Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Patrik epson #198 üzenetére
Hahó. Sikerült végül? Mivel?
-
Patrik epson
kezdő
Hello!
Van egy félig beszáradt epson nyomtatófejem...
Mivel takarítsam ki, nem akarok szereket venni...
A gyógyszertárban sajnos már nem kapható alkohol...
Szóval olvastam a meleg vizes megoldást az mennyire működik?
Aceton jó?
Ecet?
Mi oldja legjobban a tintát?Válaszokat előre is köszönöm!
-
ralfee106
tag
forróvizes megoldás HP patronokra: vízforraló, nem 100 fokos de kézzel már érinthetetlen vízzel jól meglocsolni, és tádámm...
-
Kémiában járatos barátom szerint a féktisztító folyadék nagyon jó nyomtatófej-tisztításra.
MaCS
-
kisvegabor
újonc
Nekem a fülpiszkáló + aceton bejött
-
Dodette
újonc
Hát én nem vagyok nagy szakértő, meg semmi, de eszközök és megfelelő folyadékok híjján először alkoholos fertőtlenítőtben áztattuk kicsit, majd mivel nem bizonyult elégnek egy kis házi pálinkát kapott
ezt kicsit több mint 24 órán át.
Majd száradás után még csíkozott kicsit, ez kb egy hete volt, de most újra kipróbáltam, hogy nyomtat-e, mondom adok neki még egy esélyt és voilá tökéletes
Egyébként Hp kb 5 éve nem használt feje volt beszáradva, hogy az üres lapot adta ki mikor nyomtatni akartam.Nem egy szakszerű tisztítási módszer, de végső elkeseredésetekben nyugodtan ajánlom
-
Frenk640
újonc
Szioasztok.Van egy epsonom,valószínű beszáradt mert 3-szor próbáltam nyomtatni,nyomtatott is de szellem képes lett és kékcsikos mind a 3.De most már semmit nem nyom ,Én hülye vagyok ehhez ezért csak kérdezném hogy ha megpróbálnám tisztitani azt hol kell?Ahová beteszem a patront ott vannak tüskék azokat kell tisztitani vagy a tüske körül?vagy is-is.Olvastam több megoldást itt kiprobálnák néhányat.Ha valaki leirná mit kell tisztitani pontosan nagyon megköszöném.
-
acsdorina002
újonc
Helló! A nyomtatófejet ki lehet valahogy szedni a nyomtatóból? Valószínű hogy tisztítani kell. (Epson Stylus SX110)
-
Ciccuka
veterán
Közben megtaláltam, hogy 50% víz és 50% Izopropil-alkohol keverékében kell áztatni.
-
Ciccuka
veterán
Milyen tisztítószerrel vagy módszerrel érdemes megtisztítani szerintetek a fejen a fúvókákat (egyik sor félrehord)? Tiszta alkohol jó lehet?
Itt találtam egy leírást.
-
Bdanyy
addikt
Valaki vállal esetleg HP 3310 nyomtatófejtisztítást?
(beépített)
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Szereztem egy Canon Pixma MX860 nyomtatót egész jó áron, viszont annyi baja van, hogy minden nyomtatás előtt valami karbantartás félét végez és a végén pedig kerreg valami (talán valami lapbehúzó lehet).
Van alsó meg hátsó tálcája is, de tuti nem azokkal van a gond, mindkettő működik és a kerregés csak a nyomtatás előtti karbantartásnál van, illetve néha mielőbb lemegy készenlétibe akkor is karbantart és kerreg.
Csináltam egy videót róla, köszönöm annak aki rászánja az időt és megnézni, elég az első 1 percet, viszont hangerőt adjatok rá, mivel elég halk. Itt lehet megnézni.
Előre is köszönöm az ötleteket.
-
fulton
addikt
válasz
#18379748 #185 üzenetére
Sikerült megoldani desztilált viz + inyekciós tü (tű nélkül).
Ki be nyomattam rajta a vizet. Majd csináltam egy fuvóka tisztítást és megoldódott.
Az ellenőrzés nyomtatásánál már nincsennek hibák, de most meg valamiért egyenlő távolságba halvány vékony csikok jelentek meg. Pl egy 300x300 as képen vizszintes helyzetben 3 - 4 db csik. -
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy epson 730wd nyomtatom.kicsereltem most benne a fekete tintát, (csak gyarit hasznaltam). Viszont ha fuvoka ellenőrzést csinálok, azt latom a jelentésben (nyomtatott jelentés), hogy a fekete resz téglalapja fele eltunt. Illetve szaggatott , mig a tobbi tintae jo. Mi lehet a baj? Csinaltam fuvoka tisztítást szoftverbol, de nem oldotta meg.
-
törölt tag
válasz
PainKiller13 #178 üzenetére
hat akkor megis gyanus hogy maradt ott valami alatta. lehet nem a fuvokak elott csak huzza magaval es az keni szet.
a kepeket nem latni mert valami drive jogosultsag kellene a megtekinteshez. -
PainKiller13
őstag
Ezeket produkálta most reggel:
https://drive.google.com/open?id=0B3tO3uhQ2nimeU9vNmphSW1OaUU
https://drive.google.com/open?id=0B3tO3uhQ2nimTTVrX2J4dWtQQmM
https://drive.google.com/open?id=0B3tO3uhQ2nimTTVrX2J4dWtQQmM
Látszik, hogy a fúvókaellenőrzésen a sárgában van fekete is.
-
PainKiller13
őstag
válasz
#18379748 #177 üzenetére
Előző tisztításnál beakadt egy zsebkendő alá (elfelejtettem kivenni), de utána nyomtatott rendesen, most kezdett csíkozni. Viszont utána láttam, hogy tele lett az ürítő tálca, fültisztító pálcikával kiszivattam belőle amit tudtam (kb 20 darabbal). Mindjárt nyomtatok egy tesztet meg egy képet.
-
törölt tag
válasz
PainKiller13 #176 üzenetére
Nem akadt be ala valami foszlany? Fuvokatesztet tudsz csinalni?
-
PainKiller13
őstag
Az mitől van, hogy idáig nyomtatott szuperül a nyomtató, most pedig csíkos, mintha a fej 2 végén lennének eltömődve, de szabályosan úgy húzza a csíkokat, holnap csinálok róla képet, bár elég halott a topik, nem tudom van e értelme.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Ismerősöktől beszereztem pár beszáradt tintasugaras nyomtatót, epsonok és canonok.
Olvastam itt, hogy valaki forró desztillált vízzel tisztította, ez mennyire ajánlott?
Literes tisztítófolyadék 6ezer forint, ami sokáig elég, sok nyomtatóhoz, megvegyem inkább?
Fecskendőm az van meg légtelenítő kupakom amivel benyomom a fejbe a folyadékot.
Olvastam ezt a chip reset dolgot, ez mikor kell? Én nem szoktam töltögetni a patronokat, utángyártottat veszek (meg vagyok velük elégedve) de abból mindig újat.
Illetve ingyen tudok szerezni 96%-os alkoholt, arról vannak tapasztalatok?
