Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Ceree #25635 üzenetére

    "Minel tobbet olvasok, annal bizobytalanabb vagyok. :-(
    TV-t szeretnek edesanyamnak venni. Keret kb. 130-140e Ft.

    Felhasznalas:
    90% TV, 10% film
    [..]
    Adott parameterek mellett Ti mit javasolnatok? Esetleg masik tipust?"

    A fenti feltételek mellett én kizárólag a Toshiba L7335DG, vagy SHARP LE762 modellek közül választanék.

    Itt leírtam, hogy miért.

    Azóta volt alkalmam többször is, alaposan letesztelni ezeket a készülékeket, a lekülönfélébb helyen kitéve, különböző tartalmakkal, és nem "csak" a gyári beállítások mellett; rászántam az időt, és állítgattam a képet, még a hangot is leteszteltem.

    A véleményem nem változott: a fenti két készülék valamelyikét választanám. Egyszerűen TV adásra nincsen párjuk.

    Árnyalatnyi különbség van közöttük: a Toshiba színvilága kicsit élénkebb, a fényereje jobb, "harsányabb". Számomra emiatt szimpatikusabb.

    A természetes színek kedvelőinek a SHARP lehet szimpatikusabb. Kicsit visszafogottabb, kevésbé dinamikus fényerővel, kevésbé hivalkodó színekkel, de szintén kiváló képminőséggel mind gyengébb minőségű SD, mind jó minőségű HD tartalom esetén.

    Mindkét terméknek nagy piros pont jár a forgatható, masszív talpazatért, amely a SHARP esetében ráadásul aluminiumból készült.

    A SHARP távirányítója bár spártaian egyszerű, a kezelés kényelmét illetően közel áll az etalonhoz. A menüje is hasonlóan konzervatív; aki nem ért a televíziókhoz, az is percek alatt megtalál benne mindent.

    Szerk.: "Normális magyarországi forrásként" a Media Markt szolgál. Én ott teszteltem a készülékeket.

    Egyébként, ha ezek közül választasz, nem árt sietni, mert 1-2 éves modellekről van szó, és a Toshiba eladta már a TV-s üzletágát, a SHARP pedig kivonul az európai piacról.

    Jellemzően ezért az utolsó darabok találhatóak meg a boltokban (az Euronic forgalmaz még nagyobb választékban Toshiba készülékeket). Ennek köszönhetően viszont eléggé baráti árakon.

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák