Vezeték nélküli videólejátszást kínál a Cisco

A Cisco idén tavasszal vásárolta fel a Pure Digital céget, amely a Flip videokamerákat is gyártja. A Flipek kicsi, mobiltelefon méretű kamerák, amelyekből HD felbontásban rögzítő típus is elérhető. A készített filmeket természetesen nagyon könnyű letölteni a számítógépre, és utána a megtekintésük sem okoz gondot. Viszont tévén már nem volt ilyen egyszerű megnézni őket.

A Cisco most bemutatott új terméke, a FlipShare TV erre kínál megoldást, mindezt ráadásul plusz kábelek nélkül. A kék-fehér készlet három elemet tartalmaz: egy USB-s vevőt, egy távirányítót és a főegységet (bázist). A vevő és a bázis 802.11n-es, 5 GHz-es Wi-Fi-n tartja a kapcsolatot egymással. A titkosításról a WPA2-es kódolás gondoskodik.

A felhasználó feladata mindössze annyi, hogy csatlakoztatja az USB-s vevőt a számítógéphez, a bázist pedig kompozit vagy HDMI kábellel összeköti a nagy felbontású tévével. Ezután a távirányítóval tudunk navigálni a tárolt videók között, és indulhat a mozizás. A rendszer kompatibilis Windows és Mac OS X operációs rendszerekkel is. Kezeli a normál felbontású, MPEG4 kódolású AVI-kat és a H.264-es MP4 formátumú felvételeket is 640x480 pixeles felbontásig. A HD filmekből is a H.264-es MP4-et preferálja (1280x720), de a MOV és WMV fájlokkal is megbirkózik, igaz, csak konvertálás után. A Cisco FlipShare TV csomagja hamarosan elérhető lesz 150 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés