Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #5563 üzenetére

    "Én megkedveltem."

    Nna! Ez is egy jó informácijó. Már fogtam a lidibe kézbe neháncor, de mindig visszatettem, hogy mit amatőrködök én itt ezzel a kezemben? Tulajdonképpen nem kontárkodtál bele. A cél egy tartalék gép beszerzése arra az esetre, hogy ha újfent összeszarná magát az AEG.
    Egy példával azt gondolom, jól tudom érzékeltetni, h miért is olyan fontos nekem h tartalék gépek halmaza porosodjék a műhelyben. (Már csak fúróból és a gyalugépből nincs kettő.)
    Ráadásul a lidis excentercsiszolóm évek óta bírja az ipari strapát. Kicsit fapados, de jól megoldja a rábízott feladatot. Mire is használod ezt a fúrót? Mennyit bír egy feltöltéssel?
    Na, jöjjön a példa:
    Rendeltek tőlem egy vásárra soksok paripát. Felemeltem a telefont, és meg akartam rendelni hozzá soksok nyelet. Gyártó mondja, h nem tud számlát adni, mert mittudomén, miért.
    Újabb telefon, másik gyártóhoz, h tud-e adni tizedpontosan 18-as átmérőjű rúdanyagot ennyitannyit, de gyorsan, olcsón. Tudott. Elutaztam, hazahoztam, elkezdtem a paci fejét kidolgozni, lyukakat kifúrkálni rajta. Raktam volna össze, és a furatba egyetlen pálca sem illett. Az a hullapontos 18-as ármérő úgy 18,7 és 18,9 között ingadozott. Mindez kiderült vasárnap este nyolckor, az árunak pedig hétfőn reggel nyolckor Budapesten kellett lenni Nyíregyházáról. Ennek nincs egy hete se, mert még csak szombat van.
    Na, vazze! Te mit csinálnál? Ki kell fúrni többszáz 18,8 mm-es zsákfuratot, meg ugyanennyi átmenőt úgy, h nincs hozzá fúród? Végig esztergálsz újból egy szekérderékalj rudat (másolóeszterga nélkül, szabadkézzel!)? Kireszelgeted a furatokat? És a zsákfurattal mit kezdel? Egyetlen megoldás egy 18,8-as fúró. De vasárnap éccaka van, és a körmödet már enélkül a malőr nélkül is igen süti az idő. Bolt sehol, műhelyek sehol. Egy 20-as forstnerfúrót addig reszelgettem kézzel az oszlopos fúróban, míg 18,8 nem lett. Ha van egy rossz fúród, kipróbálhatod, hogy viszi a reszelő a szerszámacélt. Ráment négy órám, két reszelőm, és egy vadiúj forstnerfúróm. Hajnal kettő lett, mire kezdhettem a fúrást, ötkor pedig indulni kellett, h odaérjek a megbeszélt időpontban. Alvás már megint semmise, és tűz az autópályára. Ittam induláskor egy redbullt. Azt mondja a feleségem, (Ő ért hozzá) hogy az majd fél óra múlva kezd el hatni. Baszakodtam az autópályán százzal egy fél órát hát, aztán leálltam egy parkolóban, h muszáj megvárnom azt a kurva hatást, mert ez így veszíjes. A motort még kikapcsoltam, aztán arra ébredtem, h szorítom a kormányt, biztonsági öv bekapcsolva rajtam, és a kurva életbe, már mindjárt ott kellene lennem.
    Nos, ezt a forstnerfúrót tudtam improvizálni. Késélen táncolva újfent, de ott volt, aminek ott kellett lennie. De ha van egy áramszünet, beszarik egy gép, nem tudok improvizálni semmit, akkor ugrott az üzlet, és ott maradt a nyakamon egy rahedli áru, ami másnak bizony nem kell.
    Ha behal az akku (és kurvagyorsan meg tudja tenni a kis piszok, ráadásul tök egyszerre mind a kettő), és van itthon egy lidis, vagy egy vezetékes, nagy baj már nincs, csak több szívás van.
    Szóval bármit veszek, egyenlőre úgyis csak a fiókba teszem, mert ennél az AEG-nél gyorsabban aligha tud bármelyik is dolgozni - és lehet, h a fiókban fog lejárni a garanciája is, ugye, ha "szerencsém" van.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák