Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz schawo #11668 üzenetére

    És mindkét oldalnak igaza van. Nincs itt semmi összeesküvés, marketing van. A piacon vannak fals beidegződések. Példa erre az "AMD nem tud driver-t írni". Ennek zömében az az alapja, hogy ha egy fejlesztőnek bármi nehézsége támad, akkor olcsóbb ujjal mutogatnia a gyártóra, mintsem megoldani a problémát. Erre a zöldek rá is játszanak, mikor a saját támogatással készülő játékokba olyan efekteket/eljárásokat pakolnak, amik a saját kártyáikon is rosszul futnak csak azért, hogy a konkurencián még annál is rosszabbul fusson. PGA V PC-változata is az nVidia miatt késett ennyit. Emiatt volt, hogy akik lemezről telepítették, azok megjelenéskor húzhattak le egy 5-6GB-os patch-et... nVidia most egyszerűen működik, olcsóbb rá a fejlesztés, míg AMD-nél le lehet dönteni a falakat, de ez pénz és idő. Ez a kettős mérce a piac oldaláról. Ha az AMD ugyanazt vagy kicsit jobbat hoz, mint az nVidia olcsóbban, az még mindig nem egál.

    A másik oldalon az AMD nyilván tűzzel-vassal próbálja ezt ellensúlyozni, ezért születhet több AMD-s cikk, mint nVidiás az oldalon, meg persze mivel az AMD "fuss előre a fövőbe" stratégiája miatt sokkal több fejlesztés/újítás van, amiről be lehetne számolni. Akié a piac 3/4-e, az nyilván nem siet sehová.

    Fél évente jelennek meg az új vasak, és mégis mindig az AMD-re várunk, hogy végre megverje az nVidiát. Most is a 390X-et várjuk, hogy mit mutat a Titan X ellen. nVidiára sose várunk, hogy mit hoz az új Radeonok ellen, az el van intézve egy legyintéssel, hogy kései széria, pedig emlékeim szerint az nVidia van késésben a Tesla vagy Fermi gyártási problémái óta...

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák