Windows blog: felújított iroda, avagy mit érdemes tudni az új Office-ról

A korábbi beharangozó után a mai, amolyan áttekintő jellegű bejegyzésünkkel megkezdjük az új Office próbaváltozatának elemzéséről szóló sorozatunkat. A következő néhány témánkban részletesebben megnézzük a programcsomag megújult alkalmazásait és az újdonságokat is.

Az új Office megjelenésével kezd elmosódni a határ a az eddigi online és offline irodai csomagok közt, mint amilyen az aktuálisan elérhető Office 365 is. Éppen ezért az otthoni és iskolai felhasználásra szánt Office 2010 irányvonala helyett mostantól az Office 365 rendelkezik ilyen célokra szánt csomaggal, mely Home Premium néven érhető el. A szoftvercsomag kipróbálásához minimum 1 Ghz-es vagy nagyobb órajelű x86/x64-es, SSE2-támogatással rendelkező processzorral, 32 bites verzió esetén 1 GB, 64 bites változat esetén 2 GB RAM-mal és legalább DirectX 10 kompatibilis videókártyával (minimum 1024x768 felbontás mellett) rendelkező számítógép szükséges, melynek háttértárán 3,5 GB szabad helyünk van.

Operációs rendszer szempontjából a megkötés minimum Windows 7-es (32 vagy 64 bit egyaránt), Windows Server 2008 R2 rendszerre és .Net 3.5-re, illetve a Windows 8 előzetesei közül a Release Preview változatra korlátozódik. A Home Premium Preview változat kipróbálásához a hardveres és szoftveres megkötéseknek történő megfelelés mellett szükségünk lesz egy Live azonosítóra is, mellyel bejelentkezve az új Office hivatalos weboldalára meg is kezdhetjük a letöltést. Az otthoni felhasználásra szánt csomag a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Acces, Outlook és Publisher 2013-as változatát tartalmazza, melyeket a Click-2-Run telepítési mechanizmusnak hála aktív internetkapcsolat mellett azonnal ki is próbálhatunk.


[+]

A Home Premium Preview egy felhasználói fiókkal maximum öt számítógépre vagy tabletre telepíthető, a Live ID-nek és az automatikusan SkyDrive-ra történő mentésnek köszönhetően (csak opció és nem kötelező, lokális tárhelyet is választhatunk mentés helyéül) az öt eszköz között szinkronban tarthatjuk dokumentumainkat, személyes beállításainkat. A szinkronizálás átirányítható SharePoint szerverre is, illetve kismértékben érinti a Windows Phone rendszerű készülékeket is.


[+]

A Microsoft az Office 365 Home Premium próbaváltozata mellett az üzleti világ számára is kínál újdonságokat három csomagra bontva, melyek mindegyike elérhető a már említett hivatalos oldalon keresztül. Az Office 365 Small Business Premium Preview – melynek neve is tükrözi, hogy a kisvállalkozások számára ajánlott – az alapcsomagnak tekinthető Home Premiumhoz képest professzionális e-mail szolgáltatást és tízfős felhasználói limitet jelent, akik egymás közt könnyedén oszthatnak meg dokumentumokat, illetve minden felhasználó öt egyedi eszközre jogosult telepíteni saját azonosítójával a csomagot. A ProPlus Preview huszonöt felhasználónyi hozzáférést (fejenként itt is öt eszközzel), InfoPath és Lync kiegészítést, míg a legnagyobb, Enterprise Preview névre keresztelt csomag a ProPlus tartalma mellett Exchange Online, SharePoint Online és Lync Online szolgáltatásokat, e-mailek felhőbe történő archiválását és fejlesztett csoportmunkát kínál.

Az előzetesekhez képest a végleges változat ajándék 20 GB SkyDrive tárhellyel és havi 60 percnyi ingyen nemzetközi Skype telefonálással érkezik, utóbbit 40 ország vezetékes telefonjaira és 7 ország esetében mobilszámok hívására is elkölthetjük.

Inarus

Azóta történt

Előzmények