Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop topic (kiemelt téma)

(#851) asound válasza ToBeY (#850) üzenetére

asound
(őstag)

Kössz a gyors választ! Le tudod írni hogy hol találom és kicsit arról, hogy is működik? Elég kezdő vagyok Photoshop téren.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#852) ToBeY válasza asound (#851) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Itt egy kép remélem segít. [link]
Csak rányomsz a szemre és kiszedi a piros színt.Bár én kb 1x használtam eddig.

[Szerkesztve]

(#853) sekli válasza asound (#849) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

photoshoppal is egyenként szemenként kell eltüntetni természetesen...:B

[ Szerkesztve ]

(#854) troland26 válasza troland26 (#848) üzenetére

troland26
(senior tag)

valakinek valami tipp, hogy mi lehet a hiba?

[Szerkesztve]

(#855) Chandler válasza sekli (#809) üzenetére

Chandler
(senior tag)

:Y :Y :Y :Y
az durva, paintel :R

http://flickr.com/photos/gibert

(#856) Chandler válasza Frenky87 (#830) üzenetére

Chandler
(senior tag)

sztem meglehet csinálni filterekkel is
de ez nem biztos

(#857) sekli válasza Chandler (#855) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

tessék? :U

[ Szerkesztve ]

(#858) raczger

raczger
(őstag)
LOGOUT blog

hy!

az oldalamra kellene egy nem túl nagy szám design, az elgondolásom meg is van hozzá teljesen, csak épp kivitelezni nem sikrül, ahogy elképzeltem
nos, szeretném ha valaki megcsinálná, és mivel nincs pénzem ezért pl valami vendégkönyvet vagy valami ilyesmit csinálnék cserébe, remélem valakinek felhívtam a figyelmét:) jah és aki vállalná az vagyen fel msn-re vagy pü-t írjon!

thx :R

http://php-script.hu ##### 50% az esélye annak, hogy megnyered a lottót: vagy Igen, vagy Nem, de a Nem-nek nagyobb a valószínűsége

(#859) bandus

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kedves photoshop guruk, ismét szeretnék segítséget kérni :B Erről a beszkennelt képről ki tudná vágni nekem valaki a két kis képet, és vízszintesbe hozni? Paint-tel csak egyenesen tudok kivágni..
Előre is nagyon köszönöm :R

[link]

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#860) ToBeY válasza bandus (#859) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nem vagyok egy nagy PS guru és lehet picit ferde is maradt, szóval nekem így sikerűlt.Ha nem jó,várj egy igazi profira:D
[link]

[link]

[Szerkesztve]

(#861) sekli válasza bandus (#859) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

latom mar belinkelt mas, de ha mar megcsinaltam, csak felrakom...

[link]
[link]

mod: neha f5-ot kene nyomnom...:)

[Szerkesztve]

[ Szerkesztve ]

(#862) bandus válasza sekli (#861) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm szpen mindkettőtöknek, tökéletesek a képek :R Szerintetek melyik legyen a tablón? nem tudok dönteni, közvéleménykutatok :B

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#863) sekli válasza bandus (#862) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

amelyiken nem megy közepen keresztbe csik...:D

[ Szerkesztve ]

(#864) ponix válasza bandus (#862) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

nem kéne azt a csíkot eltüntetni onnan?

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#865) ponix válasza bandus (#862) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

na jól van ha már ilyen szépen kértél eltüntetem a csíkot :DD [link]

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

(#866) troland26 válasza ponix (#865) üzenetére

troland26
(senior tag)

No sikerült megnézned a képeket amiket be linkeltem? Szerinted mit csinálhatok rosszul ?

(#867) troland26 válasza troland26 (#866) üzenetére

troland26
(senior tag)

Már nem, lényeg sikerült megoldanom.

(#868) C^^

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

PS guruk !
Egy olyan, kerdessel fordulok hozzatok, hogy hogyan lehetne egy egyszeru kulcslyukat megcsinalni PS-ban ? Kene, hogy legyen kornyezete, feny legyen ''mogotte'', es, hogy minel elethubb legyen. Megvalosithato ?

(#869) ponix válasza troland26 (#848) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

bocsi megfeletkeztem róla. ez jó lesz így?
[link]

(#870) bandus válasza ponix (#865) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi szépen :DDD Valami szkennelési hiba lehet, mert a rendes képen nincsen ilyen csík.

(#871) delta9 válasza C^^ (#868) üzenetére

delta9
(senior tag)

(#872) troland26 válasza ponix (#869) üzenetére

troland26
(senior tag)

Semmi gond , de már nem téma állítólag nem lehet avatar mert nem elég rajzos .
Azért köszi :) Egyébként ez lett a végeredmény [link]

[Szerkesztve]

(#873) ponix válasza troland26 (#872) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

Azt nem mondtad, hogy a hátteret is leakarod venni meg aztán lehet rajzosítani.

(#874) C^^ válasza delta9 (#871) üzenetére

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Koszi, nagyon jo lett.
Amugy hogy csinaltad? Csak ugy nagyvonalakban.

(#875) delta9 válasza C^^ (#874) üzenetére

delta9
(senior tag)

mindenféle layerek meg filterek :) cloud, rough pastels, gaussian- motion- radial blur, radírozgatás meg még néhány filter, soft light, overlay layerek, pentool a kulcslyuknak, paint bucket miegymás. semmi különös, csak a photoshopban megtalálható eszközök.

(#876) ponix válasza C^^ (#874) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

delta9 ötlete alapján én is megprobálkoztam egy ilyennel, bár deltáé jobb de azért hátha jó lesz ez is valamire[link]

(#877) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Kis iromány CS3-ról, ami Március 27-én fog megjelenni. [link]

(#878) ponix válasza ToBeY (#877) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

Há túgynéz ki, hogy ez már nem egy ilyen magamfajta amtörnek készült dolog lesz

(#879) ToBeY válasza ponix (#878) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hát én sem vagyok egy profi,de a fótósoknak szánt verziót biztosan kifogom próbálni.
Kíváncsi vagyok mik lesznek benne az újítások

(#880) Chandler válasza macikos (#803) üzenetére

Chandler
(senior tag)

ezt számgépes ceruzával vagy egérrel csinálta (ha tudjátok :DDD )

(#881) Chandler válasza sekli (#857) üzenetére

Chandler
(senior tag)

különböző filtereket alkalmazol, vagy nemtom mit nem értesz?

(#882) Dexter68 válasza Chandler (#880) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Ceruza. Látni az ecsetpalettán, hogy nyomásérzékeny cucchoz való ecsetek jönnek fel.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#883) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

Vannak fotók, amiket elforgatva készítettem. Ezek az IrfanView-ban és az ACDSee-ben elforgatva is jelennek meg (tehát el kell döntenem a fejem 90 fokban), ám a PS visszaforgatja őket. Erről hogy lehetne leszoktatni? Ha ugyanis Irfanben visszaforgatom egyenesbe, akkor PS-ben már a másik irányba dől 90 fokkal.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#884) delta9 válasza lesaux (#883) üzenetére

delta9
(senior tag)

az exif-ben van egy un. orientation tag, amit a ps kiolvas, és ezek szerint a többi szoftver nem foglalkozik vele. kapcsold ki a fényképező menüjében az auto rotationt, és akkor a ps sem fogja forgatni.

(#885) ponix

ponix
(fanatikus tag)

[link]
ezt milyen progival csinálják?

(#886) lesaux válasza delta9 (#884) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

A gépben igazából nem szeretném kikapcsolni, azt hittem, meg lehet kérni a PS-t, hogy ne legyen ennyire intelligens.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#887) delta9 válasza lesaux (#886) üzenetére

delta9
(senior tag)

talán próbáld a ps preferences/file handling-nél az ignore exif profile-t kipipálni.

(#888) lesaux válasza delta9 (#887) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Azt már kipróbáltam, és ki is fogytam az ötletekből.

(#889) Dexter68 válasza ponix (#885) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Hogyhogy milyennel? Photshoppal.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#890) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Clone stamp tool-nál a hardness állításával mi történik milyen hatása van?

(#891) ponix válasza Dexter68 (#889) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

[link] Az milyen photoshop, amivel egybe feljebb lehet húzni egy képrészletet, mondjuk egy fejet, meg vékonyítani ilyen egyszerűen a nyakat. Én 7.0-ást használok abban nincs ilyen lehetőség. Biztos, hogy photoshop? A kezelőfelület is teljesen másnak tűnik

[Szerkesztve]

(#892) ToBeY válasza ponix (#891) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Szerintem ez nem photoshop progi lehet

(#893) delta9 válasza lesaux (#888) üzenetére

delta9
(senior tag)

akkor nem tudok mást javasolni, mint hogy bekapcsolod az acdsee-ben és az irfan-ban is az auto rotate-et.

(#894) lesaux válasza delta9 (#893) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Egyrészt nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán, másrészt ha feltöltöm valahova a képet, akkor még mindig el lesz forgatva. ;] De azért köszönöm a törődést. Tényleg.

(#895) lesaux válasza ponix (#891) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Liquify toollal lehet, bár tényleg gyanús.

(#896) Dexter68 válasza ToBeY (#892) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Ez a photoshop, és a liquify tool, csak ott sántít az egész, hogy kis felbontásban dolgoznak. Egy nyakhosszabbítást nem lehet két mozdulattal elintézni, ha valóban óriásplakátra dolgozol.

(#897) delta9 válasza lesaux (#894) üzenetére

delta9
(senior tag)

mindkettőben lehet, acdsee-ben tools->options->general, irfanview-ban options->properties->jpg/pcd/gif.

de mindezek mellett persze mindig is lesz problémád a feltöltött képekkel, mert nem fogod tudni, hogy aki letölti az milyen képnézőt használ, és hogy bekapcsolva van e neki az auto-rotation, tehát ha benne hagyod az exif infokat a feltöltött képben, akkor minden felhasználónak beállítás szerint fog megjelenni. lesznek olyanok, akiknek el lesz forgatva és lesznek, akiknek nem.

de ha photoshopban save as... helyett save for web... -et választasz, és ott adod meg a jpg formátumot és quality-t, akkor exif nélkül menti el, és így nem lesz problémád az automatikus forgatással.

(#898) lesaux válasza delta9 (#897) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Azt hiszem, tényleg egyszerűbb lesz a fényképezőgépben kikapcsolni. :)
Csak azt nem értem, hogy eddig vagy működött rendesen, vagy tényleg olyan hülye vagyok, hogy csak a 10 000. expó után vettem észre.

(#899) delta9 válasza lesaux (#898) üzenetére

delta9
(senior tag)

vagy lehet egy harmadik verzió. pl. volt, akinek az volt a problémája, hogy a fényképezőhöz adott alkalmazás belenyúlt az exif-be és különböző grafikus alkalmazások különféle képpen forgatták a képet. ha csak simán intézőben másolta le a gépről a képeket, akkor nem volt ilyen gond...

(#900) ponix válasza Dexter68 (#896) üzenetére

ponix
(fanatikus tag)

na de itt kijelölt egy területet, és feljebb húzta az egész fejet. Az az eszkösz amit te mondassz az összemossa a területeket nem maradna ilyen tisztán meg a fej. És ne feledkezzünk meg a kezelőfelületről sem, ami egyáltalán nem hasonlít a photoshop-hoz.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.