Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • B1T3

    addikt

    Megvolt a hallgatózás az Edifier R1600T Plusszal és a Thonet & Vander Kürbisszel, ezúton is köszönöm az utóbbi biztosítását zsizsefnek. :)

    Kellemes csalódásként ért. Az R1600T Plust ugyebár többen ismerik innen is, és mondhatni egyöntetűen ajánlott volt ebben az árkategóriában, így jó viszonyítási alapnak tekinthető, hogy ezt a kis űrt mennyire képes kitölteni a Kürbis. A válaszom erre röviden, hogy kiválóan helytáll.

    Az első benyomásaim nyilván a külsőt érintették, élőben is elegáns, letisztult, illetve masszív érzetet kelt, tényleg jónak mondható az összeszerelés minősége. A kék led kicsit erősen világít, de oldalra került, így részemről nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy zavarjon. Olyan gyermekbetegségekkel sem találkoztam, hogy zajos, zúg, illetve a telefonok sem zavarják be könnyen (konkrétan egyszer sem az ittléte alatt, pedig volt 2-3 a közelében). A kábeleken itt is spóroltak kicsit, de legalább tartósnak tűnnek. Plusz pont a cserélhető tápkábelért, ez az Edifier R1600T Plusnál fix.

    Na de a lényeg nyilván az, hogy hogyan szólal meg. Következetesen az Edifierrel vetem össze az alábbiakban.
    Mély: rögtön lelövöm a poént, mondta zsizsef is, hogy nem érezte soknak, igaza volt, én sem. Na jó, nem is lőttem le a poént, mert az most jön: szerintem ez egyáltalán nem írható a negatívumokhoz, illetve nem egyértelműen, ugyanis azért ilyen, mert sokkal közelebb áll a lineáris frekvenciaátvitelhez, mint az R1600T produktuma, amely 120-150 Hz között szépen kiemel (illetve nem csak itt, máshol is vannak „puklik”, de azt hozzá kell tennem, hogy a kis rendelkezésre álló hely miatt nem igazán volt lehetőségem normálisan elhelyezni őket, mindenesetre a SineGen megerősítette, hogy lineárisabb a Kürbis). Vissza is kanyarodnék ahhoz a megjegyzéshez, hogy „nem egyértelműen”, ugyanis ennyi alapján az általam hallgatott metal zenéknek jobban áll az Edifier-féle „dögösebb” basszus, továbbá – bár azt nem hallgatom, csak most tesztből – esélyes, hogy az elektronikus zene kedvelői is jobbnak látnák az összképet az R1600T-vel. Az Edifier a színezéshez folyamodott, hogy ellensúlyozza a hangszóró korlátait, és bár jobban kedvelem a linearitást, úgy gondolom, nem feltétlenül tette rosszul; attól függ, ki mit hallgat túlsúlyban. Persze az is lehet, hogy nincs teljesen igazam, mivel ezek csak így élesen egymás mellett/után hallgatva jöttek ki, ha a T&V Kürbist hallgatnám napokig, ráállna a fülem (ugyebár most inkább az R1600T Plushoz van szokva), és valószínűleg annál sem éreznék mélyhiányt, sőt véleményem szerint hamar szerethetővé válna még annak is, aki 2.1-ről váltana.
    Közép: itt kijött a Kürbis előnye, az R1600T mintha kicsit tompább, kevésbé részletesebb lett volna. Lehet, utóbbi a mélykiemelése is fokozza ezt az érzést.
    Magas: elsőre az az érzés fogott el, hogy kontrollálatlanabbak a T&V magasai, és fárasztó lehet hosszabb távon a fülnek a kis magastúlsúly (az Edifier mélytúlsúlyával szemben; kb. 2/3-ra tekerve volt annyi magas az R1600T-n, mint a Kürbisen középállásban, ha viszont azon visszacsavartam, hamar tompaságot éreztem; bár ezzel csak annyit mondtam, hogy finomabban lehet játszadozni a magas manipulálásával az Edifier hangfalán [az meg középállásban volt tompa :D]), de végül mégis meggyőzött, a részletek talán itt is jobban a helyén vannak.
    Egyoldalúnak tűnik a vélemény, ám néhol mégis kellemesebb volt az R1600T-t hallgatni. De ha már dicsértem (véletlenül :D), akkor összegzésként újabb pozitívumot felhozok a Kürbis mellett is: több erőtartalékot érzek benne.

    Kár, hogy nem volt itt még egy Modecom is, de én így is nyugodt szívvel fogom ajánlani a Kürbist.

    Egy-két kép, kattintásra megnőnek, bár a minőség nem a legjobb (a fórum is tömöríti szépen):

    (#22357) PuMbA
    Az idétlen elhelyezés miatt nem mennék bele messzemenő következtetésekbe, de úgy érzem, jobban kedvelnéd, ahogyan a T&V szól. :)

    (#22361) Zoluska
    Erre már sajnos nem jutott időm.
    (#22366) Alx.Mercer
    Így nyilván erre sem, de mint láthatod, sok hasonló zenét hallgattam meg rajtuk, tehát releváns, amit írtam a mélynél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák