Végre itt a Notion Ink Adam tabletje!

Az utóbbi hetek tablet bejelentései közt az egyik legfigyelemreméltóbb újonc a Notion Ink készüléke volt, az Adam. A gyártó először még kicsit szűkszavúan nyilatkozott új gépe tulajdonságairól, de azóta minden kiderült róla, sőt ma már előrendelhető státuszba lépett, tehát hamarosan forgalomba kerül. A 191 x 269 mm-es méretű, mindössze 14 mm vastagságú táblagép egy Tegra 2-es SoC-ot tartalmaz, mellette 1 GB RAM-mal és 1 GB SLC NAND flashmemóriával és további 8 GB tárolóval. Láthatóan tényleg minden fontos kiegészítőt belepakoltak, amire csak szükség lehet, így találhatunk rajta microSD-olvasót, 3,2 megapixeles forgatható webkamerát, GPS vevőt, háromtengelyes gyorsulásmérőt, digitális iránytűt, valamint 802.11b/g/n-es Wi-Fi és 2.1-es Bluetooth adaptere is van, opcionálisan pedig 3G-s modem is rendelhető bele.

Notion Ink Adam
Notion Ink Adam

Operációs rendszerként az Android 2.3-as verziója (2.6.35-ös kernel) fog futni rajta, de később a 3.0 is átveheti ezt a feladatot. Ritka a tabletek közt, de az Adam nem kevesebb, mint hatféle színben lesz elérhető, ami a kétféle díszítőcsíkkal összesen egy tucat variánst ad, tehát lesz miből válogatni. Ugyancsak pozitívum a képernyő, amely – azon felül, hogy multi-touch-os, tehát a képernyőn megjelenített klaviatúráján például billentyű-kombinációkat is alkalmazhatunk – egyúttal digitalizálóként is használható, vagyis rajzolhatunk, írhatunk is rá. A billentyűzeténél egyébként nem jelezték a „gombok” széleit, szerintük így sokkal hatékonyabban és helyesebben lehet írni.

Notion Ink Adam [+]
Notion Ink Adam [+]

Az Adam hatféle verzióban lesz kapható. Ezek fele LCD képernyővel, a többi pedig transzflektív Pixel Qi megjelenítővel lesz ellátva. Az előbbi csoport Wi-Fi-s, illetve 900 vagy 850-es 3G-s modemmel ellátott változatai 375 és 425 dollárba kerülnek, az utóbbiak hasonló kiadásaiért pedig 500 és 550 dollárt kell fizetni.

A Samsung a 7”-es Galaxy Tabja után egy nagyobb modell is be szeretne mutatni. A termék 10”-es érintőképernyővel fog rendelkezni, a neve pedig valószínűleg Gloria lesz. A készülékről egyelőre sajnos nem sokat tudni, még hivatalos kép sem érkezett róla, csak egy látványterv. Annyi valószínűnek tűnik, hogy Windows 7 operációs rendszer fog rajta futni, a konfiguráció pedig az Oak Trail platformra épül. Emellett QWERTY billentyűzete is lesz, ami kicsúsztatható formában használható majd.

Akár így is kinézhet majd a Samsung Gloria
Akár így is kinézhet majd a Samsung Gloria

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés