Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Henryk

    aktív tag

    válasz Highground #2963 üzenetére

    Elfér egymás mellett az alaplapi a hangkarival ettől nem kell aggódni, nekem az alaplapi mellett még 2db hangkártya van a gépben, plusz a Logitech billentyűzet is egy külön USB hangeszköz, meg ott van a VGA HDMI outja is. ;]

    Nem tudom neked milyen 5.1-es Logitech-ed van, nekem Z5500, aminek van ugye optikai bemenete is.

    Spórolós, átmeneti megoldások:

    a verzió:
    Ha van az alaplapodon és a Login digitális csati arra kötöd az 5.1-et, a kavet pedig az analóg jack-re.
    Előnye, hogy a digitális kábel árát leszámítva ingyé van és a digitális jel minősége jobb az alaplapi analógnál, hátrány, hogy az alaplapi digitális kimenet nemigen tud DD Live-ot, szóval DTS/DD film 5.1 kimegy rajta, de játék csak stereoban szólna a Login, és persze a hangminőség a kaven marad olyan amilyen.

    b verzió:
    Hanem tudod/akarod rákötni digitálisan a Logit. 3db jack elosztó, és az alaplapiról megy minden.
    Előnye, hogy a 3 elosztót leszámítva ez sem kerül semmibe, hátránya, hogy mindkét eszközön ugyanaz az alaplapi recsegő fog szólni.

    Rendes megoldások:

    c verzió:
    Ha nincs az alaplapodon digitális, de a Login van, és 5.1-ben akarod használni a Logit játék alatt, akkor veszel egy DD Live-os hangkártyát (Xonar), amire rákötöd digitálisan a Logit, így menni fog vele minden 5.1-ben, az analóg jack-re pedig a kavet.
    Előnye, hogy így mindkét eszköznek jó forrása lesz, és az alaplapi recsegő letiltható. Ha azt is meghagyod, akkor lesz 2 független hangeszközöd, így pl. ha a Login játszol 5.1-ben, közben az alaplapin egy headsettel tudsz dumálni, és nem hallatszódnak ki a hangszórón a csapattársak. Hátránya, hogy nem fogod tudni egyszerre használni a Logit a kave-el, hacsak amíg Logizol át nem dugod alaplapira a kavet.

    d verzió:
    Ha a Logit is analógon jack-el tudod/akarod használni, akkor veszel egy akármilyen hangkártyát, amire rákötöd az egyik cumót, a másikat meg az alaplapira.
    Előnye, hogy egyszerre is fogod tudni használni a Logit és a kavet, hátránya hogy az egyik az alaplapi hangminőséget kapja.

    Én úgy oldottam meg, hogy alaplapi biosban letiltva, ESI Juli@ digitális üres, analógon megy a hifi erősítőbe, Xonar digitális megy a Z5500-ba, Xonar analóg megy a fejes erősítőbe, G510 tartalék.
    Ha Login játszok akkor headsetet bedugom a billentyűzetbe, ha headseten akkor a fejes erősítőbe és a Xonar mikibe, ha nagy fejesen DH-val akkor azt a fejes erősítőbe és webcam mic. Így 2 jack mozgatásával bármilyen kombót el lehet érni igény szerint.

    Picit hosszú lett, nem volt jobb dolgom, de jól jöhet másnak is akinek több "bedugnivalója" van. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák