Verbatim winchester és Green House SSD-k a porondon

A napokban mutatta be új, dupla aljzatos hordozható merevlemezét a Verbatim. A 205 grammos, 130 x 80 x 17 mm-es méretű, Combo névre keresztelt meghajtó a 2.0-s USB csatlakozója mellett 3 Gbps-os sebességre képes eSATA interfésszel is rendelkezik. Sőt, ez utóbbin keresztül energiaellátást is biztosít a winchesternek, így nincs szükség külön tápra. A régebbi eSATA aljzatokhoz egyébként mellékelnek egy Y-kábelt is, aminek segítségével USB portból nyerhetünk áramot a meghajtóhoz.

Verbatim
Verbatim Combo

A Verbatim combo fekete-fehér színösszeállítású borítását alumíniumból készítették. A mellékelt Nero BackitUp4 szoftverrel biztonsági mentéseket lehet készíteni. Az egyelőre 500 GB-os tárkapacitással elérhető külső merevlemez két év garanciával 109 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

Verbatim
Verbatim Combo

A japán Green House cég két SSD-sorozatát jelentette be. A 2,5” méretű meghajtók közül a GS-2SB széria SLC NAND flash memóriával van ellátva, míg a GS-2MB SSD-k MLC chipekkel vannak szerelve. A számítógéphez 3 Gbps-os SATA porton kapcsolhatók, 64 MB gyorsítótárral rendelkeznek, az MTBF érékük pedig eléri az egymillió órát. A gyártó mérése szerint az SLC-s típusok olvasási és írási sebessége megközelítheti a 220, illetve a 215 MB/s-ot, az MLC-seknél pedig a 220 és 170 MB/s-ot. A Green House termékei hamarosan elérhetők lesznek, a GS-2SB 16, 32 és 64 GB-os változatban, míg a GS-2MB 16, 32, 64, 128 és 256 GB-os verzióban.

Green House SSD
Green House SSD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés