Hirdetés

Aktív témák

  • attiLANte

    tag

    válasz csatahajós #5167 üzenetére

    "Nem kötekedés, de ebből a képből honnan jelented ki ezt ilyen biztosan h nem MCM?"

    Először: az "Úgy látszik, mégsem lesz MCM kialakítású a Cypress" mondatból az következik, hogy biztosra veszem? Talán a link kiemelt színe tévesztett meg, vagy hogy a hozzászólásodhoz kapcsoltam (éppen ahhoz illeszkedett, nem az elméleted lejáratása vagy a kötekedés volt a cél) ;)
    Az ilyen "infók" mellé többnyire odaírom - vagy legalább a megfogalmazással igyekszem utalni rá -, hogy ezek azért pletykák, és tessék fenntartással kezelni (ezek szerint nem csinálom elég jól, elnézést)...

    Másodszor: a Chiphell-es fotón (ami elég hitelesnek látszik) nincs nyoma annak, hogy a mag két részből állna - legalábbis nem látni erről árulkodó mintázatot a lenyomaton. Esetleg tudsz olyan létező MCM-es GPU-ról vagy CPU-ról, amin a magok közvetlenül egymás mellé vannak ragasztva, gyakorlatilag nulla illesztési hézaggal?
    Ráadásul a 300-350mm^2-esnek saccolt RV870 ugye két olyan 180mm^2 körüli RV840(?)-ből állna össze, aminek az ostyáit júniusban a Computex-en mutatta be közösen a TSMC és az AMD (vélhetőleg nem valami fake chipet dobtak össze, hogy lehessen vele villogni).
    Ha ezen megnézed a GPU-k formáját, láthatod, hogy ebből kettő sehogy sem adja ki a - hűtőn látható lenyomat tanúsága szerint - közel négyzet alakú Cypress-t. Igaz még mindig lehet jönni az összeesküvés elméletekkel, hogy biztos manipulálták a pasztát :DDD , de miért tennék?!
    A furattáv meg természetesen változhat, de miért szívatnák magukat és az custom hűtő gyártókat azzal, hogy minden kártyán más lyukkiosztást alkalmaznak? Van két/három szokásos méret, azt' csókolom. Meg aztán a hűtés egyéb részeihez is lehet viszonyítani.

    Aláírom, hogy ebben a fejtegetésben is elég sok a bizonytalanság, és természetesen bármilyen más feltevés is beigazolódhat: nem is kívánok senkit cáfolni, csupán az általam érdekesnek, hihetőnek tartott részleteket igyekszem megosztani - akár vitaindító célzattal.

    "A bemutató egy repülőgép-hordozón lesz"

    Tán csak nem valami katonásos játékkal demóznak? Vagy azt akarják üzenni, hogy ez a széria is olyan történelmi jelentőségű események részese és bármikor hadra fogható eszköz lesz, mint a vendéglátó U.S.S. Hornet? ;]
    (Ez ugye az a Hornet, amelyik az Apollo 11 és 12 visszatérésekor várta az űrhajósokat?)

    TESCO-Zsömle #5192: van benne igazság, másrészt viszont egy találgatós topikban elhangzottak miatt miért kellene mentegetőzni (hiszen senki nem veheti komolyan), vagy éppen csupán hivatalos infókra támaszkodni, mikor pont ezek hiánya miatt megy a spekuláció? :DDD
    Ha akarod, megígérem, hogy jó leszek és csak hivatalos információkat fogok linkelni...
    ...vagy mégsem ;]

Aktív témák