-
törölt tag
válasz
atideath #166 üzenetére
en a kovetekezokepp jartam: evek ota nem hasznaltam a nyomingat (R2400), ez ugy 3 evet jelent minmum, ugy hogy be se volt kapcsolva. eleve ugy hagytam abba hogy volt ket patron amibol kifogyott es kicsit sokkalottam a 5e ft/patron arat. 1 eve vettem egy szett utangyartott patront (ez print). de nem akartam betenni amig van gyarim tarcsi, mert azert az megis gyari. termeszetesen bekapcsolas utan alig volt fuvoka ami mukodott volna, de a sarga es az egyik fekete egy cseppet nem nyomott. tobbszori tisztitas se segitett, persze mint az orult szivja ilyenkor a tintat es a beszaradtakat is fogyasztja (mert a szamlalo annak ellenere porog hogy a cucc nem jon belole).
ahogy kitisztitaottam hazilag: patroncsere allasba tettem. utana konnektorbol kihuz. ioncserelt vizes papirzsebkendot teritettem a palya ala es ratoltam a fejeket. kicsit segit hogy par mm-ert meg lehet emelni kezzel. na ezt jatszottam jo soxor, ugy hogy a zsepiket meghajtogattam ugy hogy beakadjon a fejbe, de meg epp ra lehessen tolni. sajna a viz nem sokat javitott (elvileg gyantas tintaja van K3).
kovetkezo menet ugyanaz, csak tiszta alkohollal. jo soxor, ra kellett menni. sot tobbszor hagytam rajta allni, hogy oldja a trutyeszt. eleg babra melo es nagyon soxor el kell jatszani. arra kell figyelni hogy a zepi lucskos legyen, dorzsolje is a fejet, de ne szakadjon ala.
lenyeg hogy jopar ora ilyen szyuttyoges utan 99%-os lett a fuvoka kep, alig van egy ket pont ahol kihagy. kepet is nagyon szepen nyomtat.koromlakk lemosot es acetont ne hasznaljatok. az agressziv oldja a munyagot. eloszor gyorsan javul, latszolag minden oke orom es boldogsag. aztan idovel elkezd romlani mert feloldotta a muanyag reszeket es ahogy felpuhulnak ugy megy tonkre az egesz...
regen mindig azt csinaltam hogy hetente/kethetente nyomtam egy fuvoka tesztet, igy evekig rendben volt. csak ellustultam, helyem se volt es el kellett rakni a cuccost. most ujra ra kell szokni a heti fuvokazasara.
-
PainKiller13
őstag
válasz
harigabi #172 üzenetére
Nem nyomtatok nagy mennyiségben, igazából csak itthon amit kell, néha sulihoz többet, de alapjábavéve keveset, ezért sem akarok külső tartályost, mert tuti beleszáradna.
Ezekhez meg ~200ft egy patron, amiből egy garnitúra fél évig elég nekem.
Most egy Epson WF2540-et rendeltem, 7900ft szállítással együtt, hibátlan állapotban, van rajta wifi is, illetve felső lapadagoló (mostanában scannelni is kell 4-5 oldalanként ami ezzel gyorsabb lesz).
Ezt a fecskendős verziót írtam le én is, amit lehet hozzá kapni légtelenítő kupak azt a fecskendőre kell húzni, rányomni a nyomtatófejre aztán benyomni egy kis tisztítószert, a kupaknak hála nem megy mellé semmi.
-
harigabi
csendes tag
válasz
PainKiller13 #171 üzenetére
Ki lehet azt venni, csak meg kell vele szenvedni
Ha nem megy próbáld még meg a fecsi+szilikoncső+folyadék kombót, ahogy fentebb írtam. Szerviztechnikus vagyok, rengeteg ilyen beszáradt szarokat hoznak be (bocsánat). Egyébként ha ragaszkodsz a tintasugaras technológiához, akkor nagyon jók az Epson új külső tintatartályos nyomtatói. Piszok olcsón lehet üzemeltetni (kb 2000 ft egy 70 ml-es festék ami eredeti), nem hővel dolgozik a fej, hanem egy piezo-t rezegtet valami rohadt nagy frekin, ezért ha mondjuk be is szárad mert nem használod, ki lehet tisztíttatni 90%-ban sikerrel. De szétszedni se nagy mutatvány. Ismerek olyat, aki ételfestékkel nyomtat ilyen nyomtatóval
-
PainKiller13
őstag
Nem kivehető a fej sajnos, próbálkoztam körömlakklemosóval, de igazából csak letisztítani tudtam a tetejét ennek a "kupaknak", másra nem volt jó.
Rendeltem tisztítófolyadékot illetve fecskendőt levegőmentesítő kupakkal, ezzel gondoltam benyomok egy kis tisztítófolyadékot, várok hogy feloldja, aztán nyomok még egy picit és utána már talán átmegy.
Ez kompletten egy 3ezer forintos mutatvány, ennyit még megér, többet már nem, főleg hogy most rendeltem egy sokkal modernebb nagyobb tudású nyomtatót 8ezer forintért. (használt)
-
harigabi
csendes tag
válasz
PainKiller13 #169 üzenetére
A körömlakk lemosót nem ajánlom, az aceton károsíthatja a fejet. Csak tiszta alkohollal vagy speciálisan külön erre a célra használható nyomtatófej tisztító folyadékkal próbálkozz! De a legjobb az alkohol szerintem...
Ha ki tudod venni a fejet természetesen az lenne a legjobb, ultrahangos rezegtetőbe tenni alkohol fürdőbe azt viszlát -
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Szereztem jó áron egy Epson RX585 nyomtatót, amin a 6 színből kettőnél bevan száradva a fej (fekete és sárga), szóval valahogy ki kéne dugítanom.
Arra gondoltam, hogy teszek egy zsebkentőt a 2 fej alá átitatva körömlakklemosóval + fecskendővel csepegtetek bele fentről.
-
harigabi
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=thrZtvAhKm0
Vagy ami egyszerűbb megoldás, egy fecskendőre vékony szilikoncsövet húzol és a fejben található "csonkra" ráhúzod a csövet, majd egyszerűen kiszívod a cuccot belőle. Az még jobb, ha külön erre a célra kapható tisztítófolyadékot töltesz a fecsibe és jól átöblíted. Alkohol is jó, patikában kaphatsz.
Jó néhány beszáradt fejet életre keltettem már így -
Judit76
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy HP Photosmart 5510-es nyomtatóm. Beszáradt a nyomtató feje.Nagyon csíkosan nyomtat. Most vettem bele eredeti tintapatront.Hogy lehet kiszedni a fejet? A múltkor is beszáradt,elvittem megjavíttatni 6600 Ft-ért áztatták ki a beszáradt tintát belőle :-(
Köszönöm szépen:Judit
-
atideath
tag
Sziasztok!
Van egy Epson SX600FW nyomtatóm amin full beszáradt a nyomtatófej. Esetleg tud valakit aki vállal ilyen probléma megoldását? Nyomtatófejet nem akarok cserélni mert irtó drága és nem lenne költséghatékony. Vagy 6 hónapot nem volt használva a nyomtató. Így kaptam. Esetleg valami szuper taktika hogy ki tudjam pucolni? Vettem ilyen utántöltő szettet amiben volt 3 szín meg egy tisztító folyadék. Fecskendővel megpróbáltam átnyomni óvatosan a fejen, jött is belőle a trutyi de utána se akart nyomtatni semmit.
-
jeni
félisten
Üdv
Van egy tökéletesen működő HP Photosmart Wireless e-All-in-One Printer - B110a gépem. A kérdésem az lenne,hogy hogyan lehet a tintafejeket kitakarítani,hogy olyan állapotba lehessen helyezni mintha még a kibontás előtti gyári állapotba kerüljön minden beszáradása nélkül?
Lézeresre váltanék.
