Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #41656 üzenetére

    Értem, tehát nem csak ott van bibi, hogy egy SIMD16 4 órajelciklus alatt futtat csak le egy wave64-et, ami egy 64 adatból álló blokk, hanem az van, hogy Bélabának is kell jópár órajelciklus, míg meghozza az adatot. Akkor is, ha bélabá 16 adatot hoz, vagy ha bélabá 64-et, akkor is ugyanannyit kell várni rá. De ha már Bélabát elküldjük adatért, akkor praktikus ha egyből 64-et hoz, mert azon a SIMD16 4 órajelciklus ideig elcsámcsog, s közben talán Bélabá is visszaér a következő 64-es csomaggal. Míg ha Bélabá 16-os csomagokat hozna, akkor a SIMD16 csak 1 órajelciklus alatt elcsámcsogja és aztán meg csak vár Bélabára.

    Ez remek működés, amikor nagyon sok szálon kell feldolgozni és nem számít, hogy csak csomagban lesz kész, mert Bélabá folyamatosan hordja az adatokat, a feldolgozók meg egymás mellett szépen csámcsognak.
    De ha kevés adatot lehet egyszerre feldolgozni - BÉlabának rácsapnak a kezére, hogy elnézést, de ez a csomagot csak akkor lehet vinni, ha az már kész van -, akkor lehet, hogy a 4 SIMD16 feldolgozóból jópár üresen áll.

    NA még azt mondd meg, hogy miért nem lehet, hogy Bélabá visz egy 64-es csomagot és ha a 4 SIMD16-os feldolgozóból és valamelyik várakozik egy másik Bélabára, akkor a 64-es adatcsokorból betoljon részeket egy másik SIMD16-os feldolgozóba?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák