Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #5611 üzenetére

    Ne vegyél így a szivedre semmit, komám!
    Itt gyakran esik spontán szókimondás, ami nem lekicsinylő rád nézve. Ha higgadtan értelmezed, Márton111 olyan attitűdökkel bír írásai alapján, aki nagyra becsüli a profi, megbízható szerszámot, és kicsire a tecsógazdaságos xarokat. Nem Téged kicsinyített hát, hanem azt a jelenséget, h a multik tömegeket vesznek 2000 forintos valódi szarokkal palira.
    Nem ellentmondás az, h ő is megvette. Abból tanulta azt, amit most képvisel. (Magam is egy ilyen 2000 Ft-os flexxel kezdtem, csak nekem nem ment két hetet se, hanem úgy 15 perc után meghalt. Nem volt hősi halál, hamar feladta. Én is tanultam belőle. Van flexem több is, egyik se olcsóbb 25 rugónál, és még messze nem az a profi kategória, amire pedig szükségem lenne valójában.)

    A lidis szerszámokról ennyit:
    Vannak komoly gyártók, akik komolyan veszik a minőséget, csak kicsit le vannak maradva az "innovációval" és a "divattal", ezért a nagyok mögött kullognak. Ilyen autó volt pl a dévú, de mondhatnánk akár az opelra is. Kicsit lépéshátrányban lihegnek, de azért a gyártmányuk jól használható akkor is, ha kicsit avítt. Nos, ezekkel a gyártókkal paktált le a lidi. Kitaláltak erre egy saját márkanevet, lecsupaszították a lidis szerszámgépeket minden ma divatos, de feláras (pl gumírozott markolat, pótakku, etc.) sallangtól annyira, hogy még éppencsak, de beleférjen a lidi szlogenbe, hogy minőséget olcsón.
    Barkács célokra teljesen meg is felelnek ezek a kisgépek. Nem fognak tönkremenni két óra, két hét alatt, de már vásárláskor meg kell békélni azzal, hogy elavult technológiával készültek. Nincs rajtuk zajcsillapítás, rezgéscsillapítás. Aki nem napi nyolc órán át szorongatja őket, annak ugyan minek is komoly felárat adni ilyesmiért? Egy barkácsoló azért sem fog tudni felárat fizetni, h pl a dekopír merőlegesen vágjon, mert számára olcsóbb leszabatni a precíz dolgokat egy lapszabászatban, mint egy két munka miatt venni egy profi gépet.
    S hogy a lidis akkud, meg a töltője milyen?
    Nézd! Egy legolcsóbb profi akku önmagában a többszöröse annak, mint amit Te gépestől, kofferestől, kicsizászlóstól, lufistól kifizettél ezért a fúrógépért. Azt azért nem várhatod, hogy annyit fog kibírni, mint egy makita, vagy egy Hilti! A lidis akkuról egyetlen tapasztalatom van csupán: Több, mint egy éve bíri a strapát az elemlámpájuk akkuja, és nincs babusgatva, mint Márton111 Hilti-je. Végzi a dolgát, nyújtja, amit reméltem tőle. Azt tapasztaltam, h a lidis szerszámok árban ott vannak, mint a partikeres budgetszarok, de minőségben messze felülmúlják azokat.
    Dolgoztam egyszer egy német manufaktúrában, ahol az autók (Fauvé, ford, etc) bőrextráit készítettük. Leggyakrabban használt elektromos szerszámunk a hőlégfúvó volt. Meglepetésemre nem profi hőlégfúvók sorakoztak a munkások kezeiben, hanem kb ilyen lidis minőségű olcsó ketyerék. És bírták az ipari terhelést annak ellenére, h a lidi rájuk írta, h azt nem bírják. Nna, itt tanultam meg, h lassan a testtel, sok esetben csak parasztvakítás a márkázott szerszám. Mondd már: Mi a lófasz kerül egy kurva műhelyrádióban annyiba, mint amennyiért adják? Ha egy mezei rádióra szerkesztel néhány lécből egy bozóttörőt, hát azt is ütheted-vághatod tizede áron. Egyébként nem nagyon tudom, minek egy műhelybe egyáltalán rádió, s ha mégis van, akkor annak miért kell ütésállónak lenni? Szeretik a szakemberek ütni, meg dobálni? Én inkább hallgatni szoktam.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák