Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proof88

    addikt

    Hello,

    én novemberben kezdtem nézegetni hangfalakat, mert még mindig a 2000-es évek elején kényszerből vásárolt Genius SP-G16 egyutas sztereó szettet használtam, amik persze még mindig kifogástalanul működnek, viszont az általuk keltett hang minőségével már régóta elégedetlen vagyok.
    Olvasgattam a topikot, és az alapján arra jöttem rá, hogy nekem nem kell 2.1, hanem inkább kétutas 2.0. Mivel az eredeti 2.0-mnak 3"-es hangszórói vannak, felháborítónak tartottam hogy a 20 rongy körüli 2.1-es rendszerekhez is csak 2-3" körüli hangszórókat raknak a szatelitekbe! Illetve mondtátok is, hogy zenéhez főleg kerüljem a 2.1-et.
    Mivel korlátozott a hely a szobámban, főleg az asztal környékén, a tervem az volt hogy fadobozos, 4"-es hangszórókkal és csipogókkal (twitter) ellátott sztereó szettet veszek.
    Úgy éreztem, hogy a szobámba reális választás lenne valamelyik a kettő közül (25 körül kaphatóak):
    Mode Com 2.0 MC-SHF56(U): 2x(4"+1");
    Mode Com 2.1 MC-MHF60U: 2x(3"+1.5") és 5.25".

    Ami mégis megtetszett a 2.1-es rendszerben, hogy a 3"-es hangszórók mellé van 1-1 csipogó is, ehhez a fadoboz, és a mélynyomó által a szatelitek "tehermentesítése" már tutira érezhető minőségi ugrás lett volna az eredeti szettemhez képest. Úgy éreztem ezzel tuti nem lesz béna magas hangok sem. Viszont továbbra is motoszkált a fejemben, hogy biztos jó lesz a 2.1 zenére? Hiszen többet hallgatok zenét, mint játszok. Az említett 2 mode com-ot baromira meghallgattam volna élőben, hiszen azonos gyártó, azonos árkategóriájú 2.0 és 2.1-es szettjéről van szó ... vajon milyen lehet a különbség élőben? Mai napig foglalkoztat a kérdés.

    Viszont miután átnéztem a bolti lehetőségeket, gyorsan átfutottam a hardveraprót, és találtam Edifier R1900 TII-t, 25-ért! Igaz gari nem volt rá, de úgy gondoltam hogy ezt a lehetőséget meg kell próbálnom! Pedig még a mérete sem jó, túl nagy hiszen 5"-es hangszórók vannak a twitterek alatt. Mindenesetre baromi jól szól! És igen, sajnos overkill az én szobámba! Alig férnek el, és gép előtt ülve a Windows-ban 40-60% hangerő bőven elég, miközben a hangszórón feléig sincs elcsavarva a poti! A mélyek is élvezhetőek, pedig a bass poti kb 40%-ra van csak csavarva. Azért nem csavarom többre, mert megtapasztaltam hogy ahol kell a mély, ott már így is kijön! Aki olyan mélyeket rakott bele a zenébe, az már ezen a szinten is kijön szerintem! Ahol nincs, oda meg nem akarom mesterségesen "beleerőltetni", pedig szeretem a jó mély hangokat. :)
    Viszont ezen tapasztalatok alapján simán elég lenne nekem a kistestvére is, az R1600 TIII, abban csak 4"-es hangszórók vannak a twitterek alatt. Továbbá, a reflex nyílásai elöl vannak. Az R1900-nak hátul vannak a nyílások és nem tudom rendesen elhelyezni őket, nagyon közel vannak a falhoz. Viszont a kistestvére is elég méretes, megnéztem és szélességben csak 1 centit nyernék, miközben mélységben nem is nyernék abszolút semmit. De legalább kevésbé lenne overkill a szobámba.

    Igazából csak ez a hozzászólás, csak mint hangosan gondolkodás céljából jött létre. És ajánlom az R1900-at mindenkinek, aki tud szerezni. Ja nagyon fontos, hogy egyáltalán nem búgnak bekapcsolt állapotban! Ez nekem azért is fontos, mert úgy szoktam hagyni a gépet éjszakára, mivel azon is be van állítva, hogy reggel ébresszen fel! Tehát még csak le sem tekerhetem a hangerőt éjszakára, de így sem jön semmilyen búgás belőle! És a külalakja is szép!

    Ja és a slusszpoén! A Mode Com 2.0 MC-SHF56-nak a dobozai még szélesebbek, 18 centisek, tehát majdnem 3 centivel szélesebb dobozok mint az R1900-é!
    MHF60 2.1-nél már csak 13 centi szélesek. Na azok már kényelmesen elférnének. De lényegtelen, már megvettem. Ja amúgy persze, 2.1-esnél a mélyláda hely igényére is figyelni kell. Na most, annak a mélyládája 31x19x27 cm, nekem éppen 34x20x31 cm helyem van mélyládára. :D Szóval éppen hogy beférne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák