Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 206 cc

    senior tag

    Sziasztok!
    Mivel kb. heti hatszor jön elő a téma és kicsi kezd unalmassá válni a 22-23-24eurón való szöszmotölés némi tapasztalatot megosztanék. Van pár száz rendelés mögöttem illetve eBay,Ali,BG,GB oldalakon jelen vagyok több éve szóval ez a tapasztalatom általában a kinti rendelésekkel kapcsolatosan elég elfogadható!
    A termékek köre határozza meg első sorban mire fogsz vámot -ami nem is számit!,olyan kis összeg!!- illetve ÁFA-t fizetni....na ez a sok!
    Néhány tévhit- városi legende-amit nem árt tisztázni!
    Nem érdekli a vámost a csomagoláson feltüntetett összeg!
    Pontosan tudják -na jó nem 100%!-,hogy milyen szállítmány honnan èrkezik így nincs GIFT és egyéb trükkre lehetőség!
    Van amit akkor is bekérnek ellenörzésre ha csak 20usd és van ami átjön akkor is ha 200-ba kerül!
    Te mint megrendelő pontosan tisztában kell,hogy legyél a jogszabályokkal,mert ugye ezek nem ismerete nem mentesít a kiszabott illeték alól!...engem felháborít,ha valaki nem fizeti ki az illetéket nem veszi át a csomagot!
    Gondoljon bele a feladó helyzetébe ő ezért dolgozik!! Számomra ez kissé olyan mintha becsapnál valakit!
    Szerencsés esetben NEM kell azaz mentesülsz a kiszabandó illeték alól ,de ez nem törvény sőt ne is érvelj azzal,hogy te megúsztad!!....fura azért még nem írt senki,hogy ugyan ő befizetné akkor is az ÁFA összegét,he nem is kérik!
    Ilyenkor sok,rengeteg a dsomag bizony lehet több hét késés is a kiszállításban! Nem érdemes egy -két hét után nyafogni,hogy hol a csomag,mert a másik ügyintézését is csak hosszabbítod a felesleges üfsz.nyaggatással!
    ...kb.hirtelen ennyi amit èrdemes fejben tartani!!!

    206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

Új hozzászólás Aktív témák