Van egy kombis HP Deskjet F4580 All-in-One Printer de az nem érdekes ilyen téren mert annál nem gond,mert köztudottan egybe van építve a tintatartállyal a nyomtatóegység. Ennél a kisebb modellnél nem érdekes a járulékos kár ilyen téren. -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
HP 51645 félig beszáradt patronnal küzdök .
Eredeti gyári töltésű patron, tele van, csak egy kissé elszállt felette az idő .
Ha beáztatom ~15 percre forróvízben a fej részt, akkor egy negyed oldalt kinyomtat, majd TESCO gazdaságos módra áll, és nem ad több festéket .
Áztatáskor a vízbe is szivárog valamennyi tinta, tehát nincs teljesen eldugulva .
Vagy nem vízzel kellene az oldást próbálgatni ?
Mit művelhetnék vele, hogy kinyomja magából a többi összes tintát ?
Esetleg ha teafőző gőzsugarába tartanám, mivel gőztisztítóm nincs, lehetne eredményt elérni ?
Vagy rázogatni kellene ?
Miért lehet az, hogy áztatás után valamennyit nyomtat, aztán sztrájkol ?
Ezt többször ismételve is ugyanígy megy .
Üdv.
Astra
-
ricsike81
aktív tag
Tudnátok segíteni ?Canon mg 6150 nyomtatóm a nagy fekete patron nem nyomtat egyedül.Beszáradt a ferj, mert cseréltem patront de hiába. Hogyan tisztítsam ki a fejet ?
Nem lehet valami spéci tisztító kelléket venni a fej tisztításához ?
Várok ötleteket!
Köszönöm!
-
Osiris
őstag
válasz
Andor111 #160 üzenetére
Valószínűleg az utángyártott festék minőségével van a gond. Mosd ki a nyomtatófejet, lehet próbálkozni akár direkt erre kitalált folyadékkal is, vagy azt is lehet, hogy eredeti patronnal megpróbálod használni, hátha az eredeti festék oldószere még ki tudja mosni a fejet.
Én eddig minden utángyártott tintával és patronnal így jártam előbb-utóbb, de inkább előbb. Csak az eredeti patron a tuti. -
Andor111
csendes tag
válasz
Andor111 #156 üzenetére
Vettem új utánagyártott patronokat ,olyat ami üres volt.
Házilag megtöltöttem ,az eredmény sajnos rettenetes csíkozás lett.A sémitől igaz ,1 kicsivel jobb,de nem ezért vettem meg az új patronokat.
A patronok chip nélküliek voltak ,így átraktam a régiről (demo) .Most dilémába vagyok ,hogy mi is a gáz.
A chipek okozhatják a csikózást ,vagy meleg-vizes áztatást kockáztassak meg?
A fekete,sárga továbbra is elfogathatók ,a dillema ezért van.A fej is 50euro körül mozog nem szeretném jobban tönkre tenni.
Mit tanácsoltok?
/dl/upc/2013-03/04/315723_tmagw4sr3xllcajp_scan0006.jpg -
missgrace
csendes tag
Hali!
Nekem egy régi Epson stylus nyomtatóm van, amivel eddig semmi gond nem volt. Ma nyomtatás közben a fekete bedobta az unalmast. Pedig nem volt üres, nem rég lett kicserélve.. Olvasgattam fórumokat, mindent v. semmit alapon szétszedtem, áztattam, visszatettem, mire a fekete led üreset jelzett. Oké kicseréltem, még mindig jelez. Tűvel átmostam egy kis acetonnal, vissza, még mindig semmi. Ja és se nyomtatás, se a fejtisztítás nem indul el. Ez a festék hibajelzés miatt lehet, vagy vmit nem jól tehettem vissza? De nem hiszem, hogy az utóbbi, mert bekapcsoláskor jár oda-vissza, és fura hangokat sem ad. -
Andor111
csendes tag
6500A nyomim van, és az a probléma hogy az 1-röl ,a 2-re a piros és a kék szín nem indul ki bélölle.
Persze már jó pár utántöltést meg élt.
Papír zsepiztem is de mind hiába,ugyan annyi történt hogy a zsebkendőbe a színek nyomot hagytak de mikor össze szereltem nem indult..
Arra gyanítok hogy a patronok nem engedik át a tintát megfelelően.?
Ezek demó patronok ,ha esetleg van ellenérv,mivel olvastam valahol hogy ezeket nem igazán szokták után tölteni....
Fekete és a sárga tökéletesen működnek.
Javaslatot,vagy tapasztalatot szívesen elfogadnék!
Köszönöm! -
beric
csendes tag
válasz
motorolatom #153 üzenetére
Üdv!
Két helyen lehet kapni Budapesten.A www.patrontöltés.hu oldalon megtalálod.
Remélem segíthettem. -
beric
csendes tag
Sziasztok!
Négy éve vásároltam egy EPSON R240-es nyomtatót.Egy hónapig használtam és kifogyott a patron amit utána az ára miatt nem vásároltam.Állt négy évig a nyomtató.Most egyre gyakrabban szükségem van rá ezért elkezdtem vele foglalkozni.Találtam hozzá négy szint 1500Ft-ért gondoltam kipróbálom.Természetesen nem működött.Mindenhol azt olvastam,hogy ennyi idő után kuka.Majd vásároltam egy tisztítófolyadékot(800Ft) amivel kétszer átmostam és működik.Fényképeket nyomtatok vele és nekem tökéletes.Nem reklámozni szeretném a terméket,de úgy gondolom 800Ft-ot megér egy próba.
Üdv. -
bedohazi
aktív tag
Leirom en is, hogy mit csinaltam es rendbejott. A nyomtatom hp deskjet f2492 tipusu.
A patront eloszor betetettem egy najlonzacsiba es jol megfujtam a jukon ahol ujraszoktam tolteni azutan beletettem meleg vizbe annyira hogy a fujokat jol leppje el (nem forro forroba mert nem mertem a muanyag lemez miatt) 5-10 percre, azutan kekszeszbe ugyanugy kb 5-10 percre, azutan megint megfujtam es rendbejott, szepen nyomtat. -
Osiris
őstag
válasz
Predator2 #149 üzenetére
Én a canonom fejét forróvizben áztattam, aztán forró folyóvízzel próbáltam átmosni a fúvókákat, de volt, hogy alkohololt (tű nélküli) fecskendőből préseltem a fúvókák patronfelöli oldalába, hogy átmossa. Nagyjából mindegyik technika működött eddig. Viszont az utángyártott patronok a canonnál mindíg újra beszárítják a fejet, ha ritkán van a használva a nyomtató.
Érdemes a tinta gyüjtő rekeszt is tisztítani időnként, mert a sok fejtisztítás (amit a nyomtató magának csinál) egy idő után megtölti azt is. -
Predator2
addikt
üdv
Van egy Epson stylus cx3200 típusú nyomtatóm nemrég cseréltem tintapatront benne volt számtalan fejtisztítás is de még mindig nem az igazi
Szerintetek mit lehet vele csinálni h újból rendesen tudjak vele nyomtatni? (sajna viszonylag ritkán van használva)
THX a választ előre is
-
Vízbe áztatás se segített, új patront fogok venni...
-
Nekem azt ajánlották h ablakmosó folyadékba áztassam. Benne volt egy éjszakát de semmi. Pedig mikor nyomtatna a fúvókák festékesek lesznek de nem nyomtat. Pedig kb 2 hete szépen nyomtatott.
HP DeskJet d 1460-am van és a fekete patron van most benne ami nem jó.
Most próbálom a meleg vízbe áztatást utána rázogatás. Hátha segít.
-
zibzar
csendes tag
Sziasztok.Lenne egy kérdésem és remélem valaki tud rá válaszolni.
Van egy canon 320i színes nyomtatónk és valószínű,hogy nullázni kéne a számlálóját.
Ha valaki tudja hogy kell légyszi írja meg.
Előre is köszi.
Azt írja ki ugyanis,hogy tegyek be nyomtatófejet a nyomtatóba.De bennt van!!És új tintapatronok is vannak benne!! -
u.s.
csendes tag
HP Deskjet D2360 - Kipróbáltam amiket írtatok, most épp a vizes papírzsepin várakozik a patron. Forróvíz, rázogatás megvolt. Ha ez sem használ, akkor alkohol (mármint a patronnak
).
-
oszkardesign
csendes tag
Hello, csak olvasgattam ki mivel probalkozik otthon a nyomtatofej tisztitasaval, elmondom en hogy szoktam,es ez nekem mindig bejon. A forro viz az stimmel de en nem mindig aztatgatom hanem a nyomtatofejre iranyitom a tussolocsovet nagy nyomason es nagy hofokon,es ez par pillanat alatt behatol a fej belso szerkezetebe es oldani kezd, hat aki megteheti forditott ozmozis vizzebe is aztathatja, meleg vizbe, de nyomas hatasara beindul a dolog, amit utan szoktam az hogy megprobalom kiszivatyuzni az elotte belefecskendezett tintat, ezt mindenki teheti kenye kedve szerint porszivotol kezdve refill kitbe talalhato eszkozzel, a lenyeg hogy ki kell szivni belole a tintat addig amig nem jon lathatoan, es meg egy dolog a fejhez ne nyuljunk semmi erdes dologgal mert akkor annak lottek,eppen erjunk hozza egy finom torlokendovel mac, kb enyi nekem mindig bejott, ha csak az elektronika mar meg nem ment, na kivancsi leszek masnak is ez mukodik-e
sok sikert a mikrohoz meg az ecethez is
az ion vizhez meg foleg
-
Valaki01
csendes tag
Helló! Tudtok nekem segíteni? Hogyan kell kivenni Epson DX6050--ből a nyomtatófejet? Nehéz kivenni, vagy kell hozzá szakértelem. Ugyanis egy picit csíkosan nyomtat.
-
Aba Samu
csendes tag
Szevasztok!
Az a kérésem, hogy aki tudja, írja meg a HP 420C nyomtató házának szétszerelési módját. Gondolom a hátlap levétele után ez már egyszerű, de a kivülről láthatatlan műanyag rögzítő peckek törésmentes kioldása a helyük és a kialakításuk ismerete nélkül lehetetlen.
A HP szervizből használható infót lehetetlen kihúzni.
Néhány dolgot már kiderítettem a házról és a hátlapot ábrázoló fotóra rá is rajzoltam. Ezt egy megadott címre el is küldeném annak, aki segíteni tudna rajtam. -
DoubleLayer
csendes tag
Üdv néktek!
Nekem csak azt áruljátok el plíz, hogy a nyomtatófejhez hogy fértek hozzá/hogyan szeditek ki a nyomtatóból?
Egy Epson C43SX-en szeretnék kísérletezni először kicsiben, de nem tudom, hogy mi módon férhetek hozzá a nyomtatófejhez, hogy a különböző ötletes fejtisztítási trükköket kipróbáljam.
Mellesleg már az is segített az említett nyomtatón, hogy kivettem, majd újra betettem a benne lévő patronokat, rendesen a "Patroncsere varázsló" lépéseit követve. Azért nem lett tökéletes, úgyhogy még ki tudnék próbálni egy-két leírt módszert a további nagyobb cél érdekében.
Várom a válaszokat, köszi! -
elmoraan (r)
aktív tag
Csak arra figyeljetek, hogy milyen tintát használ a nyomtató, víz-, vagy alkoholbázisú... Mert ugye az utóbbira a víz nem túl hatékony.
Lejjebb írta az egyik kolléga, hogy melyik gyártó mit használ, de elvileg a patron dobozán is fel van tüntetve. Végső esetben meg ki lehet próbálni, és ha nem oldja a víz, akkor alkohollal kell próbálkozni.
-
iczy
csendes tag
Nyomtatofej tisztitasahoz ket dolog kell, desztilalt viz, amiben oldodik a beszaradt/besurusodott anyag, es egy eroteljes, de finom razas: ultrahangos razogep.
Ez utobbi egy kis optikusnal is van, de feljebb valaki irt mikrohullamrol... Hat ami azt illeti, az elektronika ekkora tererosseg valtozasnal nem tudom mit szol hozzaa, de ha egyenpotencialon van, azaz mondjuk sima vizbe van aztatva, akkor meg el tudom kepzelni. Ez esetben pedig mindenkepp kell utana egy alapos desztilalt vizes oblites, hogy csepp mentesen szaradjon ki. -
Faszagyerek
csendes tag
válasz
paragraf85 #134 üzenetére
Dehogy!! Csak az edény alján legyen forró viz,csak annyi,hogy az alja érjen bele.Ahol a tintának ki kell jönnie,csak az a rész ázzon.Mivel igy kicsi a vizmennyiség,hamar hülni fog.Nem árt 2-3 kanyarral cserélni a vizet,mig be nem indul a tinta.
-
paragraf85
csendes tag
Többen írták a melegvizes beáztatást. Ezt hogy kell elképzelni? Fogom az egész fejet és berakom a vízbe úgy hogy csontra elmerüljön? Ez nem gáz az elektromos alkatrészeknek?
-
shyksa1
csendes tag
Remélem még él ez a fórum....
Mi van akkor, ha nekem csak a sárga szín száradt be. Próbáltam már a forró vizet, rázást, a nyomtató karbantartását, de semmi....abszolút semmi. Lehet még valami reményem, vagy kezdjek spórolni egy másikra. Ja, és most volt feltöltve!
A nyomtató HP Photosmart 8150 -
Tosee
őstag
Sziasztok!
Van egy CANON I250 típusú nyomtatóm, de nem hajlandó rendesen nyomtatni. Vettem bele eredeti patronokat, /buktam 6000/ mert egy illetó azt állította, hogy mivel én utángyártott patronokat használlok, ezért van a hiba, és időnként átt kell mosatni eredetivel. Hát nem jött össze. Áztattam a nyomtatófejet /kb. 15 percig/ langyos vízben, /jött is belőle az anyag/ majd megtörölgettem, beleraktam a patronokat és semmi. Próbálkoztam szoftveresen is tisztítani, + nyomtatgattam vele de hiába a fekete az abszolút olvashatatlan. Szinte csak a sötétkék megy rendesen.
Azóta már vettem egy másikat, csak érdekelne, hogy megéri-e vele bajlódni, mert lenne aki elvinné. -
Saby_
csendes tag
Sziasztok!
Nemtudom sikerült-e valakinek kipróbálnia az említett metil-etil-ketonos módszert, de ha még erre senki nem vállalkozott, ne is tegye, mivel oldja a műanyagot elég szépen, és tudniillik, hogy a nyomtatófejek elég sok műanyagot tartalmaznak..Mi a cégnél pont ezt a tulajdonságát használjuk ki, innen tudom.
Amúgy ami nekem bevállt nyomtatófej tisztítására mind epson, mind canon nyomtatóknál, fél littyós pohárba töltöttem úgy 1 ujjnyi cloroxot, és kb 2-3X annyi vizet, ebbe tettem be a nyomtatófejet 1 éjszakára. Alapos törölgetés után a panel mögül kifújkodva a vízcseppeket mehet vissza a nyomtatóba. Néhány fejtisztítás után már látható az eredmény.(Muszály csinálni párat, még ha sajnáljuk is a tintát, mert a clorox, hatástalanítja a tinta színét, és a papíron csak nagyon nehezen lehet észrevenni a nyomatot fény felé, mert fénylik a még meg nem száradt színetelen tinta).
Sok sikert! -
Hequila
őstag
Epson SC680 nyomtatófején egy fecskendővel beszáradás elhárítás néven viszonlag nagy nyomással meleg vizet nyomtam át. Azóta a tinta folyik, de nem nyomtat. Tönkrebasztam volna a fejet?
-
Hequila
őstag
Nem tud valaki véletlenül Epson nyomtatókhoz nyomtatófejfej árlistát?
-
Hunorarium
csendes tag
Nálam egy extrém eset állt fel: Canon i455-ben a fekete betűk szélei ''szőrösek''. Nyomtatófej-beállításnál csak a fekete minta volt elég ótvar, a legkevésbé rettentő mintát választottam ki, de más színek mintáihoz képest ez tényleg nagyon inkorrekt. Nem lehet ''hardveresen'' állít(t)a(t)ni a fejen?
-
Max6
tag
Okos ötletre lenne szükségem.
Előreláthatólag 5-6 hónapig nem használom a canon i455 nyomtatómat. Mit tegyek hogy a nyomtatófej ne száradjon be. -
Bütyök 3
csendes tag
soáig kell a gombot nyomnom, hogy irjak
[Rossz kezdés ez így a Prohardver!-en. Légy szíves, olvasd át az alapelveket (hozzászólások fölötti linksorban jobboldalt), és vedd tudomásul, hogy ez itt nem játszótér, hanem fórum. Ha nem próbálsz meg kulturáltan részt venni benne, akkor job, ha egyáltalán ide sem jössz többet. - peterkeT] -
durkonorbi
tag
Azért örülök, hogy a humorérzéked nem fogyatkozott meg!!!
Én mindenesetre nem akartam arcoskodi - ha így nézett ki a dolog, sorry...
Csak tudod, ha az ember ért valamihez, akkor igyexik megvédeni az igazát - ahogy te is tetted!
DE - és ezt most ne vedd magadra - azt aki nem ért hozzá, nem szabad ''bebutítani'', mert akkor kezdődnek a bajok ...
Mindenesetre az ecet+só tényleg biztos tuti ellenszere a vízkőnek !!!!
Sz'al nem buta az anyósod!!!
Ja és ellensúlyozandó a sok morcos fejet: -
rdi
veterán
válasz
durkonorbi #113 üzenetére
Ha hülyeséget írtam akkor azt írd le, nem fogok megsértődni. Nem tudom mi bajotok van azzal, hogy állítottam valamit, minek kell ledorongolni engem, nem mondtam, hogy okosabb vagyok nálatok, semmi ilyesmi, csak konzekvensen tartottam magam egy valószínű tévedéshez.
Ti meg véresen komolyan veszitek ezt itt
Na mind1. Nem folytatom a vitát, és én is küldök néhány morcos arcot
Igazatok lehet, bár akkor továbbra sem értem, mi a fészkes fenének tesznek a háziasszonyok sót + ecetet, ah a vízkövet fel akarják oldani ...
Lehet, hogy ez csak egy legenda, de annyira felbosszantott ez a dolog, hogy megyek és leverem az anyósomat (Ő mondta, hogy az ecetbe sót kell tenni, aztán fölforralni a teafőzőben). Igaz a amygarázatot én gyártottam hozzá.
Ja, hogy el ne felejtsem, még néhány morcos arc az arctól a nagyarcoknak:
Ja és idézem az anyósomat, aki nemzetközi hírű takarításkutató: ''ecet + só és fölforralni''.
[Szerkesztve] -
n-f-s
csendes tag
válasz
durkonorbi #118 üzenetére
sziasztok
házilag sósavat ecetből, meg sóból önmagában szerintem se lehet csinálni, viszont ha egy kis hipót öntünk hozzá)
-
durkonorbi
tag
Helyesbítenék - hátha záródik a vita
- egy kicsit:
CH3COONa + HCl ----> CH3COOH + NaCl folyamat játszódik le, mégpedig azért, mert az erősebb sav - ami nem kétséges, hogy jelen esetben a HCl az erősebb, félretéve a jégecetes storyt - felszabadítja a savat a gyengébb sav sójából. És ez egy erősen egyirányú folyamat, hiszen itt a saverősség egyértelműen definiálható!!!
És ennek van egy egyenes következménye: FORDÍTVA NEM JÁTSZÓDIK LE!!!
Hiszen ha nem így lenne, akkor pl citromsav és Na2SO4 ill. NaNO3 reakciójából is kénsav ill. salétromsav keletkezne, ami, hát valljuk meg igencsak írreális dolog...
és ha ígylenne, jónéhány élelmiszer igencsak maró hatású lenne.... -
rdi
veterán
válasz
durkonorbi #113 üzenetére
Helyes, még szerencse, hogy nekem didaktikából kell most vizsgáznom és nem kémiából...
NaCL+CH(mittudoménmennyi)OOH = CH(mittudoménmennyi)OONa + HCL ???
vagy fordítva?)
b@ssza meg, 20 éve nem foglakozom kémiával
valami olyasmifélére emléxem, hogy a CH3COONa oldódása kisebb mint a NaCL -é, ezért az oldatban több lesz a szabad H+ ion és Cl- ion, mint szabad Na+ és CH3COO-.
Na ezért.
idézzek is ?
[Szerkesztve] -
durkonorbi
tag
Hát srácok..... véletlen szaladtam bele a topicba, de ez a vita ami itt kialakult a sósavas témáról..... hát ez nagyon orrba vert.
Én egy kutatóvegyész vagyok - igen friss és széleskörű ismeretekkel, és hogy ott sósav keletkezzen, nem akarom megbántani a vegyészmérnök kollegát, de itt az anyagmérnök kollega vizsgázott ötösre kémiából...
és ez minősíti azt akit kell...
Egyébként én is a sós >< sav -ra szavazok - só><sav helyett! Ez a legjobb!! -
atuci
őstag
nekem idáig a forró vizes előmelegítés, majd a hp patronok utántöltő lyukjaiba történő erős levegőáramoltatás (értsd: jó erősen belefújni) segített, szépen jött is a tinta az alján, persze jutott az íróasztalomra is bőven
-
Archer
őstag
Desztilált vizes áztatás nem tesz kárt a fej elektronikájában?
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Kipróbáltam a meleg ioncserélt vizes áztatást, működik
(50-60 fok helyett volt sztem 100 is
2x csináltam meg, eddig semmit sem nyomtatott, most műxik
Most pedig a patron fogyott ki
Eddig próbáltam benzint, ecetet, alkoholt de egyik sem segített, ez bejöttPedig már feladtam, hogy valaha is nyomtatni fog
-
attilam
őstag
válasz
kapcs-ford #100 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, mivel a vízben minden esetben találhatók OH- és H30+ ionok is, igaz csak nagyon kis koncentrációban ( 2*10exp(-7) ), ezekből jön ki a pH 7-re. De a levegőben található szennyezők abszorbciója már jelentős mértékű, ezért a frissen desztillált víz is csak kb. 2-3 óráig tekinthető analitikai értelemben tiszta víznek. Persze az igaz, hogy a desztillált víz konduktanciája elhanyagolható mértékű, de főleg egy fejtisztításnál a vízbe kerülő szennyezőanyagok miatt én azért óvatosan bánnék vele.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Na ebben egyet értünk. A savon meg ne vitatkozzunk , mert én meg vegyészmérnök vagyok (jobban mondva voltam) és már elég régen volt amikor a sók oldahatóságát tárgyaltuk...
viszont ha desztvízben kifőzted és utána gyors száradást akarsz, akkor mosd át alkohollal. Pl. a pótfestéktöltőnél is ezt ajánlják.
[Szerkesztve] -
Basmacskin
aktív tag
Egy kis help Xerox nyomtatókhoz:
elég olcsó nyomtatók, ámbár az xp-s illeszőprogramot felteszvén (amit a gyártó weblapjáról lehet leszedni) pár dolog benne lesz a xerox menüben. Ezek közül az egyik a fej tisztítása, a másik pedig a nyomtató mechanikájának helyreigazítása. Két kattintás, és tökéletesen kitisztítja magát, és a mechanikát is kiporolja. -
attilam
őstag
Akkor szerintem te félreérthettél.
Én nem az ecet + só együttes alkalmazásának lehetőségeit kérdőjeleztem meg, de ez akkor sem más mint sós ecetes víz. Tehát KÉMIAILAG nem képződik új vegyület. Sósav meg aztán főleg nem.
De nem akarom szétOFF-olni ezt a topikot. Amúgy sem hiszem hogy sok értelme lenne ennek a vitának.
Többé biztosan nem használok ecetet fejtisztításra és kész. Lehet hogy jó, de a tapasztalataim rosszak, és nincs túl nagy kedvem kiszűrni, hogy az ecet vagy mikrohullám teszi-e tönkre a fejet. Ahhoz sajnos az túl drága. -
rdi
veterán
csak néhány példa a só+ecet használatára
:
1) Bővebben: link
2) Bővebben: link
[Szerkesztve]
van még)
na mindegy
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
-
_seth_
veterán
Van már egy használható eljárás nyomtatófej tisztításhoz?
-
attilam
őstag
válasz
kapcs-ford #87 üzenetére
Otthon mindenképpen arra! De máshol használják még minták feltárására, tészták szárítására, tartósítására, sőt az analitikában még plazmagerjesztésre(!) is, meg még millió egy dolgra. Mindenesetre egy DVD vagy CD lemez mikrózása nem modellezi az áramkörökre gyakorolt hatást.
De mindegy, sajnos egy a lényeg: Volt egy koszos működő fej, most van egy tiszta működőképtelen.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
kapcs-ford #84 üzenetére
Nos abban van igazság, hogy a mikrohullám megrezegteti a piezo-lemezeket. Mivel ezek anyaga többnyire spontán elektromos polarizációval rendelkezik (legalábbis normális helyeken a bárium-titanát hasonló tulajdonságait használják ki), ezért egy megfelelő elektromágneses sugárzással (mikrohullám) gyorsan átpolarizálhatók, megrezegtethetőek. Elméleti alapja tehát volt a dolognak, csak sajnos a gyakorlatban valami tönkrement.
Persze aki ezt nem gondolja át, az biztosan le fog hülyézni, majd mondom is otthon, hogy ne nagyon reklámozzák.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Én jelenleg anyagmérnöknek tanulok, tehát kémia van dögivel, és tisztába vagyok ezekkel a dolgokkal.
Konyhasó: NaCl, Ecetsav: CH3COOH. És nem lépnek reakcióba egymással. Azt nem mondom, hogy nem oldódik fel, de ez nem kémiai reakció.
A NaCl a NaOH és a HCl sója. Tehát a NaCl-ból úgy lehetne HCl-ot kapni, ha azt egy erősebb savval kiszorítjuk a sójából. Mivel a HCl szinte 100%-ig disszociál vizes oldatokban, ezért vízben nehéz HCl-ot fejleszteni belőle. Persze jégecetben más a helyzet, de itt csak 10%-os ecetsavról van szó, és akkor is erősebb sav kellene a sósavnál.
Úgyhogy amit írtál az hihetetlen nagy baromság.
Persze én is lehet hogy barom vagyok, hogy megmikróztam a fejet. -
kapcs-ford
őstag
Ez a mikrós házi módszer ugye csak poén volt?
Rakj be egy CD-t a mikróba kb. 5-8 másodpercre és sikeresen modellezed azt hogy hogyan verte vissza a mikróhullámokat a fej áramköre. -
rdi
veterán
válasz
Zordkaszás #79 üzenetére
Minden csak értek és mérték kérdése, nem ?
Még gyógyszerként is szoktak sóssavat adni...
LOL végre egy jó beszólás
[Szerkesztve]
már egy perce egyfolytában röhögök ....
[Szerkesztve] -
Gee-Bee
tag
Az otthoni használatra is alkalmas nyomtatók mindegyike vízbázisú festéket használ. Különben az életben nem kerülhetne rá a ''for home use'' felirat. Aki nem hiszi, szagoljon meg közelről egy solventes (oldószeres) nyomtatót.
Ennek megfelelően a különféle savas-borsos kuruzslások is annyit érnek... -
rdi
veterán
válasz
Zordkaszás #76 üzenetére
ráadásul - bár ezt lezt, hogy rosszul tudom - ecet és só keverékéből létrejövő sóssaval kéne próbálkozni... (bár ebben nem vagyok biztos, de vízkó ellen kitűnő szokott lenni)
egyébként pedig behelyezés előtt leragaszthatnád az oldalán lévő érzékelő - csatlakozókat... -
attilam
őstag
válasz
Zordkaszás #76 üzenetére
Lehet. Mindenesetre mostantól egyiket sem fogom használni.
-
attilam
őstag
Az megvolt. Mint mondtam ez egy teljesen tropa fej volt. Először jól át lett mosva alkohollal, majd meleg vízzel is. Ezután már tudott nyomtatni, de a legtöbb fuvóka még mindig be volt dugulva. Na ekkor gondoltam hogy kipróbálom az ecetes trükköt. Bár ne tettem volna
. De lehet hogy még megpróbálkozok egy főzéssel, mert hátha az érintkezőkön képződött valami nem odavaló anyag. Nem tudom, remélem segít majd valamit.
-
attilam
őstag
-
attilam
őstag
Persze. De az elektronikát csak barbár módon lehetne eltávolítani, és mivel pont ott fut a fuvókák mellett, ezért nehéz hozzáférni a fejhez úgy, hogy ne kapjon az elektronika semmit. Na de mindegy most már úgyis halott, csak esetleg ha legközelebb ilyet csinálnék, akkor már tudnám, hogy mit szabad és mit nem.
-
Vangelis
félisten
Meg kell főzni a műanyag részét és kész. elektronikát nem.....
de nme 100 fokon csak meleg viz és aztatni, én így szoktam a canon fejét -
attilam
őstag
Kipróbáltam az ecetes trükköt (ecet + 5mp mikro). A végeredmény: Lehet eldobni a fejet. (Canon S400)
Bár nem tudom mi lehetett a gond:
1. A mikrohullámot a fémek reflekrálják, a szigetelők átengedik, egyedül a dielektrikumok abszorbeálják. Na de mondjuk ha valahol kondenzátor lenne a fej elektronikájában, az is csak be van vonva fémmel, úgyhogy nem értem.
2. Az ecetre is gyanakszom, bár még nem számoltam ki a szabadentalpiákat, de elképzelem hogy reakcióba lépett az áramkörben lévő rézzel, és részben réz-acetát képződött. Vagy éppen azt a polimert oldhatta kis mértékben, amin a rézcsíkok futnak.
Szóval passz. Amúgy természetesen desztillált vizet használtam, illetve 10%-os étkezési ecetet. Valami ötlet??? -
Ginie
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom: a Lexmark nyomtatómból kifogyott a fekete patron, ezért újratöltötték, de most nem akar fogni... Nedves zsepin működik, de a papíron alig látszik valami. Lehet ezzel csinálni valamit???? -
Kobe
veterán
nah megnéztem egy kis zsíroldó cuccossal, meg is eredt a bennrekedt tinta, csak mikor kiszárad és visszateszem nyomtatóba, a színkezelése messze nem tökéletes...mondhatni nagyon nem az
-
kBagyula
senior tag
Sziasztok!
Beszéltem idebenn a melóban egy szakival aki az ''ipari tintasugaras nyomtatófejek specialistája'', és azt mondta, hogy a hagyományos azaz az otthoni felhasználásra szánt nyomtatófestékek olajbázisúak, tehát a síma alkohol nem nagyon oldja ha beszárad a fej, ami teszem azt egy Epson esetében kicsit gáz, mert a fej maga nem a festéktartályhoz van kapcsolva, hanem belül van a nyomtatóban, úgy ahogy az én Epson 640-esemnél, ami szintén beszáradt.
Tehát valami olyan festékhígítóval lehetne gyors eredményt elérni házi barkács módszerekkel (a nyomtató szétszedése nélkül) ami pl. az olajfestéket hígítja, kifogyott partonba töltve.
Esetleg kipróbálni ha minden kötél szakad az acetont, vagy a meti-etil-keton -t (hasonló az acetonhoz, de tűzveszélyesebb, erősebb jóval) az alkohol helyett.
Ezekkel az oldószerekkel óvatosan kell bánni mert megeszi/feloldja a műanyagot!
Mondjuk a melegvizes borogatás sem utólsó gondolat.
Üdv,
kBagyula
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
üdv
Apollo P2100U (gyk egy Hp belül) HP patron fél év nemhasználat után beszáradt, nemsokat szaroztam,belevágtam egy pohár melegvízbe egy pár órára.,majd puha ronggyal,(esetleg pzs-vel) fejet pucolgattam. Ugyanez a módszer segített egy xerox szines tintasugaras patronjainál is.
Bali
UI: Sok nyomtatóhoz,a driver cd-n lévő progi feltelepítésekor feltesz egy fejpozicionáló,fejtisztító,margóbeállító progit is, hátha ehez is van. Ahoz a gagyi p2100u-hoz is,meg egy Epson C45-höz is van ilyen prog.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Mintha lattam volna valahol a neten nyomtatofej tisztito programot.
-
Kobe
veterán
nah egy up, hátha segít vki mer fontos lenne
-
Kobe
veterán
nah gondoltam megbütykölöm régi canon nyomtatómat, hogy ki tdjak csiholni belőle valamit..a felmerülő probléma pedig : a tartályban még van festék dögivel, és a fejet, amibe a tartályt kell illeszteni, az érintkező szűrőknél - kék, piros, sárga - egy kicsit vízbe áztattam hogy a beszáradt festék feloldódjon...miután kiszáradt, a tartályt beraktam, a nyomtatót rákötöttem gépre és próbanyomtatást végzek, a nyomtató dolgozik, mintha nyomtatna de az eredmény egy tök üres lap, vagyis a festék elakad valahol...ezt lehet orvosolni valahogy ?
-
krila
tag
Nekem egy epson sx64-es száradt be, megtöltöttem a patront izopropil alkohollal.
(gyógyszertár-vegyszerbolt) és betettem a nyomtatóba, megpróbáltam nyomtatni, de nem akaródzott.... majd másnap újra megkiséreltem, és működött.
Visszatettem a rendes festékpatront, és pár tesztoldal+fejtisztítás után ment rendesen
Csak néhány infó a tintafajtákról.
Canon: alkoholbázisú ténta
HP: vízbázisú festék
Epson:alkoholbázisú -
Kobe
veterán
hülyén hangozhat de nekem ezek eddig bejöttek többnyire : mivel a festék legtöbbször víz-bázisú ezért a tartály alján levő szivacsokat/szűrőket próbáljátok vízbe áztatni. Ha ez nem mükszik, egy gyengébb sav, pl hígitott ecet oldat megteszi, vagy hasonló az alkoholos oldat hatása is
-
G@ben
addikt
Esetleg nem kell valakinek egy S300-ashoz való kicsit használt fej olcsón? A nyomtatómnak annyi, de a fej használható még belőle. Nem az eredeti fej, hanem már egy cserélt és elég keveset volt használva. Pár ezrest talán megérr valakinek, mivel a boltban ha lehet kapni, akkor 12500 Ft.
-
attilam
őstag
Én szétszedtem a fejet, aztán egy erőteljes alkoholos áztatás következett. Ez segített, de még mindig nem teljesen tökéletes. Valószínűleg mégegyszer meg kell majd csinálni. Vagy kipróbálom az ecetes trükköt.
-
Vejne
csendes tag
válasz
El Mariachi #44 üzenetére
Aszta, micsoda házi praktikák
Még nem volt időm bíbelődni a nyomtatóval, de amint lesz eredmény, értesítem a kedves szakikat
Előre is köszönöm a segítséget! -
pre-Scott
csendes tag
válasz
El Mariachi #44 üzenetére
nekem bejött! jó tanácsokat ad ez az újonc
-
El Mariachi
csendes tag
Van egy módszer ha semmi nem segít próbáld ki ezt. Ecetes vizet tegyél pohárba, bele a nyomtatófejet majd 5 mp-re tedd be a mikróba. A mikrohullám megrángatja a piezzo lemezkéket amikbe beleszáradt a festék.
[Szerkesztve] -
rkferi
csendes tag
rkferi
Gyors megoldás , ha van üres szinespatronod.
nekem is eldugult a feketepatron fúvokája ,én ugy eldottam meg az Epson nyomtatomnál
hogy a szines patron kék kamrájába töltöttem , fekete tintát,a gépet szines nyomtatásra
állítottam a szöveget meg kék szinre .
[Szerkesztve] -
ESP
őstag
Sima víz...langyos vízben áztatod pár órát...
Nekem a HP-n bejött... -
LeRoy
csendes tag
a vizes pzs trükk stimmel, de MELEGVÍZZEL!!! tuti az eredmény, de figyelj rá közben mert hirtelen megindul és elkezd folyni ha kitisztult
-
kszabber
tag
Ha Epson Stylus 400 szetszerelesben van valakinek tapasztalata vagy leirasa akkor legyen szives irjon mar rola nehany szot. Konkretan az erdekelne mennyire kell szetszedni a nyomtatot a fej kiszerelesehez.
-
Pushy
tag
Üdv!
Azért nem csak úhy összevissza villog az a led. A narancs felvillanások száma érdekes a zöldek között. Egy másik fajta üzenet, ha zöld /sárga váltások vannak egy-egy hosszú zöld között. Itt is a narancs felvillanások száma számít.
Megszámolnád?
Egyébként, ha ajtónyitásra nem hozza ki a kocsit, akkor vagy az ajtó kapcsoló szállt el, vagy (ez a valószínűbb) annyira tönkrement a fej, hogy teljesen blokkolja a nyomtató elektronikáját. Ez utóbbira utal az is, hogy egy ideig úgy csinált, mintha nyomtatott volna, és mégse, pedig a pzs tanusága szerint a tinta átment a fejen. Ez számomra egyértelműen elszállt fejet jelent.
Félek tőle, hogy már a nyomtató elketronikája is sérült, bár neked az sem vigasz, ha nem, mert egy új fej árából vehetsz, egy hasonló tudású iP1000(1500)-as nyomtatót.
Pushy -
Vejne
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, mert beszáradtak a nyomtatófejek az EPSON sp 900-as nyomtatómban. Alig múlt el egy éves, és nem szeretném kívágni a ...ba , mert nem volt túl olcsó(60k). Fejtisztítással semmire sem megyek, a hivatalos szervíz meg két nyomtató áráért cserélné a fejet.
Az a kérdés, hogy nem tudtok olyan szervízt Bp-en, ahol ki tudják pucolni az Epson(!) fejeket is?(olyat már találtam ahol csak ezt nem vállalják)
Előre is köszi! -
Vejne
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, mert beszáradtak a nyomtatófejek az EPSON sp 900-as nyomtatómban. Alig múlt el egy éves, és nem szeretném kívágni a ...ba , mert nem volt túl olcsó(60k). Fejtisztítással semmire sem megyek, a hivatalos szervíz meg két nyomtató áráért cserélné a fejet.
Az a kérdés, hogy nem tudtok olyan szervízt Bp-en, ahol ki tudják pucolni az Epson(!) fejeket is?(olyat már találtam ahol csak ezt nem vállalják)
Előre is köszi! -
pofa
tag
melegvízbe a patron fejet,,,,,
-
Suliro
senior tag
Nekem egyszer beszáradt a honlapomon is tesztelt epson nyomtató feje. Szétszedtem és ktakarítottam, majd 3 fejtisztítás (driverből) és 3 tesztnyomtatás után már rendesen működött.
-
G@ben
addikt
Az a vicc, hogy nyomtatott, illetve mozgott a fej rendesen, csak a tinta nem jött, aztán végeztem egy szoftveres mélytisztítást és utána csak villogott. Nem hinném, hogy akkor odakerült valami a fej útjába, ami akadályozza, meg nem is láttam ott semmit.
A nyomtató már 1,5 éve nem garis, csak most nincs pénzem újra. -
G@ben
addikt
Adott egy Canon S300-as nyomtató, ami beszáradt. Az itt javasolt és eddig sikeresen működő tisztítási módszerekhez folyamodtam, de így se jött tinta, pedig a patronból és a fejből is jött (legalábbis a rázásnál), csak nem akart nyomtatni. Végeztem egy mélytisztítást szofveresen, de amikor végzett, a nyomtató ledje felváltva villogott zölden és sárgán. A könyvében nem találtam erre a hibára semmit. Zölden világít, ha minden rendben, sárgán villog, ha mondjuk nincs benne papír. Ki és be lehet kapcsolni, de semmi másra nem hajlandó, meg se moccan, illetve a fejet nem akarja középre húzni, csak az egyik sarokban mocorog pár centit, így a fejet sem tudom kiszedni. Miért?
-
pweisz
senior tag
válasz
God Vazzeg #18 üzenetére
huha ezt inkább nem probálom ki
-
God Vazzeg
veterán
Irgalmatlan barom ismerősöm szerint:
- 3-4mp mikrózás teljes gázon az jól összerázza!
A humor benne h nála működött (canon 320i) -
pweisz
senior tag
valamelyik topicban is volt róla szó, de azt már nem találom esetleg ha valakinek van még ötelete hogyan lehet beszáradt nyomtató fejet kitisztítan az legyen kedves osszameg velem.
-
j.bravo
addikt
válasz
Warlock_42 #11 üzenetére
Erről jut eszembe, hol lehet tiszta alkoholt beszerezni?
De komolyan... fogalmam sincs.
Patikában árulják talán? És mi pénzért saccperkábé?
Vagy esetleg jó a denaturált szesz is? (azt ugye lehet háztartási boltban, vagy hol)
Nekem mondjuk CD optika tisztításhoz kéne (ld. Döglődő CDírók c. topik), de attól még meg kell venni valahol... -
supercow
őstag
fentieket kiegészíteném azzal, hogy a rázás, forgatás, zsepizés előtt 5-10 másodpercig a patron fejét odatartod a forró víz alá. Az én Lexmarkom színes patronja is állt egy fél évet de ez segített neki, egyébként neten olvastam valami szervíz oldalon a tippet.
Nekem nem oldotta ki teljesen, de elindult, szerintem ha még 1x megcsinálom rendesen megindul benne a cucc. -
Warlock_42
senior tag
Esetleg az ultimate számtek tisztítószer, a tiszta alkohol ?
De vigyázz, nehogy belsőleg alkalmazd! -
renegade
aktív tag
Nem túl kifinomult módszer, de nekem eddig jobbára bejött:
Megfogod a patront és olyan mozdulatot teszel, ami a tartályban lévő festéket kipréseli a fejen. Ez lehet pl rázás (kb ahogy a vizet ráznád le a kezedről) vagy lóbálás (nyújott karral körbe-körbe, centrifugális erő rulz).
Ne felejtsd el előzőleg letakarni a fejet mert fröccsenhet belőle a tinta ha sikeres vagy.
A művelet után letörlöd a felesleget és nagyjából működnie kell,esetleg csinálsz 1-2 head cleaning-et a biztonság kedvéért. -
-
localhost
Közösségépítő
Én két megoldást ismerek, az egyik a gyakorlati:
Nálam otthon a beszáradt nyomtatófejet (hp Deskjet) maga az utántöltéskor felhasznált tinta oldotta ki. Utántöltés után nem nyomtatott, sehogysem, fejtisztítás miegymás használata után sem. Két nap után, meg hibátlanul. Ez a két nap nem feltétlen, de addig nem kellett nyomtatnom.
Másik megoldás:
Létezik ''InkJet Head Cleaner'' nevű tisztítókészlet. Van benne valami folyadék, meg tisztítószivacs-pálcikák. Elméletben erre való, sosem próbáltam.
Brutto 1200 HUF és pl. nálam van belőle. -
JanoXP
aktív tag
Hello!
Lehet-e beszáradt nyomtatófejet valahogy működésre bírni. Van-e olyan szer, ami a nagyon finom szerkezetű résekből a festék-száradékot kioldja, miközben nem károsítja a fejet?
Sajnos a szakdogám nyomtatása óta az otthoni géppel nem nyomtattam, mivel a cégnél, amit kell ki tudom nyomtatni. Viszont így beszáradt a fej. Canon BJC 6200 típusú nyomtatóm van.
Tudom, hogy pancser vagyok, de ha már megtörtént a baj, akkor valahogy szeretném orvosolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FHD CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB NVME SSD INNO3D GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6700 XT 12GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Intel PC , i5 10400F , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- 2028ig GARIS GAMER PC (szinte vadi új) i7 14700KF, 7800XT, 2TB M2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Lenovo ThinkPad X270 (16)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest