Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Egy furcsa hibába futottam, légyszi segítsetek.

    MSI X600 noti, korábban én telepítettem, működött is szépen, most hozták vissza, hogy Windows belépést követően kékhalálozik.
    Csökkentett módba beengedett, gondoltam szoftveres hiba, nem vesződök vele, amúgyis ráfér egy friss Windows.
    64 bites Win7 szépen felment, drivereket is feltelepítettem, majd a programok telepítése során egyszercsak befagyott - egér mozgott, de ezen kívül semmi aktivitás. Kikapcsoltam (bekapcsgomb hosszan nyom), majd be, de a Windows logónál végtelenségig áll, a vinyó se dolgozik. Csökkentett módba a classpnp.sys fájl betöltéséig jut, és ott végleg megáll.
    Sebaj, újratelepítettem, a telepítés után első dolgom volt (drivereket se telepítettem fel) futtatni egy AIDA-s tesztet a proci és a memória miatt. Mindegyik teszt lefut, viszont ha megnyitom az "érzékelők" pontot, ahol a hőfokokat látom, gondolkodik sokáig, majd kifagy a program olyannyira, hogy a Windows se tud leállni, csak forog a "leállítás..."-nál a karika.

    Annyi előélete van a dolognak, hogy a gyári adapter bedöglött, egy univerzálissal használták kb 1 évig a készüléket, de ennek meg a csatlakozója ment tönkre, így került hozzám a noti. A csatlakozót kicseréltem, a készülék működik, de valahogy nem az igazi. Van, hogy a BIOS beállítások egy részét elfelejti, pl a bootsorrendet rendszeresen visszaállítja alapra, illetve a legfurcsább, hogy a készenléti (alvó) módot jelző LED folyamatosan halványan világít.
    Plusz furcsaság, hogy ezen valami spéci BIOS van, majdnem annyi funkcióval, mint egy asztali gép BIOS-a, illetve egy csomó olyan opció, amit nem is tudok hova tenni, pl elsődleges videomegjelenítőt lehet választani, amikor ezen csak az IGP van...

    Nem ez az első noti, amit javítok, de ilyennel még nem találkoztam. Én alaplapra tippelek, és mondhatnám a tulajnak, hogy ne nyissa meg az AIDA érzékelés menüpontját, de nálam valami vagy jó, vagy nem jó, így nem adom vissza, úgyis előjönne a hiba. Az, hogy az AIDA-val mindig kifagy, nem jelent semmit, mert amikor először fagyott, nem is volt telepítve még.

    Próbáltam másik vinyóval, 32 és 64 bites Win7-tel egyaránt, Win8.1-el, de ugyanaz. Memtest86 nem dob hibát, látszatra minden rendben van, mégse működik stabilan a rendszer. Olyan, mintha a vinyó körül lenne valami gond (mintha menet közben lehúznám), de csak tipp, és ugye másik vinyóval se javult a dolog. Sajna procit nem tudok cserélni, mert integrálva van.

    Lehet, hogy az univerzális táp küldte el a lapot?!

    Bármilyen megoldás érdekel, de ennek így működnie kellene, szóval olyat ne írjatok, hogy előbb telepítsek drivert, mert az AIDA ettől még nem fagyaszthatja ki!

    Köszi a segítséget előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák