Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ejj, szépek ezek az ssd-k... durva, hogy kb akkora és hasonlóan is néz ki, mint egy sima vinyó vezérlőelektronikája :) jól be lesznek majd árazva, erre is mérget mernék venni... ha a vinyóim kihalnak, addigra majdcsak jóáron fognak menni...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) .mf

.mf
(PH! addikt)

Remélem ezután elhallgatnak végre azok, akik minden SATA-6Gbps-os csatlakozóval felszerelt alaplap vagy bővítőkártya hírénél rinyáltak, hogy ugyan mire az még...

(#3) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

RunCore IV install Asus T91-es be: [link] :D

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#4) daa-raa válasza .mf (#2) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Átlag embernek ettől még felesleges.

Si vis pacem, para bellum.

(#5) FRENK1988 válasza daa-raa (#4) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De akik itt vagyunk azok nem átlagosak :DDD

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#6) Zanik válasza FRENK1988 (#5) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hanem egyéniségek. :P (én nem!)

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#7) .mf válasza daa-raa (#4) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nem is az átlagemberek fogják ezt venni.
Most még lehet, hogy felesleges egy átlagembernek -- illetve már most se lenne felesleges, csak még a hasznosságánál sokkal drágább --, de pár év múlva már lehet, hogy elterjed annyira, hogy a hiánya súlyos mínusz lesz egy olcsóbb lapnál is.

(#8) daa-raa válasza .mf (#7) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pár év múlva már ott lesz az aktuális chipsetekben.

Si vis pacem, para bellum.

(#9) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó is az ssd, egyszer majd lesz. Egyszer.
A pocket drive tetszik, az ára meg... hát...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#10) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

"olvasási sebessége elérheti a 355 MB/s-ot, az írási pedig a 215 MB/s-ot"

csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy wááháháháháááááóóóó :Y
aztabetyár mindenit, alig várom, mert a gépem legyengébb pontja késégkívül a hagyományos HDD :)

...tömeggyártás.. talán végre olcsóbb lesz :))

-=The digital artist of the darkside=-

(#11) t72killer válasza Pixelmaster (#10) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha civilizált áron adnák a 128GB-os modellt (pl 200$ körül=egy 2terás winyó áráért) akkor tuti megoldás lenne minden komolyabb konfiba rendszervinyónak. Amíg 5-600+$-okon árazzák, addig nincs értelme beszélni róla. Nagyon kevesen vesznek laptopot másfélX annyiért csak, hogy SSD legyen benne, v még kevesebben dobják rá egy kisebb konfi árát a gépükre, hogy 2x olyan gyorsan bootoljon a windózhét.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#12) Pixelmaster válasza t72killer (#11) üzenetére

Pixelmaster
(tag)

persze, nem téma, ilyen elmebeteg árakon egyáltalán nem tervezem őket beszerezni :N

(#13) zsirfecske válasza Pixelmaster (#10) üzenetére

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

és ami szintén nem elhanyagolható:
egyben a hdd a leghangosabb alkotóelem is :)

(#14) Pixelmaster válasza zsirfecske (#13) üzenetére

Pixelmaster
(tag)

én épp ezért választok Samsung HDDket mindig, nincs tőlük csendesebb, és azt a minimális HDD hangot (hacsak nem kereg ugye mikor dolgozik valamin vagy ilyesmi) nem hallani, mert a táp és a VGA ventilátor teljesen elnyomja, amik amugy szintén csendesek, tényleg csak finoman súgnak, tényleg csak annyi, hogy ha direkt oda figyelek rá hogy megy e a gép, ennyit meg szinte direkt szeretek hallani, megnyugtato és hallom hogy forog aminek forognia kell :) játék közben pedig rákapcsolok +két 8 centist egy elől, egy hátul, nah max. ilyenkor nagy a zaj, de akkor meg azt a játék elnyomja :D
// bocsi az OFFot //

(#15) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem elvileg holnap jön meg a 40 gigás Kingston SSD-m. Op. rendszer lesz rajta, pár program, meg a swap terület. Nem egy csúcskategóriás SSD, de az ára sem horror. Persze nem a tárterületet veszi meg az ember egy SSD-ben, hanem a gyors elérési időt és a random olvasási sebességet. Később lehet, hogy kipróbálom RAID-ben is, csak nem tudom, hogy nem rontaná-e az az elérési időt.

Persze nem azért veszem, hogy gyorsabban induljon a windows, vagy gyorsabb legyen rajta az office. ;)

[ Szerkesztve ]

(#17) mpepe20

mpepe20
(kvázi-tag)

50e körül van most ez:

Kingston SSD SATA2 128GB 2,5" (SNV125-S2/128GB)
Kapacitás:128GB, Méret:2,5", Csatolófelület:SATA2, Olvasási sebesség:100MB/s, Írási sebesség:80MB/s

(#18) Tigerclaw válasza mpepe20 (#17) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Én ennek a 40 gigás verzióját rendeltem. 64 gigás verzió is lehetett volna, mert egyforma az áruk, de valamiért a 40-es másabb. A gyári specifikációban is eltérnek. A 40-es sokkal gyorsabban olvas, de lassabban ír, a nagyobbak viszont kiegyenlítettebbek. Ezért is akarom olyan célra használni, ahol elsősorban olvasni kell, nem írni. Lehet, hogy swapterületnek nem is lesz ideális, mivel ott írni is gyorsan kell. Majd kipróbálom.

Gyári adatok: Kingston SSDNow V Series Drive

# Sequential Speed** –

64GB, 128GB – Up to 100MB/sec. read; 70MB/sec. write
40GB – Up to 170MB/sec. read; 40MB/sec. write

# PCMARK® Vantage Advanced HDD Suite Score+ –

40GB – 13,883
64GB – 10,436
128GB – 10,580

Lehet, hogy más chipek vannak a kicsin, vagy egyszerűen olvasásra lett kihegyezve a pufferelése, a vezérlése.

[ Szerkesztve ]

(#19) Dassler válasza .mf (#2) üzenetére

Dassler
(őstag)

ilyenbe pedig mindig is bele fogsz futni :)
"Minek a 6GB/s, minek a 4 magos proci, minek 8GB RAM, minek a hangsebesség felett repülni, minek fejleszteni, minek enni/inni, minek élünk egyáltalán" stb., ugye az örök klasszikus szabadon: márpedig 640kb mindenre elég kell, hogy legyen...

Amúgy lassacskán már beruházás érett ez az ssd dolog az esetemben.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#20) canniball válasza Tigerclaw (#18) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mert az Intel beles. ;)

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#21) t72killer válasza Tigerclaw (#18) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 40MB/sec írási sebesség nekem vékonynak tűnik... Egy HDD többet szokott ennél hozni.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.