Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Tybee000 #14844 üzenetére

    normális védelem van egy ideje az akkumulátorokban, hiába van tehát mindig a notiban akkor is, amikor hálózati táplálást kap, attól még nem tölt folyamatosan, tehát nem probléma, ha nincs kivéve.
    egy kivétel van, ha nagyon melegedős notiról van szó, és még húzósan terhelve is van hálózati táplálás alatt, például komoly játék...stb, mert akkor érdemes eltávolítani az akkumulátort a meleg környezetből.
    én évek óta úgy használom a notikat, hogy sosem veszem ki az akkumulátort, pedig gyakran mennek hálózati táplálásról, nem formázgatom meg töltöm ciklikusan az akkumulátort, egyszerűen csak feltölt és használom, valamikor csak 10 - 20%-ot merül és már kapja is a töltést, máskor 50% körül, tehát változó, egyedül arra figyelek, hogy ne merítsem le kikapcsolásig - bár a védelem miatt ekkor is marad még benne némi töltöttség, mert a teljes lemerítés a li-xx halála lenne -, és így jól és sokáig bírják.
    most is úgy adtam el a korábbi lenovo notimat, hogy abban 0% elhasználódású volt a 2 éves akkumulátor, és nem bírta kevésbé, mint új korában.
    igaz, ez az akkumulátor milyenségének a kérdése is, a gyengébb minőségűekkel hiába bánik jól az ember, azok korábban elkezdenek elhasználódni.

Új hozzászólás Aktív témák