Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop topic (kiemelt téma)

(#7001) BonFire válasza aldebaran (#6999) üzenetére

BonFire
(őstag)

Igen, szoktam nézni a techline pályáztatot. Én csak azért nem vettem részt benne, mert ragaszkodtak, hozzá, hogy vagy én vagy a barátok/család szerepeljen rajta. Mivel én nem vagyok fotogén, család nincs, barátok meg nem biztos, hogy szeretnének ilyenben részt venni, ezért inkább kimaradtam belőle.

Amúgy nem szeretem az ilyen összehasonlításokat, mert objektíven nem lehet megítélni, melyik a legjobb. Nyilván mindenkinek más tetszik Volt szép számmal közöttük profi munka, amelyek között nem tudtam volna dönteni. (Persze gagyi is.) Persze értem én, hogy valakinek meg kell nyerni, de szvsz ilyenkor a zsűri is azt csinálja, hogy bedobja a legjobbak nevét egy kalapba, aztán kihúzza, hogy ki nyert.

Majd nyersz legközelebb.

Eladó Tokaji András fotóművész Fényképezés a szabadban című könyve. Budapest Műszaki Könyvkiadó, 1977. 200 oldal, ragasztott, kiváló állapotban. Ár megegyezés szerint. http://tinyurl.com/c4tabfl 33 perce · Tetszik

(#7002) BonFire válasza vagamo (#7000) üzenetére

BonFire
(őstag)

Ilyen összeomlás két esetben lehetséges.

• túl nagy memória és processzorhasználat kifagyaszthatja. Ez az opció kilőve, hiszen még meg sem tudtad nyitni.

• még telepítéskor sérült valami, vagy ha régebben nem jelentkezett, akkor meg lett változtatva valami a rendszerben. Ezért összeomlik.

Szvsz deaktiválás, majd uninstall. CCleanerrel pucolás. Registry bejegyzések eltávolítása egyesével kézzel.

A gép újraindítása és új telepítés.

Próbáld meg végigjátszani. Sokáig el fog tartani.

[ Szerkesztve ]

Eladó Tokaji András fotóművész Fényképezés a szabadban című könyve. Budapest Műszaki Könyvkiadó, 1977. 200 oldal, ragasztott, kiváló állapotban. Ár megegyezés szerint. http://tinyurl.com/c4tabfl 33 perce · Tetszik

(#7003) vagamo válasza BonFire (#7002) üzenetére

vagamo
(őstag)

Köszi! Tudom!

Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S

(#7004) Olcsi

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Hatalmas kérésem lenne felétek:

Valaki ebből ki tudna hozni egy mintát, amiről tudnának ilyen mintázatú pólót nyomni? Sürgős lenne, valahogy meghálálom! Köszönöm előre is!

Szerk: a 6. sorból kellene a tetris-es! Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#7005) Met válasza Olcsi (#7004) üzenetére

Met
(őstag)

Így jó?
[link]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#7006) aldebaran válasza BonFire (#7002) üzenetére

aldebaran
(senior tag)

szerintem elég egy your uninstaller és hamar kész a registry tisztításával együtt.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél." http://aldebaran.500px.com

(#7007) Dexter68 válasza aldebaran (#7006) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Próbáld ki és csodálkozz. Takarít ugyan, de nem pucol tisztára.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#7008) BonFire válasza aldebaran (#7006) üzenetére

BonFire
(őstag)

Nincs olyan uninstaller, ami teljesen kipucolná a registryt! Próbáld meg bármelyikkel, aztán kézzel keress rá a registryben Ctrl+F-fel a program nevére. Meg fogsz lepődni, mennyi van még benne.

Én a múltkoriban az 1.1.2-es VLC helyett akartam visszatenni az 1.1.1-est, mert az új bugos. Csak simán uninstall, majd CCleaner, és felraktam a régebbit. És a régebbi is elkezdte ugyanazokat a hibákat generálni. Ekkor letakarítottam azt is (+CCleaner), majd nekiálltam a "VLC" bejegyzésre vadászni a registryben. Ha nem volt benne még 500, akkor egy sem!

A fél napom ráment, mire az összeset kiszedegettem. És ez csak egy kis incifinci médialejátszó volt, nem Photoshop, ami nagyságrendekkel azért bonyolultabb program.

(#7009) BonFire válasza Met (#7005) üzenetére

BonFire
(őstag)

Hogy csináltad abból az összegyűrődött kis felbontású képből? :D Tán újrarajzoltad Illustratorban?

(#7010) Olcsi válasza Met (#7005) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos nem tudom megnézni, otthon jelenleg nincs net, a telefon meg ezt a fajltípust nem tudja megnyitni! Köszönöm a gyors reakciót, amint meg tudom nézni, visszajelzek... :)

(#7011) Met válasza BonFire (#7009) üzenetére

Met
(őstag)

Persze:)

(#7012) BonFire válasza Olcsi (#7010) üzenetére

BonFire
(őstag)

Ejnye, az a rissz-rossz telefon! :D Pedig, gondolom, Met azért csinálta pont PDF-be, hogy neked már ne kelljen konvertálni, ha nyomdába küldöd. No, átmentettem neked PNG-be, hogy meg tudd nézni a telefonon is. Remélem azt megnyitja.

Katt!

(Bár a vektoros állomány a legjobb mindenképpen.)

[ Szerkesztve ]

(#7013) Olcsi válasza BonFire (#7012) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Hű,nem vagyok én hozzaszokva ehhez a nagy segítőkészséghez!:)Köszönöm, szerintem tökéletes lesz, remélem tudnak vele kezdeni valamit. Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalat?
Szoval ez is teljesen tökéletes lesz, és nem akarok én telhetetlennek tűnni...esetleg valahogy ugy meg lehet szerkeszteni ezt a képet ugy,hogy közepén ugyanilyen négyzetekből legyen egy niti felirat? És körülötte meg potyognak a kockak... :)Nyugodtan mondjátok, hogy anyámat!:)Páromnak készülne egyébként névnapjara, tehat nemes cél érdekében tennétek!:)Ezer köszönet!

(#7014) BonFire válasza Olcsi (#7013) üzenetére

BonFire
(őstag)

Mindent lehet, kérdés, hogy mikorra kéne? Ha ráér 1-2 napot, akkor szó lehet róla. Nem nagy vasziszdasz egy jó Illustratorosnak, sajnos én nem vagyok gyakorlott benne, úgyhogy nekem sok időbe telik, de vannak nálam jobbak is benne, ők biztosan hamarabb meg tudják csinálni.

(#7015) Met válasza Olcsi (#7013) üzenetére

Met
(őstag)

este/délután megcsinálom

(#7016) Olcsi válasza BonFire (#7014) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Egyaltalan nem sürgős, sőt csak akkor ha valakinek épp van egy kis fölös ideje... Még csak profizmus sem kell!:)

(#7017) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hogyan lehetne egy ferde dolgot kiegyenesíteni úgy hogy az erdeti vastagsága megmaradjon? Próbáltam warp liguify-vel de macerás

(#7018) Met válasza ToBeY (#7017) üzenetére

Met
(őstag)

micsi :F
képet

(#7019) ToBeY válasza Met (#7018) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nincs konkért kép álltalánoságban kérdeztem.
Pl van egy ferde faág vagy fa Ha ezt elkezdem kiegyenesíteni valahol (vagy mindenhol) vékonyabb lesz.

(#7020) Met válasza ToBeY (#7019) üzenetére

Met
(őstag)

Kivágod és Ctrl+T, de látszani fog gondolom ha úgy esik rá a fény

(#7021) Met válasza Olcsi (#7016) üzenetére

Met
(őstag)

Kész, a lentebbi linkről töltheted

(#7022) BonFire válasza aldebaran (#6994) üzenetére

BonFire
(őstag)

Há-há! Még csak most nézegetem a linket, amit adtál. Ugyan Photoshop tutorialok van ráírva, de beleválasztottam egy tutorialba, és valami nagyon nem stimmelt, amíg el nem jutottam a feléig, szóval félig már megcsináltam, amikor látom ám, hogy Pathfinder van benne! :DD Szóval ez Illustrator volt. Nézem visszafelé a képet, hát ott a Live Trace is, meg minden. Jó. Én meg félig megcsináltam Photshoppal, mielőtt feltűnt volna.

(#7023) Met válasza BonFire (#7022) üzenetére

Met
(őstag)

:DDD

(#7024) Olcsi válasza Met (#7021) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm a gyors segitséget, remek lett! :)

(#7025) Met válasza Olcsi (#7024) üzenetére

Met
(őstag)

nm :)

(#7026) Psychonaut

Psychonaut
(PH! addikt)

Megoldottam.

[ Szerkesztve ]

(#7027) Met válasza Psychonaut (#7026) üzenetére

Met
(őstag)

Neked is nm :DDD

(#7028) aldebaran válasza BonFire (#7022) üzenetére

aldebaran
(senior tag)

De annál oda van írva, hogy Gig Poster Design (Uses Photoshop and Illustrator)

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél." http://aldebaran.500px.com

(#7029) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Sziasztok!

Egy gyors kérdés:

Lehet Adobe Bridge CS5-ben a mappák kicsi sárga ikonjai helyett valami nagyobbat beállítani? Ez így nagyon zavaró, hogy 4 cm-enként van egy kis ikon, ha nagyobbra veszem a méretet.

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#7030) Met válasza Gordiann (#7029) üzenetére

Met
(őstag)

Én nem találtam de nem is zavar :)

(#7031) BonFire válasza Gordiann (#7029) üzenetére

BonFire
(őstag)

A CS4-ben tutira nincs. Az előnézeti képek nagyságát az alsó csúszkával lehet szabályozni, de a mappák ugyanakkorák maradnak.

Nekem mondjuk nem hiányzik, sosem használom ugyanis a Bridge-et. Csak nem lehet nélküle feltelepíteni a Ps-t, azért van fent.

(#7032) Dluinet válasza BonFire (#7031) üzenetére

Dluinet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hiányzik neked, mert nincs fényképezőgéped. :U

Semmi ok a nyugalomra, mindenki őrizze meg a pánikot!!!

(#7033) Met válasza BonFire (#7031) üzenetére

Met
(őstag)

Pedig hasznos ha olyan képek között akarsz böngészni ami kicsiben (intéző bélyegkép) nem látszik. Vagy a win képmegjelenítője nem támogatja.

Most az egyéb programokról ne beszéljünk :) pl Irfanview

(#7034) Psychonaut

Psychonaut
(PH! addikt)

Na, itt az újabb kérdés mára, ebbe beletört a virtuális bicskám. Adott ez a .PSD, amibe én természetesen egyéni borítókat raknék.
Megnyitottam a PSD-t, megtaláltam, hogy hol kell "belerakni" a képet (tehát melyik layerek közé). Amit sehol nem láttam, az az, hogy mekkora, illetve hogy hogy van lekerekítve a borítókép. Arra gondoltam, hogy valahogy biztosan ki lehet jelölni a borítót (körvonal), amit aztán rárakhatnék a saját borítóképemre, és az alapján vágnám körbe (így az alap és a saját képem pontosan egyforma méretű és saroklevágású lenne, és csak be kellene illesztenem).

Ebben kérnék segítséget.

Ja, igen, meg még valami, a négy kis fül négy külön layeren van, azt egységesíthetné valaki (elmondani is jó, hogy hogy kell).

Köszi mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#7035) Met válasza Psychonaut (#7034) üzenetére

Met
(őstag)

Nem egészen értem, hogy mit nem tudsz, de hátha jól gondolom.
Szóval én úgy cseréltem ki a borítót, hogy placeltem azt a képet amit a borítóra szántam, rasterizáltam, az új kép rétegét levittem a main box réteg alá, nyomtam egy ctrl+t-t és oda vittem a borító helyére, beállítottam a méretet, hogy annyi látszódjon belőle amennyit szeretnék, nyomtam egy entert, lenyomtam a ctrl billt-t és rákattintottam az inner box rétegen a fehér képet tartalmazó (jobb oldali) kis képre, így kijelöli a borító keretét, nyomtam egy Ctrl+Shift+I-t, hogy megfordítsam a kijelölést (a borítón kivül minden ki lesz jelölve a képen) rákattintottam az új kép rétegére és nyomtam egy Delete gombot, hogy a borítón kívül mindent töröljön.

Rétegek egyesítése: Ctrl-t nyomva végig kattintgatod a thing rétegeket a thingre kattintva majd jobb klikk és merge layers

(#7036) BonFire válasza Dluinet (#7032) üzenetére

BonFire
(őstag)

Honnan tudtad, hogy nincs? :DDD Tényleg nincs egyébként. Én vagyok az egyetlen, aki nem nagyon érintett meg a mindent-meg-köll-örökíteni-legott-fíling valahogy.

Persze szívesen fotóznék én is néha, viszont ki nem állhatom a kompaktokat. Minimum egy tükörreflexes digitális gépre tartanék igényt, amelyen a zársebességtől kezdve az élességen át mindent kézzel tudok beállítani, ugyanis én még gyerekkoromban olyanon tanultam fényképezni, és nem szeretek az automatikára hagyatkozni. Éppen ezért kompakt gépért nem vagyok hajlandó egy fillért sem adni, az igényesebbre meg nem telik.

Persze, ha lenne egy olyan gépem, ami megfelel a fent leírtaknak, akkor hamar lenne igény egy normális, derítős vakura, egy-két plusz objektívra, makró- és telefotózáshoz, vagy egy nagy látószögűre mondjuk, ami megint aranyáron van.

Ha lenne ilyen cuccom, talán gyakrabban is kimozdulnék a házból, mint félévente egyszer, ha orvosi vizitre utazom, mert egyébként nincs miért elhagyjam a lakást. Talán, ha lenne gépem, kijárnék és fotóznék. De nincs gép, így maradok a 4 fal között továbbra is. És fórumozgatok (többek között...).

[ Szerkesztve ]

(#7037) BonFire válasza Psychonaut (#7034) üzenetére

BonFire
(őstag)

Xar ez az közös avatarosdi, hirtelen azt hittem, ViZion kér segítséget, a nevet csak azután olvastam...

Nem találom ezt a psd fájlt, azonban látatlanban megmondhatom, hogy ha van egy kép a fájlban, amelynek le vannak kerekítve a sarkai, akkor azt vágómaszknak használva, beletenném a saját képemet, oszt csókolom. Tutira ugyanolyan kerek lenne a sarka, mint az eredetinek, hiszen azt használnám konténernek.

(#7038) BonFire válasza BonFire (#7037) üzenetére

BonFire
(őstag)

Á, sajnos már nem tudom továbbszerkeszteni a kommentet, tehát írok újat.

Szóval: az ominózus fájlban sincsenek a borítóképek sarkai lekerekítve, csak a tok sarka. Azt meg vektoros eszközzel hozta létre. Amire neked szükséged van, az az Inner box. Ennek a maszkjának a képére kell kattintani a Ctrl lenyomása mellet, és kijelöli. Innentől a kijelölésből már csinálhatsz pathot is, meg új rétegen kitöltve csinálhatsz vágómaszkot is, ahogy jobban tetszik, és beletehetsz akármilyen képet.

(#7039) Psychonaut válasza Met (#7035) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)

Na, köszi szépen, kicsit másképpen ugyan, de megoldottam (kikapcsoltam minden réteget kivéve az alap borítót, körbevágtam, elmentettem új képként, így már megvolt a mérete, és csak át kellett méretezni és beilleszteni a saját képemet a helyére.

Szóval megvan a kész kép, már csak körbe kellene vágni a kellő részt (DVD tok), és új képként elmenteni. Ezt hogyan kell?

SZERK: nagyon köszi srácok a segítőkészséget, de nagyon kezdő vagyok PS témában (=most használom először). Szóval ennek megfelelően adagolni az infókat. :D

[ Szerkesztve ]

(#7040) Psychonaut válasza Psychonaut (#7039) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)

Megoldva. :))

(#7041) BonFire válasza Psychonaut (#7039) üzenetére

BonFire
(őstag)

Szóval megvan a kész kép, már csak körbe kellene vágni a kellő részt (DVD tok), és új képként elmenteni. Ezt hogyan kell? — a kellő rész rétegének bélyegképére kattintasz (a Layer palettádon) a CTRL lenyomása mellett, ezáltal a réteg tartalma kijelölődik. Ezután adsz neki egy Image–►Crop parancsot, amivel körbevágja pixelnyi pontossággal a kijelölés mentén. Ezután a fájlt vagy Photoshop munkafájlként (PSD) vagy egy képként mentheted. Előbbi esetben a File–►Save As... menüpontjával automatikusan a PSD-t ajánlja fel. Adsz neki egy szimpatikus nevet és mented.

Egész képként való mentéshez a File–►Save as for Web & Devices... menüpontot használva választhatsz GIF, PNG 8 illetve 24 bites változat, illetve JPEG között. Mindegyik fajtánál más tömörítési beállítások vannak. Amint megváltoztatsz egy paramétert, rögtön láthatod is az előnézeti képernyőn, milyen lesz végül, vagy alul a Preview gombra kattintva megmutatja a böngészőben még mentés előtt, hogy hogy fog mutatni az elmentett kép.

Remélem, elég szájbarágós volt. :D

..nagyon kezdő vagyok PS témában (=most használom először). Szóval ennek megfelelően adagolni az infókat. — azért adtam linket is a mondanivaló mellé, mert a cikket olvasva megtudhatod, mi az a vágómaszk. (Bár e pillanatban éppen karbantartás folyik a blog.hu-n, úgyhogy most nem tudod elolvasni, de reméljük reggelig ráér...)

[ Szerkesztve ]

(#7042) Dexter68 válasza BonFire (#7031) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

A Bridge pedig egy hasznos találmány. Preview-t ad minden fontos fájlról beleértve az indd-t is. Kiválaszthatod, hogy melyik programmal nyitod meg függetlenül attól, hogy a win-be mi van beállítva. A Bridge-ben beállított színprofil automatikusan beállítódik az összes Adobe programban. CS3-mas Bridge tudott Indesign-contact-sheetet is (ezt nem tudom, miért szüntették meg, majd biztos nagy büszkén visszateszik bele).

Fényképezőgéped meg lesz majd, ha lesznek gyerekeid. Addig nem is fontos igazán, hacsak nem vagy fotós :DDD

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#7043) Psychonaut válasza BonFire (#7041) üzenetére

Psychonaut
(PH! addikt)

Kösz szépen a szájbarágós tutorialt, tökéletes lett. :R

azért adtam linket is a mondanivaló mellé
Azt még nem láttam, mikor írtam a hsz-t, mert elkezdtem írni vagy fél órával azelőtt, mielőtt elküldtem volna (csak közben próbálkoztam). :))

(#7044) BonFire válasza Dexter68 (#7042) üzenetére

BonFire
(őstag)

Nekem nem lesznek gyerekeim. Sem türelmem, sem kedvem, sem partnerem nincs hozzájuk. És igazából nincs is szükségem egy asszonyra, aki itten károgna nekem, hogy mikor keljek és feküdjek, meg veszekednénk, hogy csak a hátamat látja állandóan, mert a gép előtt ülök.

Anyám ugyanígy él le egy életet apámmal, mert neki meg az elektronika volt a hobbija, és a pecujában állandóan forrasztott, vagy nyáklapot pancsolt, úgyhogy anyám 30 éven át csak a fél oldalát látta. Azt sem tudta apám, hogy hány éves vagyok, és azt sem, amikor elballagtam. Fingja nem volt róla.

Én nem akarom ugyanezt eljátszani egy nővel, mert az én képemre ez nem férne fel. Akkor inkább maradok önkéntes cölibátusban, de azt csinálom, ami jólesik, és annyit és akkor, amennyit és amikor jólesik. Mindenkinek jobb így.

(#7045) Olcsi

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Tök sötét kérdés: lightroom-ot próbálgatnám, és sikerült is elővarázsolnom a képeket, de ahogy látom csak ún. catalog-ként kezeli őket. Emellett amikor megnyitom a képek mappát, átszkenneli mind a 9gigát, ami kicsit sok időbe telik. Érdemes mindegyik képet egy "catalog"-ba helyezni, vagy külön-külön kellene rendezni? Hogyan kezdhetnék neki? Ez a catalog dolog nekem most kicsit sötét...
Köszönöm előre is a segítséget!

(#7046) Olcsi válasza Olcsi (#7045) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Saját hülye kérdésemre a válasz: [link]

(#7047) BonFire válasza Olcsi (#7046) üzenetére

BonFire
(őstag)

Csak nem felkapcsolta rád valaki a lámpát a sötétkamrában...? :DDD

(#7048) Dexter68 válasza Olcsi (#7045) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Ajánlom figyelmedbe Hal barátom Lightroom távoktatását. Nekem bejött. :)

(#7049) Olcsi válasza Dexter68 (#7048) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Hátööö...jónak tűnik, de momentán nincs rá ennyi fölös pénzem sajna. :) Inkább megpróbálom elsajátítani magam ezt a tudományt. Köszi azért! :K

(#7050) Elar

Elar
(fanatikus tag)

Sziasztok

Kérlek segítsetek abban, h miként tudok keretet csinálni a fényképek köré???
Ilyeneket szeretnék:
[link]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.