Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz TTomax #8723 üzenetére

    A hardver fejlesztése valójában egyszerűbb lenne számukra. Megvan az architektúrájuk, még mindig közelében sem járnak az API-k, hogy kihasználják a képességeit, szóval továbbra is élhetnének azzal, hogy átkonfigurálják évente, és arra a konfigra kiadnak három-négy új GPU-t. A probléma ezzel az, hogy semmit sem változtat a piacon. Kapnak a fejlesztők kb. 20%-kal több TFLOPS-ot minden szegmensben, miközben továbbra sem fogják tudni futtatni azokat az effekteket PC-n, amelyeket például a PS4-en igen. Lásd a HRAA a Far Cry 4 esetében.
    Az a szoftveres fejlesztés, amit elindítottak valójában sokkal több pénzt emészt fel, mintha új hardvereket hoznának, de jelen pillanatban úgy látják, hogy ennek van értelme, mert csak így tudnak a fejlesztők hozzányúlni azokhoz a tartalékokhoz, amelyeket ma nem lehet elérni.
    A mobil szegmensben a fogyasztást semmi sem csökkenti jobban, mint egy low-level API. Ezt te nem tudod megnézni, de a Mantle érdekessége, hogy úgy növeli a sebességet, hogy közben csökkenti a fogyasztást. A Sniper Elite 3-on ezt kipróbáltam már, kb. 50 wattal kevesebbet fogyasztott a gépem, miközben a sebesség 30-40%-kal nőtt.
    Neked nem kell arról meggyőzve lenni, hogy kell a low-level API. Nem neked fejlesztik, hanem a fejlesztőpartnereiknek, akik viszont meg vannak arról győződve, hogy számukra egy ilyen irány nélkül a PC nem vállalható platform.
    A fragmentáció elkerülhetetlen, nem a low-level API hozza ezt el, hanem az eltérő fejlesztési stratégia, amivel az AMD és az NV dolgozik. Az AMD akarja a low-level API-t, míg az NV nem, ők szándékosan kértek DX11.3-at, mert nem fogják elmondani, hogy miképp lehet az alkalmazásokat GeForce-ra optimalizálni.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák