 6 hónapot nem volt használva a nyomtató. Így kaptam. Esetleg valami szuper taktika hogy ki tudjam pucolni? Vettem ilyen utántöltő szettet amiben volt 3 szín meg egy tisztító folyadék. Fecskendővel megpróbáltam átnyomni óvatosan a fejen, jött is belőle a trutyi de utána se akart nyomtatni semmit.
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
Judit76
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy HP Photosmart 5510-es nyomtatóm. Beszáradt a nyomtató feje.Nagyon csíkosan nyomtat. Most vettem bele eredeti tintapatront.Hogy lehet kiszedni a fejet? A múltkor is beszáradt,elvittem megjavíttatni 6600 Ft-ért áztatták ki a beszáradt tintát belőle :-(
Köszönöm szépen:Judit
-
harigabi
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=thrZtvAhKm0
Vagy ami egyszerűbb megoldás, egy fecskendőre vékony szilikoncsövet húzol és a fejben található "csonkra" ráhúzod a csövet, majd egyszerűen kiszívod a cuccot belőle. Az még jobb, ha külön erre a célra kapható tisztítófolyadékot töltesz a fecsibe és jól átöblíted. Alkohol is jó, patikában kaphatsz.
Jó néhány beszáradt fejet életre keltettem már így[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Szereztem jó áron egy Epson RX585 nyomtatót, amin a 6 színből kettőnél bevan száradva a fej (fekete és sárga), szóval valahogy ki kéne dugítanom.
Arra gondoltam, hogy teszek egy zsebkentőt a 2 fej alá átitatva körömlakklemosóval + fecskendővel csepegtetek bele fentről.
-
harigabi
csendes tag
válasz PainKiller13 #169 üzenetére
A körömlakk lemosót nem ajánlom, az aceton károsíthatja a fejet. Csak tiszta alkohollal vagy speciálisan külön erre a célra használható nyomtatófej tisztító folyadékkal próbálkozz! De a legjobb az alkohol szerintem...
Ha ki tudod venni a fejet természetesen az lenne a legjobb, ultrahangos rezegtetőbe tenni alkohol fürdőbe azt viszlát -
PainKiller13
őstag
Nem kivehető a fej sajnos, próbálkoztam körömlakklemosóval, de igazából csak letisztítani tudtam a tetejét ennek a "kupaknak", másra nem volt jó.
Rendeltem tisztítófolyadékot illetve fecskendőt levegőmentesítő kupakkal, ezzel gondoltam benyomok egy kis tisztítófolyadékot, várok hogy feloldja, aztán nyomok még egy picit és utána már talán átmegy.
Ez kompletten egy 3ezer forintos mutatvány, ennyit még megér, többet már nem, főleg hogy most rendeltem egy sokkal modernebb nagyobb tudású nyomtatót 8ezer forintért. (használt)
-
harigabi
csendes tag
válasz PainKiller13 #171 üzenetére
Ki lehet azt venni, csak meg kell vele szenvedni Ha nem megy próbáld még meg a fecsi+szilikoncső+folyadék kombót, ahogy fentebb írtam. Szerviztechnikus vagyok, rengeteg ilyen beszáradt szarokat hoznak be (bocsánat). Egyébként ha ragaszkodsz a tintasugaras technológiához, akkor nagyon jók az Epson új külső tintatartályos nyomtatói. Piszok olcsón lehet üzemeltetni (kb 2000 ft egy 70 ml-es festék ami eredeti), nem hővel dolgozik a fej, hanem egy piezo-t rezegtet valami rohadt nagy frekin, ezért ha mondjuk be is szárad mert nem használod, ki lehet tisztíttatni 90%-ban sikerrel. De szétszedni se nagy mutatvány. Ismerek olyat, aki ételfestékkel nyomtat ilyen nyomtatóval
-
PainKiller13
őstag
válasz harigabi #172 üzenetére
Nem nyomtatok nagy mennyiségben, igazából csak itthon amit kell, néha sulihoz többet, de alapjábavéve keveset, ezért sem akarok külső tartályost, mert tuti beleszáradna.
Ezekhez meg ~200ft egy patron, amiből egy garnitúra fél évig elég nekem.
Most egy Epson WF2540-et rendeltem, 7900ft szállítással együtt, hibátlan állapotban, van rajta wifi is, illetve felső lapadagoló (mostanában scannelni is kell 4-5 oldalanként ami ezzel gyorsabb lesz).
Ezt a fecskendős verziót írtam le én is, amit lehet hozzá kapni légtelenítő kupak azt a fecskendőre kell húzni, rányomni a nyomtatófejre aztán benyomni egy kis tisztítószert, a kupaknak hála nem megy mellé semmi.
-
optikus
senior tag
válasz atideath #166 üzenetére
en a kovetekezokepp jartam: evek ota nem hasznaltam a nyomingat (R2400), ez ugy 3 evet jelent minmum, ugy hogy be se volt kapcsolva. eleve ugy hagytam abba hogy volt ket patron amibol kifogyott es kicsit sokkalottam a 5e ft/patron arat. 1 eve vettem egy szett utangyartott patront (ez print). de nem akartam betenni amig van gyarim tarcsi, mert azert az megis gyari. termeszetesen bekapcsolas utan alig volt fuvoka ami mukodott volna, de a sarga es az egyik fekete egy cseppet nem nyomott. tobbszori tisztitas se segitett, persze mint az orult szivja ilyenkor a tintat es a beszaradtakat is fogyasztja (mert a szamlalo annak ellenere porog hogy a cucc nem jon belole).
ahogy kitisztitaottam hazilag: patroncsere allasba tettem. utana konnektorbol kihuz. ioncserelt vizes papirzsebkendot teritettem a palya ala es ratoltam a fejeket. kicsit segit hogy par mm-ert meg lehet emelni kezzel. na ezt jatszottam jo soxor, ugy hogy a zsepiket meghajtogattam ugy hogy beakadjon a fejbe, de meg epp ra lehessen tolni. sajna a viz nem sokat javitott (elvileg gyantas tintaja van K3).
kovetkezo menet ugyanaz, csak tiszta alkohollal. jo soxor, ra kellett menni. sot tobbszor hagytam rajta allni, hogy oldja a trutyeszt. eleg babra melo es nagyon soxor el kell jatszani. arra kell figyelni hogy a zepi lucskos legyen, dorzsolje is a fejet, de ne szakadjon ala.
lenyeg hogy jopar ora ilyen szyuttyoges utan 99%-os lett a fuvoka kep, alig van egy ket pont ahol kihagy. kepet is nagyon szepen nyomtat.koromlakk lemosot es acetont ne hasznaljatok. az agressziv oldja a munyagot. eloszor gyorsan javul, latszolag minden oke orom es boldogsag. aztan idovel elkezd romlani mert feloldotta a muanyag reszeket es ahogy felpuhulnak ugy megy tonkre az egesz...
regen mindig azt csinaltam hogy hetente/kethetente nyomtam egy fuvoka tesztet, igy evekig rendben volt. csak ellustultam, helyem se volt es el kellett rakni a cuccost. most ujra ra kell szokni a heti fuvokazasara.
Buy books not gear.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Ismerősöktől beszereztem pár beszáradt tintasugaras nyomtatót, epsonok és canonok.
Olvastam itt, hogy valaki forró desztillált vízzel tisztította, ez mennyire ajánlott?
Literes tisztítófolyadék 6ezer forint, ami sokáig elég, sok nyomtatóhoz, megvegyem inkább?
Fecskendőm az van meg légtelenítő kupakom amivel benyomom a fejbe a folyadékot.
Olvastam ezt a chip reset dolgot, ez mikor kell? Én nem szoktam töltögetni a patronokat, utángyártottat veszek (meg vagyok velük elégedve) de abból mindig újat.
Illetve ingyen tudok szerezni 96%-os alkoholt, arról vannak tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Az mitől van, hogy idáig nyomtatott szuperül a nyomtató, most pedig csíkos, mintha a fej 2 végén lennének eltömődve, de szabályosan úgy húzza a csíkokat, holnap csinálok róla képet, bár elég halott a topik, nem tudom van e értelme.
-
optikus
senior tag
válasz PainKiller13 #176 üzenetére
Nem akadt be ala valami foszlany? Fuvokatesztet tudsz csinalni?
Buy books not gear.
-
PainKiller13
őstag
Előző tisztításnál beakadt egy zsebkendő alá (elfelejtettem kivenni), de utána nyomtatott rendesen, most kezdett csíkozni. Viszont utána láttam, hogy tele lett az ürítő tálca, fültisztító pálcikával kiszivattam belőle amit tudtam (kb 20 darabbal). Mindjárt nyomtatok egy tesztet meg egy képet.
-
PainKiller13
őstag
Ezeket produkálta most reggel:
https://drive.google.com/open?id=0B3tO3uhQ2nimeU9vNmphSW1OaUU
https://drive.google.com/open?id=0B3tO3uhQ2nimTTVrX2J4dWtQQmM
https://drive.google.com/open?id=0B3tO3uhQ2nimTTVrX2J4dWtQQmM
Látszik, hogy a fúvókaellenőrzésen a sárgában van fekete is.
-
optikus
senior tag
válasz PainKiller13 #178 üzenetére
hat akkor megis gyanus hogy maradt ott valami alatta. lehet nem a fuvokak elott csak huzza magaval es az keni szet.
a kepeket nem latni mert valami drive jogosultsag kellene a megtekinteshez.Buy books not gear.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy epson 730wd nyomtatom.kicsereltem most benne a fekete tintát, (csak gyarit hasznaltam). Viszont ha fuvoka ellenőrzést csinálok, azt latom a jelentésben (nyomtatott jelentés), hogy a fekete resz téglalapja fele eltunt. Illetve szaggatott , mig a tobbi tintae jo. Mi lehet a baj? Csinaltam fuvoka tisztítást szoftverbol, de nem oldotta meg.
-
fulton
addikt
Sikerült megoldani desztilált viz + inyekciós tü (tű nélkül).
Ki be nyomattam rajta a vizet. Majd csináltam egy fuvóka tisztítást és megoldódott.
Az ellenőrzés nyomtatásánál már nincsennek hibák, de most meg valamiért egyenlő távolságba halvány vékony csikok jelentek meg. Pl egy 300x300 as képen vizszintes helyzetben 3 - 4 db csik. -
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Szereztem egy Canon Pixma MX860 nyomtatót egész jó áron, viszont annyi baja van, hogy minden nyomtatás előtt valami karbantartás félét végez és a végén pedig kerreg valami (talán valami lapbehúzó lehet).
Van alsó meg hátsó tálcája is, de tuti nem azokkal van a gond, mindkettő működik és a kerregés csak a nyomtatás előtti karbantartásnál van, illetve néha mielőbb lemegy készenlétibe akkor is karbantart és kerreg.
Csináltam egy videót róla, köszönöm annak aki rászánja az időt és megnézni, elég az első 1 percet, viszont hangerőt adjatok rá, mivel elég halk. Itt lehet megnézni.
Előre is köszönöm az ötleteket.
-
Bdanyy
addikt
Valaki vállal esetleg HP 3310 nyomtatófejtisztítást? (beépített)
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Ciccuka
veterán
Milyen tisztítószerrel vagy módszerrel érdemes megtisztítani szerintetek a fejen a fúvókákat (egyik sor félrehord)? Tiszta alkohol jó lehet?
Itt találtam egy leírást.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
Közben megtaláltam, hogy 50% víz és 50% Izopropil-alkohol keverékében kell áztatni.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
acsdorina002
újonc
Helló! A nyomtatófejet ki lehet valahogy szedni a nyomtatóból? Valószínű hogy tisztítani kell. (Epson Stylus SX110)
-
Frenk640
újonc
Szioasztok.Van egy epsonom,valószínű beszáradt mert 3-szor próbáltam nyomtatni,nyomtatott is de szellem képes lett és kékcsikos mind a 3.De most már semmit nem nyom ,Én hülye vagyok ehhez ezért csak kérdezném hogy ha megpróbálnám tisztitani azt hol kell?Ahová beteszem a patront ott vannak tüskék azokat kell tisztitani vagy a tüske körül?vagy is-is.Olvastam több megoldást itt kiprobálnák néhányat.Ha valaki leirná mit kell tisztitani pontosan nagyon megköszöném.
-
Dodette
újonc
Hát én nem vagyok nagy szakértő, meg semmi, de eszközök és megfelelő folyadékok híjján először alkoholos fertőtlenítőtben áztattuk kicsit, majd mivel nem bizonyult elégnek egy kis házi pálinkát kapott ezt kicsit több mint 24 órán át.
Majd száradás után még csíkozott kicsit, ez kb egy hete volt, de most újra kipróbáltam, hogy nyomtat-e, mondom adok neki még egy esélyt és voilá tökéletes
Egyébként Hp kb 5 éve nem használt feje volt beszáradva, hogy az üres lapot adta ki mikor nyomtatni akartam.Nem egy szakszerű tisztítási módszer, de végső elkeseredésetekben nyugodtan ajánlom
[ Szerkesztve ]
"A számítógépes technológia alkalmazása annyi, mint megtalálni a helyes csavarkulcsot, amit ráerőltethetünk a helyes csavarra." ♥
-
kisvegabor
újonc
Nekem a fülpiszkáló + aceton bejött
-
félisten
Kémiában járatos barátom szerint a féktisztító folyadék nagyon jó nyomtatófej-tisztításra.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
ralfee106
tag
forróvizes megoldás HP patronokra: vízforraló, nem 100 fokos de kézzel már érinthetetlen vízzel jól meglocsolni, és tádámm...
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Patrik epson
kezdő
Hello!
Van egy félig beszáradt epson nyomtatófejem...
Mivel takarítsam ki, nem akarok szereket venni...
A gyógyszertárban sajnos már nem kapható alkohol...
Szóval olvastam a meleg vizes megoldást az mennyire működik?
Aceton jó?
Ecet?
Mi oldja legjobban a tintát?Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz Patrik epson #198 üzenetére
Hahó. Sikerült végül? Mivel?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam topic
- MárkaLánc
- Hálózati / IP kamera
- Milyen légkondit a lakásba?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Amazon Fire TV stick/box
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- Gamer PC Ryzen 5 3600 / 16GB DDR4 / RX 6600 XT / 512GB NVME SSD / Beszámítás / Garancia /
- Elektronikai Mystery Box
- Gamer PC Intel I5 10400 / 16GB DDR4 / RTX 2060 / 512GB NVME SSD / Beszámítás / Garancia /
- Laptop töltők, Dell, HP, Asus, Acer, Lenovo, gyári és utángyártott
- Creative Sound Blaster X-Fi HD SB1240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest