Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • westlake

    félisten

    válasz TTomax #13551 üzenetére

    Jöhetnek ilyenek (ami nem biztos), de valamelyik akkor nem lesz piacképes. A 980 Ti meg a TX között van 2-3% teljesítménybeli különbség, és 350$ difi. Ezt hogy ülteti át az AMD a saját kártyáira? Nézzük csak a flagship modellt (water): Ha egy szinten lesz a TX-szel, akkor sem fogja senki azzal összehasonlítani, mert ott a piacképesebb/populárisabb 980 Ti, ami még mindig 350$-ra olcsóbb, mint a TX. Az AMD nem adhat egy olyan GPU-s kártyát 650$-ért, amin már hosszú évek óta dolgozik. Ha egy szitnen lesz a TX-szel, pontosan azért nem fog senki Fury X-et venni, amiért már most sem vesznek TX-et, mivel van 980 Ti. Ráadásul ez nem egy herélt, részben hibás GPU, hanem a top. Az NVIDIA nyilván megteheti ezt a GM200-310-zel.
    Most nézzük az esetleges léghűtéses Fiji Pro-t: Megint csak abból tudok kiindulni, hogy ha a vizhűtésre azért van szükség, mert másképp nem lenne versenyképes a TX-szel, akkor a léhgűtéses modell nem 2-3%-kal lesz gyengébb, mint a TX. Még ha 650$-ért is tudná adni - amit megint nem hiszek -, akkor sem lenne meg a 980 Ti teljesítménye. Ne legyen igazam, de ebből a szempontból mindkét kártya bukta.
    Az én véleményem az, hogy a Fiji debütálás után minden szem a Fury X-re fog szegeződni. A TX-et én kivenném a képletből, mint ahogy valószínűleg más is ki fogja venni. Az ellenfele a 980 Ti lesz, azt kell lenyomnia. Józan paraszti ésszel végiggondolva melyik területen tud majd olyat felmutatni, hogy a többi tényező eltörpüljön (fogyasztás, ár, teljesítmény)?

    [ Szerkesztve ]

    Play nice!

Új hozzászólás Aktív témák