-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
simpley
őstag
SSD állapota 2 év alatt 14% csökkenés (jelenleg 86%) elfogadható?
SanDisk SSD Plus 120Gbsigned by simpley.
-
BTom1970
tag
válasz Aryes #121750 üzenetére
Egy konyhai fénycsőre csinálta a lekapcsolást, de egy WC villanykapcsolásra is láttam már. A fénycső külön kör.
Neked milyen kábel, konverter van? DP, HDMI?Valakinek van itt aktív DP-HDMI konvertere, ami megy is?
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
-
Cs1csó
félisten
válasz simpley #121755 üzenetére
CrystaDiskInfo-t
próbáld ki ha jól tudom kiírja a TBW értéket, én AIDA64 Extreme-mel szoktam nézni.Nem vészes az 3-5 éven belül nem kerül 50% köré addig gond nincs.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz simpley #121751 üzenetére
Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
Az alapvetően gyártó- és modellfüggő is lehet, hogy melyik SSD-nél mekkora írásmennyiség után mennyivel csökken a kondíció. Vagyis ettől függően közel 6 TB összes írt adat után a 86%-os kondíció lehet akár reális is. Ha egyéb problémák nincsenek és a SMART rendben, akkor ez SSD-knél nem gond, nem jelent hibát.
-
Cs1csó
félisten
válasz simpley #121757 üzenetére
Nálam az AIDA64 ezt mutatja:
Amúgy +1 King Unique, nincs ezzel gond. Használd nyugodtam, legyen az adataidról mentés egy külső helyen és kész. Most 9k-ért már 240GB-os SSD-ét lehet venni 6k-ért pedig 120GB-osat, ha ez a trend marad akkor 3-5 év múlva simán 5k-ért lehet majd 240GB-osat kapni. Kb. ez a PC legolcsóbb alkatrésze talán házventilátort lehet olcsóbban venni.
-
-
Immy
őstag
Amikor 4k-ról beszélünk, akkor pontosan milyen felbontásról beszélünk?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
toza
senior tag
hello.
tp link 300M tl-wr841n/ nd router(firmware frissitve-resetelve 5 szor)
10Mbps ala korlatoz!!25Mbps net modemrol 25 os de routeren 10Mbps LAN es WIFI vel is.
Qps menupont nincs 192.168.0.1 nel- pipa nincs- bandwith limitation nal pipa nincs.
lassitani tudom ha hozza adom asztali gepet,
de nem megy 10Mbps fole hiaba irok be barmit.minden mas auton.factory reset utan.
mi a megoldas??!
elore is koszonom.
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
toza
senior tag
Qos menu hianyzik.helyette bandwith control nal nincs pipa...
mi a megoldas.
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Van egy ASUS Prime Z270 A alaplapom, amibe CPU-t keresek. A gyártó oldalán azt írják sajnos hogy support 6th és 7th intel processzor. Tehát a legjobb CPU amit bele tehetek az az i7 7700k? Elszomorító hogy ami fele annyiba kerül i5 9400f és jobb nála azt nem támogatja.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Kinéztem egy játékot, de csak a supergamer.hu-n találtam. A boltot nem ismerem, csak annyit olvastam róluk, hogy szeretnek szláv nyelvű borítós játékot küldeni, más aggályt nem nagyon találtam. Milyen frissebb tapasztalat van velük? Eredetiek a játékok? Előre nem küldök egy vasat sem.
Esetleg, ha valaki tudja, melyik magyar üzletben vehetem meg a "Adventure Collection volume one" játékgyűjteményt, légyszi linkelje be. (Külföld, azaz kártyás fizetés nem játszik.) Köszönöm!
-
Cs1csó
félisten
válasz zsolti_20 #121784 üzenetére
Jól látod, ezért - is - utálják az Intelt sokan, mert folyton platformváltásra - alaplapcsere - kényszerítenek. Az nem olyan régi alaplap add el és ha van benne most egy akármilyen proci azt is és térj át a i5 9400F alá való lapra.
5-6 éve vagy régebb óta nincs érdemi fejlesztés tehát ennek tükrében a folyamatos alaplapcserére kényszerítés több mint undorító.
Immy
Ezek szerinte nem de a skálázódás miatt nem is gond, mert így jön ki a méret szorzat.
C. s.
Szia, nem találtam máshol sem sőt itt sincs raktáron ami akár azt is jelentheti, hogy nem is lesz. Utánvéttel is tudod venni ennél nagyobb biztonság nincs.
Lehet az Amazon-os szállítást is kipróbálnám ami szállítással együtt 3300Ft. Plusz itt úgy tűnik kapható is, és olcsóbb. Nem tudom az Amazon-on, hogy kell vásárolni de külföldi vásárlásoknál a PayPal az ami a biztonságot szokta szavatolni, de 3300Ft-ot akár kockáztatni is lehet.
-
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok!
egy 240Gb-os Kingston SSD-t szeretnék egy 10 éves Dell Vostro PC-re csatlakoztatni kűlső meghajtóként.
A problémám az, hogy a gépemen csak USB 2.0 csatlakozás van. Arra gondoltam, hogy megfaragom a frontpanel és kivezetek egy alaplapi SATA 2. csatlakozót, és arra dugom rá.
Kérdéseim:
-Műszakilag okozhat bármi gondot ez a verzió, vagy csak vegyek simán egy sata-sata külső házat.
-Van erre valami konkrét megoldás, esetleg amit már készen meglehet kapni? Azért szeretném ha hasznosság mellett egyben szép is lenne.Köszi srácok!
mike" Az életed kapod, a jövődet írod, a sors pedig rendez".
-
varmi2
nagyúr
válasz mikemyers133 #121788 üzenetére
Ilyenre gondolsz?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Doky586
nagyúr
- eSata hátlapi kivezetés (piros)
- eSata kábel (~1m fekete)
- eSata dokkoló (+dugasztáp)Ha szabványos akarsz lenni. Ha nem, akkor ütsz csavarhúzóval két lukat az oldallapon (sata és táp).
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Üdv a fórumtársaknak!
Mi történne ha a mostani gépembe a meglévő memória mellé (Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8) beraknék egy ilyen kitet: Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black HX424C15FBK2/8 vagy egy ilyet: Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2400MHz HX424C15FB2K2/16
Gondolkodóba estem hogy mivel mostanság visszább állt a memória ár, beruházok egy fejlesztésbe, csak ugye amilyen kit-em van már nem találok újonnan.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #121791 üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok - 2x4GB DDR3 1600Mhz - én inkább eladnám és vennék 2x8GB-osat (KIT-et ugyanolyat)
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz Cs1csó #121787 üzenetére
Elszomorito es duhito egyben ez az alaplap cserere kenyszerites. Tudnal nekrm ajanlani legyszives egy alaplapot ami hasonlo tudassal bir mint az asus prime z270a de tamogatja a 8 es 9 generaciot? A minosegbol es felszereltsegbol nem szeretnek lejebb adni csak maximum az RGB-bol ami szamomra teljesen haszontalan.
-
Starchm
őstag
válasz zsolti_20 #121793 üzenetére
Itt kaphatsz remek ajánlásokat
Egyébként asszem a prime z270a-t lehet bios modolni, h tudjon fogadni 8,9 genes cuccokat. Csak kérdés mennyire vagy válalkozó szellemű ilyen dolgokra. -
mezis
félisten
Üdv.!
Ha szerencséd van, elég lesz a 2*0,4A a HDD-nek: [link]
mezis
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz Marci112233 #121791 üzenetére
Semmi különös, a leggyengébb RAM paramétereire állítja le a többit, magyarul a 2400 MHz-es új RAM kit is csak 2133-on fog menni
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Marci112233
addikt
válasz HoaryFox #121798 üzenetére
Azt sejtettem de az időzítés is átáll 15-ről 14-re 2133MHz-en? Mert a meglévő 2x4-es kit CL14-es.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz Starchm #121796 üzenetére
Valaki csinált egy toolt, ami automatikusan megmodolja a BIOS fájlt. Megnéztem a saját lapom (Gigabyte Z170-HD3P) BIOS-ával, viszont nem flasheltem fel, mert kipróbálni se tudnám kávés proci hiányában. Megnéztem MMTool-lal a kész ROM-ot és szerintem a Skylake mikrokódokat kiszedi, mert a mikrokódoknál a legrégebbi 2018-as. Mivel a lap ROM chipje csak 8MB-os és ez kevés többhöz.
Amúgy még a BCLK OC-t támogató béta BIOS van rajta, ezért se merek frissíteni, mert újabb verziók elméletileg nem engednék visszarakni a régieket.
De még nem húztam, mert a csak dobálásra használható stock hűtő van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Suzuki topik
- Facebook és Messenger
- LEGO klub
- Linux Mint
- iPhone topik
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest