Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 1nf4m0us

    csendes tag

    Sziasztok, egy elég érdekes kérdéssel érkeztem, valaki esetleg tudna okosat mondani ezzel kapcsolatban?

    Összeraktam egy pc-t néhány hete:
    NZXT H500, Gigabyte Aorus B450M, Gigabyte Aorus RX580 8GB, AMD Ryzen 5 2600, Hyperx Predator 2x8 3200Mhz, Kingston A1000 / A400, Coolermaster MWE Gold 650W

    Megvásároltam a gog.com-ról a witcher 2-őt, ez volt az első "komolyabb játék" amit próbáltam a gépen, eddig csak loloztam.
    Megnéztem, hogy a játék kliensén belül mi az ajánlott grafikai beállítás és a rendszer "high" szintet állapított meg, amit nevetségesnek tartottam, ezért felraktam ultrára. A játék normál esetben maximálisan stabilan fut, de véletlenszerűen 25-50 percenként elkezd szaggatni meg akadozni a hang, ilyen recsegős hatása van neki. Ekkor cutscene közben a kép teljesen stabil csak a hang szaggat, játék közben a kép is beszaggat egyszer-kétszer, de a hang folyamatosan szaggat és torzul. Ez a játék újraindítása után mindig azonnal helyre áll, de később ismét előjön. Néztem feladatkezelőt közben anélkül, hogy kiléptem volna a játékból, csak ablakot váltottam és néha már önmagában ez megoldja, miután visszalépek ismét stabil, de később megint előjön.
    Egy alkalommal amikor így ránéztem a feladatkezelőre a rendszerem 8 giga ramot írt, ettől kicsit meg is ijedtem, újraindítás után ismét 16-ot írt. Ekkor át raktam a ramokat az 1-3 slotba, eddig a 2-4-ben voltak. (féltem, hogy a procihűtő miatt nem fér be az első slotba).
    Azóta a ramokat mindig felismeri a gép (bár eddig is felismerte, az előbbi volt az egyetlen alkalom), de a hibajelenség továbbra is fent áll. JBL Charge 2+ van egy 600ft-os jack-jack kábellel összekötve a géppel, de nem ott lesz a gond, mert kipróbáltam hyperx cloud alpha fejhallgatóval és ott is jelentkezett a hiba.

    Észrevettem, hogy a játék beállításai között van egy úgynevezett "ubersampling" ennek utána jártam amennyire tudtam és ki is kapcsoltam, sőt a kliens által ajánlott high beállításokon játszom jelenleg. Sajnos a hiba itt is előjött, bár majd 2 óra játék után. És most jön az érdekes része:
    Kissé kiábrándultam a pc-ből ezért elengedtem a dolgot, másnap épp el voltam foglalva valamivel, a gépen egyedül a spotify futott, majd az energiatakarékosság miatt kikapcsolt a monitor és abban a pillanatban elkezdett szaggatni a zene. Kattintottam egyet, hogy felébredjen a monitor, a kattintás pillanatában két hangos-éles szakadás volt hallható a zenében, de amint a kép bejött, a hang azonnal helyreállt és ezután működött rendesen.
    Úgy gondolom, hogy ezek összefügghetnek.
    Leszedtem egy MSI Afterburnert, hogy nézzem a hardvert játék közben, nyomtam egy 40 percet maximum, nem volt több időm, ez idő alatt minden jónak tűnt, nem tapasztaltam semmi furcsát, de a hiba sem jött elő.
    Valakinek van bármi ötlete ezzel kapcsolatban?
    Előre is köszönöm a segítséget és azt, ha végigolvastad és elnézést a regényem miatt!

Új hozzászólás Aktív témák