Kisebb-nagyobb méretekben érkeznek a táblagépek

Hirdetés

A ViewSonic G Tabletről nemrég még csak annyit tudtunk, hogy az NVIDIA Tegra 2-es chipjére épül, most pedig már ott tartunk, hogy akár rögtön meg is vásárolhatja, aki akarja. A 10,1-es képátlójú, 1024x600 pixeles felbontású érintőképernyővel ellátott hordozható masina Android 2.2-es verziójú operációs rendszerrel dolgozik. A tervezők 512 MB rendszermemóriával is ellátták a gépet, háttértárként pedig 16 GB belső memóriája használható, ami microSD kártyával ennek kétszeresére növelhető. A tablet rendelkezik N-es Wi-Fi-vel, 2.1-es Bluetooth adapterrel, továbbá van sztereó hangszórója, 1,3 megapixeles webkamerája, valamint 2.0-s USB csatlakozói normál és mini méretben. A G Tabletet az Egyesült Államok egyik bolthálózatában már árusítják, az ára 400 dollár.

ViewSonic G Tablet [+]
ViewSonic G Tablet [+]

A Coby nagyon gyorsan fejleszt, és immár második készüléke érkezik. Kyros sorozatának MID7005 típusú megoldása után máris itt a MID7015, amely ugyancsak egy 7”-es, 800x480 pixeles felbontású kijelzővel ellátott tablet. Az érintőképernyő alatt a 800 MHz-es Telechips TTC8902 processzor dolgozik. A rendelkezésre álló tárhely alapesetben 4 GB-os, de microSD kártyával tovább növelhető igény szerint. A Wi-Fi-t se hagyták ki belőle, bár csak 802.11b/g-s kártya jutott bele, de van még 2.0-s USB és HDMI portja is. A Coby új táblagépének ára sem vészes, ugyanis 250 dollárt kérnek érte.

Coby Kyros Internet Tablet MID7015 [+]
Coby Kyros Internet Tablet MID7015 [+]

A Fujitsu úgy tűnik, kicsinek találta a legtöbb új táblagép 7-8-10”-es méretét, ugyanis a DL Pad névre keresztelt, tegnap leleplezett saját megoldása 12,1 hüvelykes kijelzőt kapott. A készüléket a gyártó egyébként a Dai-ichi Life nevű japán cég számára tervezte. A 950 grammos gépezet valószínűleg Intel Atom processzorral fog rendelkezni, operációs rendszerként pedig Windows 7-et találhatunk rajta. A kiegészítők között lesz 3 megapixeles webkamera, SSD, USB csatlakozó, mindez pedig egy magnézium ötvözetből készült, 20 mm vastag házba zárva érkezik. Az akkumulátor kapacitása nagyjából 7 órás üzemidőt biztosíthat.

Fujitsu DL Pad [+]
Fujitsu DL Pad [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés