Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bmwk1200s

    őstag

    válasz viktorhmv #25833 üzenetére

    Szia!

    Sajnos az Apple egy ideje már nem tesz 4 magos processzort a Mac Minibe. A 2012-late (ez volt az utolsó 4 magos) Mini egy kis erőmű, valamivel 10.000 feletti geekbench eredménye van. Ez még bővíthető RAM-mal, de a grafikus egysége már elég régi. Kérdés, hogy az integrált GPU teljesítménye fontos e neked.

    Az újabb Mini is réginek számít, hisz 2014-late a legújabb. Ebben már csak kétmagos proci van, de fejlettebb az integrált GPU, persze ettől sem kell csodát várni. Ez a gép integrált RAM-mal érhető el, tehát ezt vásárlás során el kell dönteni, mert később nem bővíthető. Az erősebb (nem i7 CTO) 2,8Ghz verzió 6500 körüli geekbench értéket kap a teszten. Nekem is ez a modell van 8GB RAM-mal, 1TB Fusion Drive-val.

    Nem tudjuk, hogy az Apple fogja e még frissíteni a modellt. Lehet, hogy az új iMac-ekkel jön majd új mini is, de nem biztos. Nem egyszerű a döntés, de annyit mondhatok, hogy az általam használt gép is elég arra, amiket felsoroltál. Bizonyíték erre grafikus párom, aki napi szinten használja és még nem fogyott el neki a hardvererő :)
    Persze kérdés, hogy milyen feladatokkal akarod terhelni... ha van mód érdemes lenne személyesen kipróbálni egyet.

    Ha találsz egy 2012es i7es, SSD-s gépet jó áron, érdemes lehet elgondolkodni rajta. Ezen viszont nem lesz már garancia.
    Az újabb gép gyengébb lesz, de lesz rajta garancia és kérhető Fusion Drive-val.

    (A Geekbench pontszámok a multi-core eredmények)

    Semmit sem írok alá!

Új hozzászólás Aktív témák