Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) Deluxe00 válasza KMan (#2000) üzenetére

Deluxe00
(senior tag)

Valszeg pénteken fogom őket megnézni Apple Store-ban! Akkor utazok fel!
Augusztus legvégén már sztem egy Meromos MBP-ról irkálok :DDD :B

(#2002) KMan válasza Deluxe00 (#2001) üzenetére

KMan
(őstag)

ugy legyen.. :U :D

Csak a balekok alszanak „Mindennek, aminek nekifogunk, célja a VÁLTS_ – és mindent, amin VÁLToztatunk_, jobbá és a Nissanra jellemzőbbé teszünk” – Carlos Ghosn [SAS]

(#2003) Deluxe00

Deluxe00
(senior tag)

Mondjuk bosszantó, hogy egyre inkább gyengül a forint, bár azért igy is sokat nyerek azon, hogy USA-ban veszem..
Azért elég sok hátránya van annak ha az ember ebben a országban él :D

(#2004) Deluxe00

Deluxe00
(senior tag)

Na csajok :DDD
Kipróbáltam őket! Megyek be...Macbook Pro-t prószálgatom...mondom a srácnak ez a 17 colos ugye?! Azt mondja nem ez a 15,4-es....számomra a kérdés itt eldőlt:D A 15,4-es bőőőőőőőőőven jóóóóó!! 17-est nem láttam, de ez az ami még kényelmesen hordozható biztosan! Hát maga a gép csodálatos....A glossy kijelző az brutális! Mint vmi Sony Bravia komolyan:D Ezzel számomra eldőlt, hogy nekem a lehető legjobb 15,4-es Macbook Pro lesz!
Xp-t is néztem rajta, de egy kis MAC OS X játszadozás után számomra gyomorforgató volt!
Macbookok szintén aranyos kis gépezetek, azokat bátran ajánlom akárkinek aki nem akar játszani XP-n semennyit sem!

(#2005) Deluxe00

Deluxe00
(senior tag)

Na kiprobáltam a 17es MBP-t is! Nincs az az Isten, hogy én azt hordoznám bárhova is:D
Amúgy nagyon jó az is, de sokkal jobban járok egy 15össel! Augusztus 7-11 van WWDC. Ott lesz pár ujitás, azt még megvárom aztá kapásbol megrendelem!:)

(#2006) Thx1138Hu

Thx1138Hu
(tag)

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban hogy hogyan tudok lejátszani divx filmetket OS X alatt? Mac alatt is van kódek pack, vagy csak valamilyen lejátszó kell hozzá?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Its always a pleasure to meet a Jedi

(#2007) Alex91 válasza Thx1138Hu (#2006) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, divx-es oldalrol divx kodek letoltes, azt QT lejatsza. Vagy VLC, MPlayer (PPC-re inkabb.)

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#2008) Vangelis

Vangelis
(PH! kedvence)

Valki próbálta már a Tiger X86 os verzöönt intelen? Én próbáltam feltolni, a win mellé de nem igazán sikerült mondjuk n3m is csináltam még soha:D

(#2009) tiv83us

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Itt a wireless Mighty Mouse. [link]
Valakinek van mar? Tapasztalatok? Sokkal nehezebb mint a wired?
Ilyet szandekszok venni majd a MacBookPro-hoz, total wireless-be akarok menni :)

Hold the line!

(#2010) Deluxe00 válasza tiv83us (#2009) üzenetére

Deluxe00
(senior tag)

Detto mint én! Még veszek hozzá Airport Expresst is! Most már kibirom a Meromig! Most szerencsére erösödött a ft is, remélem még fog, és akkor sokat spórolok az USA féle purchase-el:)
Amúgy amint lehet kiprobálom az egeret...aztá jelentek

(#2011) tiv83us válasza Deluxe00 (#2010) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mihez veszel Airport Expresst? :)

Hold the line!

(#2012) Deluxe00 válasza tiv83us (#2011) üzenetére

Deluxe00
(senior tag)

Hát Macbook Pro-hoz amit veszek majd! Meromra várok most :U
a legnagyobb 7200-es vinyó lesz benne meg 2 gb ram...és mivel vezeték nélkül akarom használni, ezért veszek AE-t! Meg a mighty mouse BT-t!

(#2013) tiv83us válasza Deluxe00 (#2012) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Minek ahhoz AE, mikor bluetooth-on keresztul mind az eger mind a bill tokeletesen mukodik? Amugy az AE alapban a gepben van, de az tulajdonkeppen a mac Wi-Fi.
Szal nem ertem :)

Hold the line!

(#2014) Deluxe00 válasza tiv83us (#2013) üzenetére

Deluxe00
(senior tag)

Wireless Internet mond valamit? AE-nek köze nincs a bluetooth-hoz!:)

(#2015) Deluxe00 válasza tiv83us (#2013) üzenetére

Deluxe00
(senior tag)

A gép az AE kompatibilis, de annak kihasználáshoz kell egy eszköz! Ez az Airport Express
[link]

(#2016) tiv83us

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Apple-ek megint nem birnak magukkal :O [link]

Mar csak a k*rva meronos MBP-t dobnak piacra :P

Hold the line!

(#2017) pisti666

pisti666
(fanatikus tag)

nem tudom minek csinálják ezt az átlag ember ugyse tudja megfizetni meg kihasználni se azt a gépet :))

.A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...Az emberek ostobák [Elfen Lied] és Az ostobaságot csak a halál gyógyítja [Cowboy Bebop] mert A hülyeségre nincs orvosság [Ninja Scroll]

(#2018) tiv83us válasza pisti666 (#2017) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''nem tudom minek csinálják ezt az átlag ember ugyse tudja megfizetni...''

Dehogynem. Csak nem Magyarorszagon :)

ui: Mar ha az ''atlag ember'' alatt, atlagos jovedelemmel rendelkezo embert ertesz.

Hold the line!

(#2019) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Nekem 17es imac van. Amióta mac-em van, nem kell 2-3 havonta újrahuzogatnom a gépen az os-t és nem idegesít sok minden. Ami kicsit még szokatlan - így másfél év után is - az a total commander egynémely funkciójának hiánya és a finder hiányosságai. Minden más szép és jó. Igaz, hogy drága, de nekem megérte.

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#2020) k3l3r0n válasza Deluxe00 (#2015) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

A gépekben van AP, ami az AirPort. Az AE igazából egy egyszerűbb ADSL-LAN-WLAN kütyü. Inkább vmi US Robotics WLAN routert ajánlok, olcsóbb, mint az AE. Net megy mindenhogy, elég egyszerű beállítani BT-re, WLAN-ra, LAN-ra és ADSL-re is.

(#2021) BigBadPlaYeR

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Üdv mindenkinek!

Lehet, hogy nem ez a legalkalkmasabb topic, de jobbat nem sikerült találnom a kérdésre:
Gondolkodok, hogy váltsak MAC-re (összekuporgatott pénzemen vennék egy MacBook-ot az egyetemi éveimre) és arra lennék kíváncsi, hogy hogyan boldogul az ember a Mac OC X-el ebben a Micro$oft uralta világban? A doc és xls formátumokkal nincs gond úgy tudom, van MS office átirat mac-re úgy hallottam. De mi van a sok IE-re optimalizált honlappal, java-val meg miegymással? multimédiával, codecekkel? Biztos hülye kérdések, de nem nagyon van rálátásom ilyen téren a témára sajnos Szóval a kérdés még egyszer tömören: A Mac-el el lehet-e boldogulni windowsos közegekben (akár hálózatban), vagy inkább csak egyéni felhasználásra, munkára alkalmas?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Sony Vegas FAQ és a videózás alapjai: http://bigbadplayerfaq.atw.hu/ ----------- "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2022) tiv83us válasza BigBadPlaYeR (#2021) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A .doc es az .xls formatumokat az OS/X csuklobol kezeli, nincs veluk gond.
Bar en Mac-en is FireFox-ot hasznalok, de amig Safarit hasznaltam, addig sem volt gond, mindegyik honlapot gond nelkul behozta.
Gyonyoruen el lehet boldogulni mindennel Mac-en is, megvan mindenre a megfelelo alkalmazas.
Megvannak a megfelelo Codec-ek es a pc-kel valo halozatba csatlakozas sem egy esztveszejtoen bonyolult muvelet. De a lenyeg, hogy az OS/X-nek az az egyik nagy varazsa, hogy alapbol tud szinte mindent, nem kell sokat pocsolni kiegeszito programokkal.
Ha eleinte meg nem is nagyon vagy tajekozott, hogy mi-hol-merre, addig is ajanlom hogy vegigolvasd ezt a topikot es nezz fel a beszeljukmac.com-ra, ott mindenrol talalsz bovebb infot. [link]
Tovabba nincs mitol felned, mivel miota inteles procikkal jonnek a Mac-ek, bootcamp segitsegevel barmikor gond nelkul feltolhatsz Windows XP-t is a notidra. /Bar en ezt bunnek tekintek, egyedul jatek eseten alkalmazom :D/.
Sok sikert es jo olvasgatast!

Hold the line!

(#2023) BigBadPlaYeR válasza tiv83us (#2022) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Köszönöm a részletes és kifejtő választ!

Azóta már feliratkoztam a Starking-on a macmail levelezőlistára is, de ezt is mindenképpen átolvasgatom! De most már gyakorlatilag elszállt minden kételyem :)
Mac-re én se tennék win-t, remélem nem is lesz szükség rá ;)

Köszönöm mégegyszer a választ! :R

Ja, még valami: a widescreen-el mennyire más dolgozni? Pl. szövegetszerkeszteni, neten böngészni?

[Szerkesztve]

Sony Vegas FAQ és a videózás alapjai: http://bigbadplayerfaq.atw.hu/ ----------- "Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2024) jugeen válasza BigBadPlaYeR (#2023) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

Ha esetleg valaminek a hiányát éreznéd egy alma esetében, akkor feltelepíted a Paralells Desktop-ot (Virtual PC nem megy inteles almán) és ott megoldasz mindent Winfos környezetben. Widescreen rulez! :) Vegyél almát nyugodtan. Nem fogod megbánni! :))

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#2025) BigBadPlaYeR válasza jugeen (#2024) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Inteles MacBook-ot akarok majd venni, úgyhogy ez a Paralells Desktop akkor kilőve. De ha vmi nagyon nem megy, akkor ráteszem a win-t (legvégső esetben csak, természetesen). Attól nem tartok, hogy megbánnám, csak ismeretlen még a téma és egy kicsit bizonytalan vagyok. Bár minnél többet olvasok itt és másutt, egyre kevésbé :)

Köszi a választ!

(#2026) Pacák

Pacák
(senior tag)
LOGOUT blog

A cégnél nagyon nyomul a ''fő számítástechnikus'' kolléga Úr, hogy a hirdetések szerkesztéséhez, tördeléshez használ örgecske G3 és G4 gépeinket cseréljük le PC -re.
Próba céljából beszerzett kölcsönbe egy Fu-Si Celsius V 830 -as munkaállomást. Megkapta tőlünk a programok listáját, amit használni szeretnénk a jövőben.
Rengeteg meglévő QuarkXPress, Photoshop/Freehand eps állományunk van ca. 70000 db, ami visszatérő anyag. Mire számíthatunk az alábbiakon kívül:

- a PC meg se nyitja a doksikat, ha neki nem tetsző karakterek vannak a filenevekben,
- a fontkészletek különbözősége miatt nem minden ékezetes karakter jelenik meg,
- egyenlőre nem tudjuk, hogy a Mac -es szervert hogyan állítsuk be arra, hogy a PC a lássa őt..
- a Quark 3 -as doksiknak úgy néz ki reszeltek, ha 7 -es Quark alatt fogunk tovább dolgozni, szóval lehet újracsinálni mindent

Egyéb? :(

Nuclear launch detected Megszületett Máté, 3100g, 55cm. 2005. IX. 16. 15:42 -kor Megszületett Balázs 3170g, 55cm. 2008. VII. 5. 02.25 -kor:)

(#2027) tiv83us válasza Pacák (#2026) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Talan az oregecske gepeket, nem pc-kre kene lecserelne, hanem ujabbocska mac-ekre, ha gaz van a sebesseggel. Ha sporolni akar, akkor meg...Igy jartatok. :P

Hold the line!

(#2028) isapeti válasza Pacák (#2026) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Szia!

- a fájlnevekkel sztem nemigen lesz gond, hacsak nem használtatok pl. / jelet meg hasonlókat - az nem lesz ínyére.
- fontkészletekkel lesz gond, az tuti - egyrészt gondolom H-s fontokat használtatok a régi gépeken, PC-n ez nemigen elterjedt, hanem a CE, egész máshol vannak a kritikus karakterek... erre van manuális és automatizált megoldás is, elôbbi elég macerás, utóbbi pézbe kerül... de megoldható a dolog. Egyébiránt újabb Macrôl, amin OSX fut és netán OpenType fontok vannak használatban, sokkal egyszerûbb a váltás.
- Mac-es szerver milyen vas?
- 7-es Quark tudtommal nyitja a 3-as állományokat, szal újracsinálásra tán nem lesz szükség... InDesign nem jöhet szóba? Az tutira remekül kezeli a 3-as Quark állományokat! :D Ezt tapasztalatból írom.

Photoshop és Freehand állományokkal semmi gond nem lesz - természetesen leszámítva a korábban emlegetett rendszerszintû fontkérdést.

Egyebet nemtok mondani :)

[Szerkesztve]

"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.

(#2029) Macc válasza Pacák (#2026) üzenetére

Macc
(fanatikus tag)

Hat sajnalom a kollegakat akik ele most PC-t tolnak majd, mert aki mac-hez szokott annak nagyon gaz lesz a PC-n dolgozni. Ami PC-en, foleg grafikai munkaknal gyakran elofordul, az a tunya multitasking, ami itt a cegnel engem is sirba visz. Ez OS X alatt sokkal gyorsabb. A fontok teren sok szivas lehet, pontosabban a kritikus karaktereket tenyleg cserelni kell majd.

A ''fő számítástechnikus'' kolléga Úr fog dolgozni az uj PC-ken? :)

Mac Pro 2*Xeon Quad Core 2.8GHz 8GB + MacBook Pro 15.4" C2D 2.66GHz 4GB

(#2030) Pacák válasza tiv83us (#2027) üzenetére

Pacák
(senior tag)
LOGOUT blog

Amit a mac ellenfeléül jelölt ki - szerintem - nem igazán olcsóbb vas. :D

Dual Opteron munkaállomás a drága. A vassal nem lenne baj, csak az átállás lenne gázos. Túl sok a meglévő munka és így is kevés az időnk. Az lenne a cél -nekünk, akiknek dolgozni kell a leendő gépekkel, - hogy minél kevesebb időt vesztegessünk el a fontvadászattal és egyéb ökörségekkel.

És igen - használunk az állományok nevében / jelet. Miért ne? Nincs olyan bénán megírva a 9 -es rendszer, hogy ne tudná lekezelni...

Nuclear launch detected Megszületett Máté, 3100g, 55cm. 2005. IX. 16. 15:42 -kor Megszületett Balázs 3170g, 55cm. 2008. VII. 5. 02.25 -kor:)

(#2031) isapeti válasza Pacák (#2030) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Tudom, hogy a 9-es lekezeli (én is ezen dolgozom a melóhelyen), ennek ellenére én pl. sosem használtam - meg sztem nem utal egy rendszer bénaságára, hogy kezeli-e vagy sem. Kezeli a Win is, csak másra...

(#2032) jugeen válasza BigBadPlaYeR (#2025) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

pont azért lesz jó a paralells, mert intel-t akarsz venni. :) intelen az fut :)

(#2033) BigBadPlaYeR válasza jugeen (#2032) üzenetére

BigBadPlaYeR
(senior tag)

Igen, közben utánaolvastam. Elvileg ez akkor arra jó, hogy párhuzamosan fusson a Win meg az OS X, ugye?

(#2034) faster

faster
(PH! nagyúr)

Megújult az iMac és a Mac mini termékpaletta:

[link]

(#2035) jugeen válasza BigBadPlaYeR (#2033) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

pontosan! :DD

(#2036) zetorg

zetorg
(senior tag)

tegnap vettem egy mac mini g4-et és lenne pár láma kérdésem :B
most látok elösször mac-et élőben, szal ne kövezzetek meg :)

lehet ezt egyszerű ddr memóriával bővíteni, vagy valami spéci kell hozzá?
USB/IEE külső hdd házból jó bármelyik, vagy kifejezetten mac-es kell?

Ha privit írsz, sírva-könyörögve kérlek írd bele, hogy miröl érdeklődsz! E-mailt ritkán nézek, telefonszám az adataimnál!

(#2037) isapeti válasza zetorg (#2036) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Szasz!

Sima DDR ram jó bele, 333-as vagy 400-as, semmi extra. Külső házból aszongyák firewire a jobb, abból is az Oxford chipes. Van egy szegedi cég, akik árulnak ilyeneket, innét letod tölteni az árlistájukat: [link]

[Szerkesztve]

(#2038) zetorg válasza isapeti (#2037) üzenetére

zetorg
(senior tag)

köszönöm a segítséget!a link nagyon hasznos.

esetleg szedtél már szét ilyet?hogyan kell lepattintani a tetejét?

Ha privit írsz, sírva-könyörögve kérlek írd bele, hogy miröl érdeklődsz! E-mailt ritkán nézek, telefonszám az adataimnál!

(#2039) k3l3r0n válasza zetorg (#2036) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Coolink-et vehetsz, a firewire-s műxik mac-en...
De eddig mind ment nekem.

(#2040) zetorg válasza k3l3r0n (#2039) üzenetére

zetorg
(senior tag)

köszi. :R

találtam leírást, hogy hogyan lehet házilag szétszedni...
hát nem lesz egy egyszerű mutatvány :(
azért ki akar próbálni 1gb rammal, hogy mennyivel gyorsabb.

(#2041) isapeti válasza zetorg (#2040) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Szasz!

1GB RAM nagyon sokat számít, nekem az első dolgom volt, hogy bővítsek. Jómagam oldottam meg a szétszedést otthon :) Én vhol találtam egy videot is a szétszedésről... elég hozzá egy spakni (vagy ha úgy jobban tetszik, spatula). Az összerakása kicsit nekem gázosabb volt, de ha a leírás alapján haladsz, nem lehet baj.

(#2042) zetorg válasza isapeti (#2041) üzenetére

zetorg
(senior tag)

ok, köszi, akkor majd ha lesz pénzem rakok bele :)

amúgy van nekem egy kitöltetlen garipapírom is hozzá :U
ha egy kiskerrel le tudom pecsételtetni, akkor lesz garim, vagy kell számla is?

(#2043) Pacák

Pacák
(senior tag)
LOGOUT blog

Segítség kéne.

Úgy néz ki, hogy MacPro -k lesznek. Eddig rendben lennénk.

Viszont kellene síkágyas szkennert is vásárolni melléjük.
Melyik típusok összevethetőek a jó kis Agfa Snapscan e52 -es szkennereinkkel? Az a nagy bánatunk, hogy az Agfa leállt a szkennergyártással, ezekhez meg úgy néz ki, hogy nincs a Mac OS X alá driver. :(

(#2044) zetorg

zetorg
(senior tag)

tud valaki usb/firewire 5.1 vagy 7.1 hangkártyát elfogadható áron?

(#2045) isapeti válasza zetorg (#2042) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Ezt sajna nemtom, de az a gyanúm, hogy kell számla is...

(#2046) zetorg válasza isapeti (#2045) üzenetére

zetorg
(senior tag)

nahát az nem jó :(
mindegy, remélem nem lesz semmi baja.

(#2047) Pacák válasza Pacák (#2043) üzenetére

Pacák
(senior tag)
LOGOUT blog

Na jó. Magamtól a következőekre jutottam:

- CanoScan 4200F: jó lenne a paraméterei alapján (CCD -s, barátságos az ára), de sajnos nincs hozzá Mac OS X driver - kár... :(

- nagy általánosságban a HP -k: személyes preferenciáim miatt csak akkor, ha töltött fegyvert nyomnak a halántékomhoz.. (ilyen idióta módon megírt, öntörvényű szkennelő szoftvert régen láttam már..)

- UMAX: a régi astra 4400 nekem nagyon bejött, állati termelékenyen lehetett vele dolgozni, csak az újabb típusokról nincs semmilyen infóm, tapasztalatom... :( Valaki?

- Epson Perfection Photo sorozat: a paramétereik alapján bármelyik jó lenne (CCD, ár, MAC OS X támogatás), csak nincs vele tapasztalatom... :( Valaki?

- Agfa: nem gyárt már szkennereket.. a meglévő e52 -eseket lehet ugyan használni Mac OS X alatt, csak némi sebességcsökkenés révén, merthogy emulálni kell Mac OS X alatt a 9-es rendszert nekik... :( :( :( Hüpp... :O

[Szerkesztve]

(#2048) djtopa

djtopa
(újonc)

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, hogy MAC OS rendszer alatt található fontokat hogyan kell WIN XP -re konvertálni? A winXP 0 bájt méretűnek ismeri fel őket. Ez valami hiba, vagy ez normális?
Köszi

Gigabyte P35 DS3, Core2Duo E6600, 8800GTS 512Mb

(#2049) tiv83us

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

2.16GHz or 2.33GHz Intel Core 2 Duo.
[link]
[link]

Azonos aron, ujabb procikkal es dupla annyi rammal.

Hold the line!

(#2050) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

MacPro-n dolgozik valaki? :B

All Black...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.