- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mateosz
aktív tag
válasz
katt777 #19969 üzenetére
Csatikat már ellenőriztem, minden okés.
Kitesztelném, de nincs másik tápom..
Amúgy az alaplapra még van 1 év garim (még jó, hogy abból tudtam venni 3 év garisat).Winne: nem tudom, ilyen kártyám még nem volt, de szerintem nem roszz eredmény. Bár, amint írtam, minden egyes kártya más és más darab, még azonos tipus esetén is van szórás.
Nyugodtan megpróbálhatod kicsit feljebb tekerni, és úgy nyúzni egy teszt erejéig. -
bozont
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a játékok rendesen 5.1-ben szólnak ha HDMI-vel kötném az erősítőmre a számítógépet? Mert ugye ha optikai kábellel, digitális kimenetet használ valaki ahhoz kell DDLive vagy DTS Interactive, különben csak sztereóban szólnak a játékok. Állítólag PCM-ként szólna rendesen a 4870-nel, de azért jó lenne hallani valami tapasztalatot is.
-
katt777
félisten
válasz
RootRulez #19964 üzenetére
Csak a 4850-nél erősebb.
beZi: Ritkán járok arra, és nem iszom alkoholt, de azért kösz.
Most akkor veszel egy jó házat, vagy átkalapálod a mostanit?
Mateosz: Előbb le kellene tesztelni egy másik táppal, de az alaplap is szarakodhat. Csatik, minden egyéb rendben passzol?
-
Mateosz
aktív tag
Örülök neki. Legalább Neked műxik.
19936-ra valaki?
Azóta is tápcserén gondolkodom, de jól jönne egy másodvélemény..
-
beZi
csendes tag
válasz
Mateosz #19938 üzenetére
Muuuukodiiiiiiiiik.
Sajnalom, h nalad nem oldotta meg a problemat.
Nalam teljesen jo, igaz most egy monitordobozon van a lap, ugy mindenestul.katt777: Neked koszi szepen meg1x, baromi sokat segitettel ezzel az aprosaggal. Valoszinuleg elobb vagtam volna ki az ablakon a kartyat, minthogy erre gondoljak...
Ha esetleg Pest kozeleben jarnal, akkor szoljal, vendegem vagy egy sorre.
-
katt777
félisten
válasz
RootRulez #19961 üzenetére
Hát, ha 26k-ért megkaptad, akkor megérte, tekintve, hogy lassabb a 4870-nél, a DX11 miatt meg esetleg még + pár ezrest, csak az a gáz, hogy igazi DX11 kb. HD6850-től válik használhatóvá, de még ott is kompromisszumokkal (lásd Metro2033). Mindenesetre holnaptól a 3DMArk2011 már többet mond.
-
RootRulez
félisten
Nos srácok, "elhagylak" titeket, 5770-re cseréltem a 4850-esemet...
Akinek 4850-es kéne, kukkantson be az apróim közé
-
potyec
tag
üdv ! 4850 em van megéri váltanom 6850-re vagy inkább csak 5850 re kellene ?
-
jolti05
őstag
Üdvözlet.
Mennyire jó üzlet manapság 4870-et venni? 7900GT-ről váltanék... és az miben fog engem korlátozni, hogy nem támogatja az OpenGL3.0-át?
...ééés, helyesen gondolom-é, hogy ha a 939es 4400+omat meghúzom 2200ról 2600Mhz-re, akkor is kevés lesz a kártyának?
Köszi a választ
-
Mateosz
aktív tag
Nekem sajnos nem jött be
Ahányszor bekapcsolom a tápot, rögtön el is akar indulni a gép, persze nem tud, kb. 8-10 mp múlva leáll és újraindul, és kezdődik elölről, míg ki nem lövöm a bekapcsoló gombbal...
Kilazítottam teljesen a 9 csavart, ami az alaplapot tartja, most fektetve van a ház, de semmi javulás.
Kivettem a vga kártyát és úgy sem indul el, szóval lehet, hogy nálam mégis a táp lesz a ludas??Szerintetek?
(pont 2 éves a gép, gondolom arra sem volt 3 év gari...)
-
beZi
csendes tag
válasz
Mateosz #19930 üzenetére
En is sajnalom, de kozbe meg mar majdnem kivagom az ablakon az egeszet.
katt777 forumtars irta, hogy lehet, hogy feszul a lap a hazban es ezaltal a kartya is, uh kiszedtem a lapot a hazbol es egy dobozon megy az egesz.
Nem akarom elkiabalni, de jonak tunik. Az, h 1bol 1x jo volt, nem jelenti azt, h megoldotta a problemat, de azert bizom benne. -
Mateosz
aktív tag
Az én Gigabyte superB 460W-os tápomban is 400 W-os FSP belső van, szóval nem gagyi, meg különben az alaplap is villogna, ha kevés volna a fesz... (és 2 évig akkor miért volt elég..)
Amúgy én is sleep-be szoktam tenni a gépet, kb. 1-2 havonta állítom le rendesen, gondolom ezért sem tapasztaltam ilyet korábban. De most, hogy vinyót cseréltem muszáj volt teljesen lekapcsolni, és lám a 4. újraindítást már nem bírta...
Most próbáltam úgy is, hogy egyáltalán nem csavarozom a vga-t, akkor picit lefelé lóg, de semmi változás.
Megpróbálom akkor sokszor táp ki-be kapcs, csak sajnálom a gépet, mikor nem indul -
na milyenek a 2D hőmérsékleteim?
(kicsit nyitvamaradt az ablak
)
OFF: Ma lettem 1000 napos
-
beZi
csendes tag
válasz
Mateosz #19923 üzenetére
Hali!
Kb. nalam is ez van, most annyit csinaltam, hogy kicsavaroztam a kartyat, igy lazabban van.
De a vicces, hogyha sleep modba teszem a gepet, akkor remekul mukodik.Nalam egy olyan 5-10 tap ki/be kapcsolgatastol be szokott jonni a bios, utana a win7 fagy ki, reset 5-10x es utana stabil. Csak ennyi.
Mivel nem akarom eljatszani ezt minden alkalommal, ezert sleep modba teszem es igy nem produkalja magat. De egyik nap, amikor shut down-t toltam es masnap bekapcsoltam, akkor 1x kifagyott, de utana egybol felallt a rendszer.
Nem nagyon volt idom ezzel szorakozni, de jovo heten majd nekiduralom magam.
Ha talalsz valami tuti megoldast, akkor majd oszd meg velem is legyszives,
persze ha jovo heten sikerul megoldanom, akkor megirom.Szerk.:
Most latom, hogy irtatok a tapot, szerintem se lehet tap a gond. Nekem egy 500w-os fsp
tapom van az adatlapomon levo konfighoz, boven sok hozza... (szvsz) -
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, a következő a problémám:
Nem bootol be a gépem
, az ATI 4850-en pedig világít egy piros led (1601 over temp...)
Hogyan kezdődött: Lecseréltem a 2 éves Samsung F1 750 GB-os vinyómat két új Samsung F3 1 TB-osra. Betettem az elsőt, ráklónoztam a 2 partíciót, minden ok. Kivettem a régit, betettem a második újat (egy kicsit a vinyóval hozzáértem a vga kártyához, nagyon kevés ott a hely). Elindult a gép rendesen, csak kép nem volt, de bejött a windows, mert hallottam a hangszóróból a bejelentkezés dallamát (ilyenkor kéri a jelszót). Többszöri újraindítás után sem volt kép, de mindig eljutott a windows bejelentkezésig.
Gép kikapcs, táp kikapcs. Újra bekapcs, ekkor már bootolni sem bootolt a gép, sőt 10mp-ként újraindul, kép nincs, és ekkor figyeltem fel a pirosan égő led-re a vga-n (nemtudom, hogy korábban is világított-e).
Amit már próbáltam:
- táp kikapcs, áramtalanítani, újraindítani
- vga kiszed, kiporszívóz (vga is, ház is), vga visszarak, csavart óvatosan meghúzniGoogle-val is kerestem angolul és magyarul is, úgy láttam mások is közdenek ezzel a problémával, azt írták a vga bioszában állítsuk feljebb (70%-ra!) a ventit. Én bootolni sem tudok, így elég nehéz belemászni a bioszába, ill. azt flashelni...
Az led jelentése szerint a túlmelegedés veszélyének van kitéve a vga. Ez teljesen érthetetlen, sosem volt melegedési problémája a gép egyik alkatrészének sem a 2 év alatt. És főleg az nonsense, hogy egy bekapcsolás alkalmával jelzi a hibát...
A ventijével semmi gond nincs, talán a hőérzékelője vagy a venti forgásérzékelője küld rossz adatokat?Mit lehet ilyenkor tenni? (kipróbálnám a vga-t másik gépben, Pécs környékiek előnyben)
A gépem adatai:
táp: Gigabyte SuperB 460W
lap: Gigabyte EP-45 DS4
cpu: Core2Quad Q9300 (1 éve alap 2,5GHz-en hajtva)
ram: 2*2 GB A-Data
vga: ATI Sapphire 4850 512MB dual slot (rivatunerrel vezérelve, 2d-ben under clock, 3d-ben over clock)
hdd: 2*1TB Samsung F3
+ 1 db odd dvd+-rw dlOS: Win Vista 32bit sp1 (vagy sp2?)
vga driver: ati 10.3 vagy 10.5 (nem emlékszem, de tavasszal tettem fel újat)Kíváncsi vagyok beZi-nek megoldódtak-e a gondjai, mert az övé eléggé hasonlít az enyémre...
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest