HTPC-kbe készült a VIA VE-900-as alaplap

A VIA bejelentette, hogy érkezik az VE-900 névre keresztelt Mini-ITX-es alaplap, mely a HTPC-ket célozza meg, és 64 bites kétmagos processzort tartalmaz. Utóbbi szerepet egy Nano X2 szériás megoldás töltheti be, melynek órajele 1,4 GHz lesz, és aktív hűtéssel üzemel. Ettől persze nem kell megijedni, mert a vállalat szerint a ventilátor csendben végzi a dolgát.


[+]

Az alaplapon a VX900-as lapka teljesít szolgálatot, mely egy S3 Chrome9 HCM-es IGP-t használ, ami kompatibilis a DirectX 9-es API-val és támogatja a Full HD-s videók gyorsítását. A DDR3-as rendszermemóriát két darab DIMM csatoló várja, így maximum 8 GB-os kapacitás érhető el. Az esetleges bővítőkártya PCI foglalatba helyezhető. Alapfelszereltség még a VIA VT1708S jelzésű HD hangkodek, továbbá a termékre két darab 3 Gbps-os SATA port is került.


[+]

A VE-900 csatlakozói között fellelhető négy darab USB 2.0, egy PS/2 és egy soros port. A kijelző a D-Sub és a HDMI kimenetre köthető, míg a kommunikációs lehetőségekért a Gigabit Ethernet felel. Az alaplap szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés