Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz 2ozzmexy #13547 üzenetére

    [link] Ezt vettem több mint 5 éve, sok országot megjárt, több kocsiban is volt és tényleg tudja a 200 wattot ami nekem elég. Csak járó autóban használtam, mivel ahogy a kolléga is írja, egy sima akksi amit csak merítesz sokkal gyorsabban fog használhatatlanra merülni mint teljesen lemerülni. Gondolj bele, 12,6V mondjuk egy nap állás után egy pár éves akksi. De 12 alatt már alig akar indulni. Ugyan ez igaz itt is, gyorsan esnek a wattok amit tudni fog, szóval jóval nagyobb akksi kell. Illetve használat függően vannak erre kihegyezettek amik bírják ezt. Leisure vagy AGM a hosszú garancia miatt. Ezek jobban bírják a nagyobb merítést / töltést.

    Ehhez hozzá jön hogy valami minőségi inverter kell, nem valami alis made in dobdel amire rá ragasztják hogy 3000W.

    Itt jegyzem meg hogy kevés az infó, de ha csak porszívózni akarsz lehet egyszerűbb egy akksis porszívót beszerezni, valami normálisat...

    Fali dugós porszívóhoz minimum 1000W kéne, [link] de típus függően lehet akár 2000W is. Ezt már nem tudod szivargyújtóba dugni mert nem bírná el semmi. Se kábel, se biztosíték. Illetve a 230V-os porszívó se akksihoz van kitalálva... Szóval itt van jó pár buktató amit ki kell bogozni, mert egyáltalán nem úgy fog működni hogy kiszámolod és ennyi. Hatásfok, merülés, wattok, sőt még a hőmérséklet is bele szól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák