Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz SP!T #19974 üzenetére

    Hibádzik a logikád. Attól, hogy ajánlott levél, még nem biztos, hogy kiviszi a posta a telephelyként megadott címre. Ha nem felel meg a 324x229x24mm méretlimitnek, akkor az ajánlott külföldi levelet sem viszi ki, hanem rögtön a postai átvevőhelyre kerül és másnap csak az értesítőt viszi ki a kézbesítő. Néhány hete vagy hónapja csináltak jogszabálymódosítást hozzá. Már volt ilyen küldeményem.

    Ha épp nem vagy a munkahelyeden, amikor kézbesítetének valamit, akkor sem tudod átvenni. A postán tőlem csak személyigazolványt szoktak kérni, annak a számát írják rá a szelvényre és egy aláírást kérnek. Persze, ha kifejezetten cégesként kezelik, akkor kell meghatalmazás. De miért kezelnék cégesen? Rajta van a cégnév is? Az utóbbiból probléma lehet, ha vámkezelni kell valamit. Nálunk ezért is tilos a céghez rendelni levelet, mert vámkezeléskor volt, hogy a cégre akarták terhelni.

    Ha nem hozza ki a posta a sima leveleket a telephelyre, akkor lehet a cég postafiókra irányítja a levelezését és azért nem hozza ki. Ez a másik ok, amiért nálunk tilos céghez rendelni levélben.

    A nem nyomkövetős küldeményt alapesetben bedobná a ládába, ha méretimiten belül van. Ha nem tudja bedobni, akkor értesítőt hagy a nyomkövetés nélkülinek is. Ha méreten felüli, akkor ki sem hozza, hanem postán átvehető és értesítőt hoz csak. Ahogy fentebb írtam ez már regisztráltnál is így működik.
    Ezesetben mégcsak igazolványt sem kérnek a postán, egy külön könyvben vezetik és kb bemondásra, értesítő bemutatásra kiadják, mivel nem regisztrált.(talán alá sem kell írni)

    Szóval nagyon rossz a stratégiád. Ez így nem fog hibátlanul működni akkor sem, ha regisztrált. A feladás módjától való eltérés kapcsán jogosnak tűnik a reklamációd. De mivel olyan helyre rendeled, ahol nem garantált, hogy át tudod venni (mert a posta nem viszi ki bizonyos esetben, vagy a cég postafiókra irányította a levelezését), az a te hibád. Az, hogy az otthoni leveleidet is lehetetlenség átvenned a postán, hát az elég életszerűtlen. Komoly bajod lehet még belőle, ha bármi hivatalos levelet nem veszel át erre hivatkozva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák