Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PaladiN

    aktív tag

    válasz r0dg3cc #1005 üzenetére

    Akkor ott valaki valamit felreertett, vagy direkt nez felre. A torveny ugyanis kimondja hogy full time diak nem vallalhat heti husz oranal tobb melot. Pontosabban o vallalhat csak a munkaltatoja nem adhat neki.
    Mondjuk az is igaz hogy akarcsak otthon, itt is elofordulnak olyan emberek akik szeretik egyeni modon ertelmezni a torveny szoveget, avagy meginkabb szeretik be sem tartani. Sajna ehhez meg hozzajon hogy barmennyire is tisztelik idekint a rendoroket, ha valami problemad van es hivnad a rendort akkor meg nem biztos hogy barmit is fog tenni.
    Pl angliaban eleg szigoruan veszik a testi verest, pontosabban elofordul hogy egyetlen utes utan bilincsben viszik el az elkovetot. Ennek ellenere elofordul hogy raadasul kamerak elott elcsattant kemeny pofon felett egyes rendorok nyugodtan elneznek. Az emlitett peldaban ugyan a ''tamado'' ismerte a kierkezo rendort, de ez meg nem kellene hogy elegendo alap legyen, ha maskor meg a torveny teljes szigoraval sujtanak le. Szal itt is emberbol vannak. Az egyeb torvenysertesekrol mar nem is beszelve. Ha a torveny azt irja elo hogy a vasarnap az dupla ber, de a munkaltato nem akarja megadni, akkor a tanacsado (a hivatalos kis lila fuzetbol, azaz a kormany altal megbizott ceg telefonszaman) szerint a munka megszuntekor (??????) kell megprobalni utolagosan behajtani az ilyen jellegu visszaelest, mivel a torveny emberei nem foglalkoznak vele... :F Hulyek ezek az angol torvenyek. Nem tudom hogy mikor es kit vedenek, de eroteljes hasonlosagokat velek felfedezni a magyar helyzettel.:U

    Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

Új hozzászólás Aktív témák