GoPro Herót verő olcsó akciókamerával rukkolt elő a Xiaomi

A kínai Xiaomi nem csak az okostelefonok piacán kíván olcsó, de minőségi, nagy márkákat megszorongató termékkel előrukkolni, hanem az akció- vagy úgynevezett kalandkamerák szegmensében is. Legújabb termékük, a több színben elérhető Yi Action camera ugyanis a GoPro Heróhoz képest nagyjából féláron kínál valamivel többet.


[+]

A legfontosabb eltérés, hogy a mindössze 72 grammos Yiben lévő Ambarella A7LS képfeldolgozó és a 16 megapixeles Sony Exmor R BSI CMOS szenzor 1080p felbontásban másodpercenként 60 képkocka rögzítésére képes nagylátószögben (155 fok), és támogatja a 64 GB-os memóriakártyákat, ami kétszerese annak, amit az egyébként 111 grammot nyomó, 1080p-ben mindössze 30 fps-sel rögzítő Hero támogat.


[+]

A Yi opcionális tokkal vízálló – 40 méteres mélységig – beállításainak elérésére, élőkép nézetre pedig okostelefonos alkalmazáson keresztül van lehetőség, amivel egyébként Wi-Fin vagy Bluetooth-on tud kapcsolatot létesíteni. A tápellátásról a Panasonic 1010 mAh-s lítiumion cserélhető akkumulátora gondoskodik, ami papíron kicsit gyengébb, mint a GoPro 1180 mAh-s akkuja, de a gyártó sokat dolgozott az optimális fogyasztáson.


[+]

A Xiaomi Yi Action Camera Basic Edition 64 dollárba fog kerülni, míg a 71 centiméteres selfiebottal kiegészített Travel Edition 80 dollárt kóstál. Az egyetlen probléma, hogy a vállalat Kínán kívül egyáltalán nem tervezi értékesíteni.

Előzmények

Hirdetés