Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz Wolfram #18822 üzenetére

    Ahogy most megnéztem a jo..-on, valóban 50-80 ezer között vannak a használt nyomtatók, Anett A6 már nincs is. Hiába no, infláció volt.
    Egyébként csak akkor éri meg nyomtatni, ha saját magadnak csinálod, mert bizony egy ilyen doboz, ha 0.4-es düznivel csinálod, akkor mondjuk 2 óra, de ha vékonyabbal, és vastagabb falvastagsággal, hogy szebb, strapabíróbb, eladható legyen, akár egy nap is lehet. Ezt ha az ember magának csinálja, bekapcsolja, és megy, de bérmunkában ezekkel a régi, viszonylag lassú nyomtatókkal nem érné meg dolgozni.
    Mellesleg ez is nagyon közel van az Arduino témához, az alaplapja miatt.
    Van FB csoport, akik saját maguk gyártanak maguknak nyomtatót, szintén nagyrészt nyomtatott alkatrészek felhasználásával. Itt persze előjön a tyúk, vagy a tojás probléma.
    Egyébként vannak, akik bérmunkában nyomtatnak. Pár éve egy volt kollégám csináltatott egy alkatrészt. Vitte a CAD tervet USB sticken, és kinyomtatták. Az árát óradíj+anyag alapján számolták. Mivel neki elég nagy, tömör alkatrész kellett, erős anyagból, nem lett olcsó.

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák