Hirdetés

  • Lunar Lander Beyond teszt

    gp Nagyon sok évtizeddel az eredeti Lunar Lander megjelenése óta ismét ezen a címen jelent meg Atari logóval egy játék. Vajon mennyit javult a játékdesign a hetvenes évek óta?

  • Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről

    ma Részletes képek, specifikációk és euróban megadott ár is van a legendás modell újraélesztett verziójához.

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz takee27 #5875 üzenetére

    Köszönöm Öregem, most nagyon aktuális és hasznos információkat kaptam tőled!

    Ha én azt tudtam volna, h földim vagy, lehet, h már rég a műhelyemben lenne ez a gép. Ráadásul Az öcsém kisvárdai, most hétvégén is lehet, h találkozok vele.
    Pénteken én épp Sopronba megyek. Ha nem ez lett volna a hétvégi terv, hát lehet, elgurultam volna veled Várdába kipróbálni a gépedet. Minden esetre megnyugtat, hogy ha Sopronban nem lesz kiállítva, akkor biztosan megmutatod nekem a tiedet.
    Már az is sokat jelent, amit írtál róla.

    "Amúgy nem is tudtam hogy lehet csiszolni a szalagfűrésszel?"

    Méghozzá fenemód hatékonyan. Egy ilyen hosszú csiszolószalag nem kopik el szinte soha, gyorsan, szépen hordja lefele az anyagot, és nagyon finoman lehet igazgatni a tárgyasztalon. Gyakorlatilag merőlegeset csiszol, ha nem nyomod meg, és ér annyit, mint ha másolómaróztad volna az anyagot. És ha megnézed a Vénszer honlapján, írja, h :

    "* Gyorslazító kar a gyors fűrészlapcseréhez és a gépnek szalagcsiszolóvá való átszereléséhez."

    Úgy nézem, h ez opció.

    "A lelassulás oka általában nekem az, ha megfeszül a szalag, ilyenkor az esetek nagy többségében meg is áll az egész, és lekapcsolom, nehogy leégjen."

    Akkor a gép bírja. Valószínűleg nagyon nyomod neki, mert akkor szokott megszorulni a szalag.
    Ha pedig ki kell kapcsolni úgy, h a szalag benne van a félig átvágott anyagban, hát azt keserves dolog úgy kiszedni, h a szalag ne sérüljön. Valószínűleg megelőzhető ez a bajod azzal, h gyengébben tolod, vagy pedig nagyobb fogosztású szalagot raksz fel, ami nem vág olyan sima felületet, viszont jobban harap.
    Ha magszorult, akkor azzal soha ne próbálkozz, h visszahúzod a forgó gépből az anyagot. (Ezt akkor se szabad tenni, ha meg se szorult!) Mi több, amikor így elkajlult a vágás, okosabb vágandó vonal másik végéről folytatni a vágást, mert egy ferde vágást a szalag már ritkán tud egyenesbe hozni.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák