Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • audi100td

    nagyúr

    válasz edward2 #1704 üzenetére

    A dual graphics-nál azért nem árt figyelembe venni, hogy nem minden játéknál skálázódik megfelelően a rendszer illetve DX9 alatt egyáltalán nem is működik: [link]

    Átlagos teljesítményben valószínűleg hasonlóan teljesít a kettő konfig (már ahol működik a dual graph), 4850-nél viszont nincs DX11, de a napokban úgy is váltja egy GTS 450. A 4850-et ideiglenes kártyának vettem, mert nem találtam megfellő áron 5750/5770/GTS 450-et.

    Fogyasztásban egyértelműen a Llano felé billen a mérleg, bár nem tudom mikor állítottam az ellenkezőjét, hogy folyton ezzel basztattok. Zajszint szempontjából nagyban függ a dolog a 6670 hűtésén, a fogyasztás önmagában ilyen szempontból mit sem ér ha ráraknak a gyártók egy olcsó hűtést, aminek visít a ventije. A processzoron meghagytam ugyanazt a hűtőt mint a korábbi Llano-s konfigon, ami elég jó adottságokkal rendelkezik (Freezer 7 pro rev. 2). Idle most is ugyanúgy hangtalan, terhelve sincs igazából különbség, mert a Llano-nál a grafikus rész hőtermelését is el kellett vezetni, szóval kb. ugyanott vagyunk. Egyedül a vga piszkít kicsit bele, de még így is elég halknak mondható a Vapor-X hűtés.

    Na de úgy teszem fel a kérdést, hogy mindez (valamivel alacsonyabb fogyasztás, vga típusától függően kis mértékben alacsonyabb zajszint) megér +30e Ft-ot? Illetve ha passzív 6670-nel számolok, +40e Ft-ot? Ha nektek igen, azt is elfogadom, de ha nekem nem, miért kell érte megkövezni? Ráadásul egy szóval nem mondtam, hogy rossz a Llano, csak megjegyeztem, hogy kimondottan játékra (FHD) nem biztos, hogy a legjobb választás.

    Egyébként hajlandó vagyok bármilyen tesztet lefuttatni, ha ettől jobban érzed magad.

    atti_2010: milyen 6850? :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák